Mlsíky
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
Re: Mlsíky
A co si prosím myslíte o tomto pamlsku ? :?: ? http://www.akva-exo.cz/detail/pro-hloda ... lsky/1340/
Přítel ho koupil naší činčilce (kdyby aspon jedno máme jich rovnou 5ks :D )a ta je z něho celá nadčená , ale mám strach ji ho dávat .. tak ji vždycky nechám kousnout parkrat do toho a beru ji to ... Není tím zrovna spokojena ráda by ho určitě snědla hned na posezení.
Přítel ho koupil naší činčilce (kdyby aspon jedno máme jich rovnou 5ks :D )a ta je z něho celá nadčená , ale mám strach ji ho dávat .. tak ji vždycky nechám kousnout parkrat do toho a beru ji to ... Není tím zrovna spokojena ráda by ho určitě snědla hned na posezení.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Tohle určitě vhodné není, ani na kousnutí občas. Je to tučné a sladké. Žádné srdíčka, tyčinky, oříšky by neměli dostávat, tuky se jim usazují na játrech a za pár let činčilka zemře.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
minlub napsal:Tohle určitě vhodné není, ani na kousnutí občas. Je to tučné a sladké. Žádné srdíčka, tyčinky, oříšky by neměli dostávat, tuky se jim usazují na játrech a za pár let činčilka zemře.
a pamlsky tohoto druhu už by mohli být ??? http://eliscinobchudek.eu/doplnkova-krm ... -100g-i75/
+ sušená mrkev, šípky a pupeny růží ??? :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle ano, z ruku, v malé míře jako pamlsky a střídat druhy. Nesmí to být žádné oříšky, olejniny, nic co je lepené cukrem nebo medem. I rozinky dávat méně, jsou hodně sladké a kazí zuby.
Nejlepší jsou sušené bylinky, kopřiva, pampeliška, sedmikrásky, sušené růže, šípky, mrkev, pšeničné vločky aj.
Nejlepší jsou sušené bylinky, kopřiva, pampeliška, sedmikrásky, sušené růže, šípky, mrkev, pšeničné vločky aj.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
nevadí,že jim dávám každý den jitrocel? oni strašně loudí a ja nemam to srdce jim nedat nic, tak abych jim necpala křižalky atd tak jim dávám jen jitrocel, doufam že to nevadí :roll:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pamlsky by se jim měli střídat, zkus to obměňovat s např. kopřivou, pampeliškovým listím, růžemi, šípky, kontryhelem, listy z maliníku, jahodníku...bude jim to chutnat stejně :D
-
- Zlatý uživatel
jojo, to taky dostávají, ale nejčastěji ten jitrocel ( mám ho hodně :D ) já jen jestli když je to bylinka nebo kytička, tak jestli to nevadí každý den :) děkuji
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Nevadí :D
-
- Zlatý uživatel
Tak jsem těm svým vyzkoušela dát bodlák. 3 se na to vrhli a moc jim chutnal a moje malá si začala otírat jazyček a čumák, pootevřenou tlamičku a zoufalej výraz v obličeji :lol: tak hned přiběhla,jestli nemam něco lepšího :D možná až bude starší,tak jí zachutná :-k
-
- Nový uživatel
Naše činča ze všeho nejvíc miluje pistácie. V každém pytlíku se naje pár těch co nemají prasklou skořápku, ty jsme po vylousknutí činčám dávali. Posledních asi 10 let ale činča normálě žere i ty solené. Taky má ráda mandle, rozpůlené vlašské ořechy, nevyloupané buráky... Každý dem něco musí dostat, jinak s náma namluví. Já vím že to je nezdravé, ale činča to má ráda a nikdy nebyla nemocná a už ji máme 15 let...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havlíčkův brod
Ořechy jsem dávala než mi umřela první činčila v křečích. Hroznej pohled :( Kdyby jste jí je nedával možná se dožije i 20 :?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Oříšky nejsou jen nezdravé, pomalu činčilky zabíjí. Tuky co nezpracují se ukládají v játrech, způsobují steatozu a ta není léčitelná, činčilka umírá na selhání jater.
Je plno vhodných pamlsků a když si dáte oříšky, určitě by šlo mít v záloze třeba sušené jablíčko a dát jí to :) Mlsku dostane a neničíte jí zdraví.
Je plno vhodných pamlsků a když si dáte oříšky, určitě by šlo mít v záloze třeba sušené jablíčko a dát jí to :) Mlsku dostane a neničíte jí zdraví.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Take veci sa cincilkam nemaju davat. Existuju ine zdrave pamlsky.
-
- Nový uživatel
jablíčko taky dostává, syrové i sušené, ale je zklamaná že to není něco lepšího.
-
- Stříbrný uživatel
Vyzkoušejte Goji :) kvůli tý nám činčily trhají ruce :) a je zdravá.
zklamání by se nemělo dostavit .-)
zklamání by se nemělo dostavit .-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Sušenou goji neboli kustovnici čínskou si moje činčily vždycky přednostně vyberou před sušenou rozinkou, hrachovou vločkou nebo ovesnou vločkou a dokonce před voňavým kouskem čerstvého jablka nebo kuličky hroznu. :wink: Pak jsou se mnou hned kámoši a loudí a loudí... :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Muže činčilka rebarboru?sušenou nebo i normální ? :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
když dělám koláč, tak dávám občas čerstvou - kousek - jelikož je kyselá, tak moc úspěch nemá... :D
Ale xichtíky dělaj činčily parádní :D
Ale xichtíky dělaj činčily parádní :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Nám se tu právě válí nikdo s ní zatím nic nedělá :lol: tak mě napadlo jestli by nechutnala holkám,tak zkusím a uvidím :lol:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Veselí nad Lužnicí
Ahoj, sušíte si bylinky všechny sami, nebo i něco kupujete, bydlíme v paneláku, a nemáme zas tolik možnost si všechno nasušit, zatím jsme toho moc nezkoušeli, jen křížalky a sušený šípek, mám koupenou bazalku na usušení a přemýšlím, co koupit jako další mlsky, aby činčilákovi nic nechybělo :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Taky bydlím v paneláku a pokaždé když jedu na nějaký výlet sbírám bylinky. Jediné co kupuji jsou ovesné vločky, hráškové vločky, popřípadě nějaké tyčinky a kustovnici. Bylinky jen z přírody :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Bydlím taky v městském činžáku :( , tak kupuji aspoň seno míchané s různými bylinkami, sáček šípkového květu, poupátek s plody, svatojánský chlebíček, ovesné a hrachové vločky a občas taky seženu sáček s nasušenými liučními květy a bylinkami. Tyčinky jsou bůhví čím lepeny, tak ty nekupuji. Teď v těchto hrozných vedrech vyhrávají u činčilek čerstvá jablka a bílý hrozen a všechna kompotová ředěná šťáva mimo peckovin :wink: a taťka rád upíjí ze sklenice vody s ovocným sirupem a jak u toho mlaská a olizuje se :lol: ...a ty slastné výrazy v očích..to je k nezaplacení :D .
-
- Nový uživatel
Dneska jsme koupili seno s kopřivou a seno s lučními květy, tak snad mu bude chutnat, doteď měl jen obyčejné, jinak tyčinky, ty bych určitě nedala... ačkoliv ve zveráčích toho je požehnaně, samé směsi, a tyhlety lepený tyčky :(
A co meloun, ty činčilky nemůžou? Když jsme měli morčáka, tak ten by se tehdy po tom utloukl :D
A co meloun, ty činčilky nemůžou? Když jsme měli morčáka, tak ten by se tehdy po tom utloukl :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Nemyslela jsem lepené tyčinky. Ty jsem jim nikdy nedávala ale třeba vojtěškové nebo mrkvové tyčinky od vitakraftu
-
- Nový uživatel
aha :D
no, mrkev nás moc neoslovila, tu jsem nasušila a moc nechutná...
no, mrkev nás moc neoslovila, tu jsem nasušila a moc nechutná...