Maya překvapila..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Maya překvapila..
Zdravím všechny! Po delší době se konečně zadařilo a když už jsem přestala doufat a Mayu hlídat, zastihla jsem ji dnes ráno přímo při porodu. Bylo mi divné, že Willy vartuje před baráčkem (tam vždy spinká on a černá je nahoře) - no..tak máme zatím jedno myšátko, čekám, jeslti ještě nepřijde další. Držte palečky!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Moc gratuluji :D a držím palečky :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkujeme. Prcek se zdá v pořádku, maminka je normálně čilá a energická, ale strašně hubená..:(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Taky gratulujeme, držíme palečky a packy.Přeju moc zdravíčka a ještě aspon jedno mrně. :P :P :P
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mayinka je prvnička a je to drobnější činča, takže si myslím, že ten jeden mrňous je tak akorát. Dva by ještě asi taky zvládla, ale děsila jsem se, jestli nebude mít tři....ale nevypadala na to. Přesněji - nevypadala ani na to jedno :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak o to větší gratulace a ať se mamča i malé vykrmí a jsou hlavně v pořádku. :P :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: BÍLINA
veliká gratulace :D k malému mikroškovi a mamince přeji brzkou zotavenou a at ti dělají jen samou radost :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
Taky moc gratulujeme ať se daří miminku i mamče.A budeme se těšit na fotky.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkujeme všem :)
Tak - malinké váží téměř 50 g, vypadá to, že je to zdárná maličká holčička :)
Co se týče barvy, tak těžko říct...bude to kinder-vajíčko..ale prozatím bych i tipovala brown-velvetku >:*B
Mamina je jak proutek, ale energická a živá jako vždy, takže se z toho myslím dostane dobře - už teď večer mi skákala na klín a dožadovala se společnosti a běhání :D
Tak - malinké váží téměř 50 g, vypadá to, že je to zdárná maličká holčička :)
Co se týče barvy, tak těžko říct...bude to kinder-vajíčko..ale prozatím bych i tipovala brown-velvetku >:*B
Mamina je jak proutek, ale energická a živá jako vždy, takže se z toho myslím dostane dobře - už teď večer mi skákala na klín a dožadovala se společnosti a běhání :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je skvělé. Malá je pěkně velká. Přeju mamině i malé hodně zdravíčka a těším se na fotečky. :) :) :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Moc gratuluju! :P
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
moc gratulujeme k miminkům, přejeme hodně zdravíčka a mlíčka
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zatím vše vypadá relativně v pohodě, samička vypadá hodně propadle, ale má 520 g - nikdy nebyla žádný tlusťoch :) Máte nějaký typ, jak jí pomoci, aby se spravila? Má k dispozici kvalitní seno, dostatek vody a peletky...občas přidám sušený šípek, rozinku - mám přihodit ještě vločky? Chci, aby měla pro prcka dost mlíčka a trošku se mi zakulatila...
Jinak barva mimina se mění ze dne na den, tak jsem zvědavá, co z něj nakonec bude :D
Jinak barva mimina se mění ze dne na den, tak jsem zvědavá, co z něj nakonec bude :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
Vločky sa davaju aby pribrala samička po pôrode tak že možeš jej davat ale nie zas vela :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, nechci to přehánět...jen jí trošku přilepšit, aby mi malinko nabrala, je dost propadlá - ale jinak čilá.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Miminko zatím v pohodě, včera polehávalo, přišlo mi vyčerpané a žíznivé, mamina ho ignorovala - tak jsem jej lehce přikrmila a hned ožilo. Za dvě hodinky potom už vypadala mamina ochotněji, tak mi spadl kámen ze srdce. Ráno lezlo po dně klece, takže asi vše ok :) Mamině dnes koupím vločky a přikoupím sušené kotěcí mlíčko, kdyby něco.
Kdy prvně pouštíte prtě s rodiči na pohopkání ven z klece? (Rodičové už jsou nerudní, jsou zvyklí denně běhat a teď holt mají pauzu).
Kdy prvně pouštíte prtě s rodiči na pohopkání ven z klece? (Rodičové už jsou nerudní, jsou zvyklí denně běhat a teď holt mají pauzu).
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Též se připojujeme ke gratulacím. Ať mrňousek pěkně roste. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mamině chvíli trvá, než se jí spustí mlíčko, proto bylo možná nejdřív takový skleslý... ale teď už bych dál nepřikrmovala, pokud nebude hubnout (úbytek první dva dny je ale ok), ať mu nezachutná to kočičí víc než od maminy ;). Jestli je mamka vyčerpaná, můžeš dávat vločky - rovnou lžíci denně, ale max. tak první dva týdny. Dva týdny teď nepouštěj mámu k písku, ale pouštět jí už klidně můžeš, a zatím si můžeš hrát s malou ty - neboj, ona bez ní stejně nebude chtít být dlouho, ale ať si protáhne nohy.... Mimčo ale ještě ven nepouštěj, jemu stačí klec, nebo si ho vem zatím na postel třeba, ale musí být pořád pod dozorem!
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju :) Maminu jsem neplánovala koupat, nechci, aby se do ní píseček dostal, přecijen není ještě zavřená..
Na malinkou samozřejmě dávám pozor, co se týče zjišťování přírůstků nebo úbytků, musím koupit novou váhu (samozřejmě digitální) - protože ta moje stará kuchyňská neváží příliš přesně.
S tím pouštěním je to právě trošku komplikované - činčilky mám v obýváku a běhat se chodí do předsíně, kde je hlídám - takže asi jedině za asistence, potřebuju druhého člověka, abychom se rozdělili :roll:
Jsem zvědavá na malinkou, jak si povede, až se vrátím domů.
Vločky přikoupím a podám....Mayí by neuškodilo trošku přibrat.
Na malinkou samozřejmě dávám pozor, co se týče zjišťování přírůstků nebo úbytků, musím koupit novou váhu (samozřejmě digitální) - protože ta moje stará kuchyňská neváží příliš přesně.
S tím pouštěním je to právě trošku komplikované - činčilky mám v obýváku a běhat se chodí do předsíně, kde je hlídám - takže asi jedině za asistence, potřebuju druhého člověka, abychom se rozdělili :roll:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pacinka napsal:Děkuju :) Maminu jsem neplánovala koupat, nechci, aby se do ní píseček dostal, přecijen není ještě zavřená..
tak máš dvě možnosti - buď necháš malou normálně v kleci - ona to chvíli bez mámy vydrží, a v kleci se jí nemůže nic stát, a nebo si ji vezmeš s sebou do té předsíně, kde jí necháš třeba na nějakém ohraničeném místě, kde ji prostě budeš hlídat....
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předsíň je sama o sobě bezpečná, není tam kam zalézt. Činče tam hlídám v podstatě jen proto, aby nehlodaly botník a dřevěné obložení - šlo mi jen o to, aby malé třeba neprochladlo nebo tak..jinak tam nebezpečí nehrozí a stejně vždy hlídám...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ono jde také o to, aby nepřišlo k úrazu kvůli těm dospělým činčilkám - dokážou být při výběhu občast dost jako "urvaní ze řetězu" a ja špatně vidí, tak by mohli to malinké mládě srazit a ublížit mu, takže bych vážně doporučovala ho mít u sebe nebo ho nechat v kleci.... až trochu povyroste a nebude už tak křehoučej, tak to už bude o něčem jiným...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu, oba lítají jak draci, malé by mohli sejmout. Holt buď budu pouštět na etapy, aby v kleci vždy někdo byl nebo rodiče - ale ne na dlouho, aby prtě nebylo samo. Před chvilkou jsem ho zahlédla, takže ho odchytit a zvážit, pak napíšu, jak jsme na tom :) (konečně jsem dovezla digitální váhu).
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak - "Minimayo" má 58 g :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.kralici.cz/cincily/alba.asp?a=46
Tak aspoň takhle...pomocí činčilí fanynky zasílám tuto fotku pro představu o miminku :D
Tak aspoň takhle...pomocí činčilí fanynky zasílám tuto fotku pro představu o miminku :D