Solný kámen
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Solný kámen
Dnes jsem viděla ve zverimexu solný kámen pro hlodavce. Prý je to na broušení zubů a obsahuje to plno minerálu. Viděl to někdo už někdy, dal to činčilce,nebo je to vůbec potřeba? Jsem to raději nekoupila,nevím,jestli je dobré,aby činča a ostatní hlodavci do sebe dostávali tolik sodíku. :?:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Frýdek-Místek
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem byla ve zverimexu nakupovat a pan mi to doporučil přímo pro činčilu. Vzala jsem jej, dala jí ho a pak jsem ochutnala a kámen šel z klece pryč. Taky nevím jestli solný kámen může činčile něco přinést..Ale já k němu mám spíše nedůvěru :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solný kámen
Ne, o tohle činči nejevý zájem... :wink:
-
- Zlatý uživatel
jestli myslis to kolecko, tak to tez nedavam, bala bych se poskozeni ledvin.Kupuju pouze ten velky kamen, blok mineralni pro cincily od nejake nemecke firmy.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pro činčily existuje tento kamen http://obchod.kralici.cz/p1241-mineraln ... ncily.aspx , ale musim říct, že to bylo jediné vybavení klece, které zůstalo netknuté :-D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem jednou koupila ten minerální kámen z odkazu a činči do něj jednou hryzly a pak už se ho nedotkly. Zato kočka jim ho chodila olizovat přes pletivo :D
-
- Zlatý uživatel
minerální kámen dávám,sameček mi ho okouše do kuličky a samička si kousne a nechá to.Ale já viděla právě to,co píše jasmin,je to jako bílý puk a je to ze soli,ale právě jsem si taky říkala,jestli to ty ledviny zvladnou
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
u mě si ani jedna klec kamenů nevšimne.za to když dám sépiovku zbyde jen prach :lol:
-
- Zlatý uživatel
Sépiovku milují oba,ale teď jsem jim ji koupila a nechtějí ji :( To je dost divný,dřív by se po ní utloukli.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
třeba jiná značka?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Solný kámen bych tež nedávala,nějaký podíl soli by měli asi mít v granulích :D .Já občas davam jenom ten minerálni,chvilku ho okusujou,jinak z něho většinou udělaji prášek :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
My máme solné kolečko,ale hryznou si většinou když doběhaj a vypadá to,že jim vydrží hrooozně dlouho jinak někdo má minerální kamen a má ho v kleci dlouho a některým dávám jen kousky si s tím spíš vyhrajou.Protože celé jsem už někomu vzdala dávat bo ráno jen hromada prášku co z něho bylo a to je pak paráda vymetat.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
My měli takové růžové solné kolečko a to jsme dali křečkům (tak 10-15 let zpátky), odvařený z něj nebyli, ale občas si lízli. Písklatům jsme ho snad ani nedávali, asi měl stejnej úspěch. Teď, když mám činči, taky mě to zlehka napadlo, když kolem něj chodim v obchodě, ale zatim jsem to neusoudila jako dobrý nápad. Až mi řekne zkušený veterinář, že to mám své činče z ňákýho důvodu dát, tak leda až pak.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jinak taky dáváme sépiovky, ty fakt milujou :)
-
- Zlatý uživatel
neni to kolecko treba, pokud je cincila zdrave a dobre krmena s obcasnymi vhodnymi pamlsky.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Jo to u nás zase sepiovku vůbec nechcou tak ji nekupujem,jim bohatě stačí ytong to se vyblbnou a jedna samička z nich dělá krásné kuličky :lol:
-
- Nový uživatel
Upřímě já ten solný kámen taky raději nekupovala. Kupuju jim minerální kámen zn. witte molen vypadá jak pemza ale moje činčily ji ohlodaji hned do kuličky a pak si sem tam hlodnou ale vím že ho mají rády.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: okr. České Budějovice
já kupuju minerální kámen je přímo pro činčily a je růžový,a našim činčilkám moc chutná pořád ho okusujou
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
jj,ten objednávám taky,mám ho v každé kleci,ale radši mají sépiovky a Ytong
-
- Stříbrný uživatel
naše myšky vůbec sepijovku nechtěji.nakonec jí museli spapat naši papoušci :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
U nás jednoznačně vede siporex :) Nejradši mají když je ho veliký kus, to s ním pak dělají neuvěřitelný nepořádek a hrozně se diví, když to po nich uklízím.
Minerální kámen je u nás většinou bez povšimnutí a sépiovka končí na zemi počůraná.
Minerální kámen je u nás většinou bez povšimnutí a sépiovka končí na zemi počůraná.
-
- Stříbrný uživatel
a když už je jenom malá kulička toho kamene tak ho Amálka nosí nahoru na poličku a pak ho hazí na zem. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
:lol: :lol: :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
AnnaVV napsal:a když už je jenom malá kulička toho kamene tak ho Amálka nosí nahoru na poličku a pak ho hazí na zem. :lol:
:D :D :D :D :D Šikulka!
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
to naši experti zase vezmou sépiovku a škrabou jí o pletivo.nejlépe v noci když chceme spát :evil: