Počůrané bříško
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Počůrané bříško
3,5 týdenní mládě - sameček - má druhý týden počůrané bříško. Klučina je celý bílý, bříško je hnědé, špinavé. Malý je čilý, nasává od mamky a sám žere z misky. Bobky jsou v pohodě. V kleci mají na zemi podestýlku z krbových pelet. Nemůžu přijít na to, jakým způsobem se může takhle zřídit. Umýt se to nedá.
Netušíte, co s tím? Je to čuňátko nebo je problém s někde jinde?
Netušíte, co s tím? Je to čuňátko nebo je problém s někde jinde?
-
- Zlatý uživatel
Re: Počůrané bříško
Tak jsme dnes byli na veterině u Dr. Jekla.
Mrňous není čuník, alá má problém při čůrání - pindík se nevysune, takže všechno jde do kožíšku. Na operaci je moc malý. Budeme chodit každých 14 na kontrolu (myšáček se musel "přispat", aby se dal prohlédnout), po třetím měsíci věku se uvidí.
Zatím je nutnost čistit kůži od moči, aby se nezanítila - to bude asi problém.
Mrňous není čuník, alá má problém při čůrání - pindík se nevysune, takže všechno jde do kožíšku. Na operaci je moc malý. Budeme chodit každých 14 na kontrolu (myšáček se musel "přispat", aby se dal prohlédnout), po třetím měsíci věku se uvidí.
Zatím je nutnost čistit kůži od moči, aby se nezanítila - to bude asi problém.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Je fajn, že jsi to nepodcenila. Chudinka malej :(. Tak držíme tlapičky, aby se mu to spravilo.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
tyblaho :shock: vypadá to jen jako maličkost a on takový problém :shock: fakt lepší nic nepodceňovat a radši tam jet s každou "prkotinou" . Držím chlapečkovi malýmu, aby se všecko dalo samo dokupy a byl v pořadku.
-
- Bronzový uživatel
Silva : my měli něco podobného - genetická vada penisu. činčiláček malej si čůral okolo na bříško. Jekl mi řekl, že se s tím nedá nic dělat. Tak jsem mu ostříhala zaneřáďené chloupky až ke kůži. Nakonec šel na mazlíčka a sice má vadu pořád, ale co jsem tak viděla fotky, tak už si nečůrá tolik na sebe a bříško má skoro čisté, takže je to dobré :) Má dokonce kluka kamaráda, tak se má dobře. Rodiče jsem rozdělila, aby se to už nestalo. Ale ten tvůj případ asi půjde spravit, tak moc přeji aby to šlo hladce :)
-
- Bronzový uživatel
jo hlavně oddělat písek a hobliny, aby se mu to nezanítilo. Nejlíp jako podestýlku dát dřevěné pelety nebo látku či papír. A doporučuji ho taky zastřihnout od špinavých chloupků a pak se bude i kůže lépe čistit.
-
- Zlatý uživatel
Děkuji za rady.
z pondělní kontroly jsem se omluvila, vypadá, že se to zlepšuje. Bříško je čistější, domluvím se na kontrole tak za tři týdny. (Až nebude mrznout, když není problém.)
z pondělní kontroly jsem se omluvila, vypadá, že se to zlepšuje. Bříško je čistější, domluvím se na kontrole tak za tři týdny. (Až nebude mrznout, když není problém.)
-
- Zlatý uživatel
Až do teď to bylo v pohodě. Minulý týden se problém objevil znovu. Dnes jsme byli za Dr. Jeklem, jedna možnost je operativní zákrok s větší možností infekce i po zhojení a třítýdenní rekonvalescencí, druhá možnost je nechat to tak a v rámci možností čistit, abý nedostal kolem zánět kůže, v tuto chvíli ho to nebolí, je jenom špinavý. Kontrolu máme před Velikonocemi.
Máte někdo zkušenost s dalším vývojem této situace?
Včera měl myšáček 3 měsíce.
Máte někdo zkušenost s dalším vývojem této situace?
Včera měl myšáček 3 měsíce.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Portos měl to samé, pak se přišlo na to, že má špatné bederní obratle a tím pádem je vevnitř úplně všechno špatně, bylo mi doporučeno uspat... A jelikož ho i matka odmítala, tak jsme mu trápení ukončili :((
-
- Zlatý uživatel
Ale Kapsička má jinak všechno v pořádku. Jen se mu nevysouvá pindík, tak si čůrá do kožíšku. Co je lepší - ostříhat kožíšek na bříšku a tím pádem bude moč v kontaktu s kůží, ale dá se umýt (a to se mu určitě líbit nebude a budu ho stresovat) nebo nechat ho špinavého?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Za sebe bych bříško ostříhala - vyholila...
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já být tebou, tak bych počkala do dospělosti a zatím mu tu srst čistila a vyholila místo kolem. Na razantnější zákroky je čas a možná se mu to i spraví.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”