Máme tři miminka to poslední je ale moc malinkéé přežije to?
-
- Nový uživatel
Máme tři miminka to poslední je ale moc malinkéé přežije to?
tak se nám včera narodili tři činčilí miminka. Dneska jsem je vážila a to které se narodilo jako poslední se pořád třepe a enmá pořádně otevřené očička, má je jakoby zalepené a váží jen 27gr, další má 30gr a to co se narodilo první má 36gr...přežije to to malé?? máme ho nějak začít už ted přikrmovat? bojím se aby měla samice vůbec dost mléka...měla v říjdnu dvě miminka a ty rostly pěkně ale nevím jak zvládně tři??
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Máme tři miminka to poslední je ale moc malinkéé přežije
U toho malého je to otázka, většinou miminka s touto váhou nemají moc šanci žít. Pokud se narodili včera, tak bych počkala do zítra do rána, pokud by nepřibralo, krmila bych, na umělém mlíku se ti může povést miminko udržet naživu.. Ale moc šancí prostě není. :|
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem úspěšně odchovala mimi s 24g, ale krmili jsme pravidelně po 2 hod, což není dost možné, pokud bys na to byla sama. Pokud se ty očička neotevřely, zkus jim pomoct, později by to už nemuselo jít vůbec. Držím pěsti, aby to mimčo zvládlo!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
S takovou váhou většinou nepřežijí, ale občas jsou bojovníci a zvládnou to. Už jsem odchovala 2 takové miminka, jedno zvládla krmit maminka, u dalšího jsem pomáhala (kleslo na 24g). Pokud ti nezačalo přibírat nebo s váhou kleslo, začala bych přikrmovat kočičím mlíčkem s Glukopurem.
Očíčka mívají někdy zalepené, pokud se od 2 dnů neotevře, můžeš smočit tampónkem s převařenou vodou a jemně (ne silou) zkusit očíčko otevřít.
Očíčka mívají někdy zalepené, pokud se od 2 dnů neotevře, můžeš smočit tampónkem s převařenou vodou a jemně (ne silou) zkusit očíčko otevřít.
-
- Nový uživatel
tak sem je dneska vážila a dvě přibývají pěkně a to nejmenší shodilo za dva dny dva gramy...takže jedu pro mlíko kočičí ted a takové to sypké že, to tekuté nemám kupovat? a krmit teda co dvě hodky, snad to bude chtít a nebude odmítat.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Ano, sypké, tekuté ne. A v lékárně Glukopur (hroznový cukr) http://www.cincilkyzvetrni.eu/index.php ... 7&Itemid=8
-
- Nový uživatel
tak krmíme krmíme a stejně nepřibírá, od včerejška dokrmujeme a má furt 25gr, včera váha ukazovala i 26 a dneska taky ale jen chvílema jinak spíš 25 takže asi nepřibral furt ach jooo...a vůbec nevíme kolik toho musí vypít toho mlíka náhradního..stačí jedno kapátko když vypije?