Proč jí papir
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Proč jí papir
Potřeboval bych poradit proč jí papír.Bud si vytahne něco z koše nebo urve kousek tapety a žere ju.Jestli mu chybí něco ve stravě?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tak odpověď na tuto otázku neznám, jen že činčily papír a knihy milují a tím spíše, čím starší kniha nebo noviny to jsou :). Jsou to prostě hlodavci, tak hlodají, co se jim dostane pod zoubky.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Naše činči žerou úplně všechno a ne jen papír zkouší všechno dokonce i plast. Určitě to není pro ně moc dobré ale člověk je neuhlídá. Kdysi jsme měli na poličkách knížky, už tam nejsou musely jít pryč na vyšší poličky. Dostali dost zabrat všechny jsou ohryzané. Jejich obliba byla na ně vyskočit a koukat na nás jestli jsme si toho všimli když ne tak bylo slyšet jak hryžou obálky. No jo co člověk nadělá jednou jsme si je pořídili a tak je musíme hlídat a cenné věci nebo škodlivé dávat na místa kam se nedostanou. Jen je čím dál těžší najít takové místa. Mám pocit že už byli všude. :wink: :D :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj to je pravda, papír žerou a ožírají knížky snad všechny činčilky..
já sem takhle jednou neuhlídala ani knížky do školy, ale štěstí, že už sem do ní nechodila, tudíš nebyly potřeba, ale chutnaly :lol:
taky ruličky od toal.papíru, to sem dala na hraní a většinou to velice rychle bylo zlikvidovaný, rozcupovaný a ohlodaný :)
já sem takhle jednou neuhlídala ani knížky do školy, ale štěstí, že už sem do ní nechodila, tudíš nebyly potřeba, ale chutnaly :lol:
taky ruličky od toal.papíru, to sem dala na hraní a většinou to velice rychle bylo zlikvidovaný, rozcupovaný a ohlodaný :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)
to je pravda :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
našim nejvíc chutnala obrovská kniha anantomie - si si mysleli, že když ji sežerou, tak to budou umět :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:lol: hele to vyzkoušej, třeba to taky budeš umět :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
To by bylo docela dobrý něco co se potřebuju naučit to jednoduše sníst a vědět to. To by bylo vyštudvaných lidí. Docela dobrá sranda. :lol: :D :)
-
- Nový uživatel
Můj činča není moc sečtělej dava přednost tapetam a papirovym ubrouskum.Jediný co čte jsou etikety z petlahví ty strhhavá rad.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lom (západní Čechy)
To muj ten okousává co se týče papíru oupelně vše i jen tak mi bere papíry z tiskárny (čisté) a futruje dokud si toho nevšimnu :twisted:
3ikula jeden nenápadnej :D
3ikula jeden nenápadnej :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
papír
Třeba je to tím, že se papír , co já vím, vyrábí ze dřeva / dnes taky třeba ne/. Měla jsem v kapse papírový kapesník. Stačila chvilka a už jsme se o něj se Žolim prali. Hlavně, že nebyl ještě použitý......
Bertíiček byl taky sečtělý Kuba a Kubikula bylo jeho oblíbené čtivo :wink: Žoli knihovnu k dispozici nemá, tak lumpačí po svém. Tomu zase jede omítka, kousne do rohu, podívá se na mě a vyloženě čeká na moje NE-NE--NE. :lol:
Bertíiček byl taky sečtělý Kuba a Kubikula bylo jeho oblíbené čtivo :wink: Žoli knihovnu k dispozici nemá, tak lumpačí po svém. Tomu zase jede omítka, kousne do rohu, podívá se na mě a vyloženě čeká na moje NE-NE--NE. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
hehe, u nás jsou studenti a když se učím tak nejoblíbenější činnost je učit se se mnou, připomíná to pak chobotničky ve filmu, jak četly a mizely písmenka :D jen u činčil mizí písmenka i s papírem :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)
asdfg
moje činča kouše do všeho neboj se je to normální :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj
Jo,tak papír je u nás taky favoritem :lol:
to je dobry.. me ohlodala cincila knizky do skoly ... asi 3ji nechutnaly z 10ti :lol: trochu nastvana sem byla no... zitra to odevzdavame zrovna tak doufam ze nebudu platit moc :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
mě jednou zlikvidoval fakturu do práce a ještě ji nakonec počural, potvora :lol: nevim že maj tak rádi papír, naši milujou ubrousky a taky když jim do běžnýho kancelářskýho papíru zabalím nějakou mlsku a oni se k tomu dobývaj...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Sokolov
Také nevím proč papír ten můj trubka tak miluje :-D ale nejvíce můj sešit z ekonomiky :-D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak ti naši si zas s oblibou "pročítají" atlas světa :D jinak jim občas dávám ruličky od toaleťáku, který většinou zlikvidujou kosmickou rychlostí :D tapety naštěstí nemáme :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
tarja666 napsal:tak ti naši si zas s oblibou "pročítají" atlas světa :D jinak jim občas dávám ruličky od toaleťáku, který většinou zlikvidujou kosmickou rychlostí :D tapety naštěstí nemáme :lol:
tu já dávám pořád,nestíháme si utírat z**** :lol: :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:lol: :lol: :lol: nápodobně :-D a to máme teprv 3 činči...co budeme dělat až jich bude víc, tak to netušim :shock: :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
no,my jich máme přes 20,jsme 2 a nestíháme :lol: tak se zapojuje rodina :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Sokolov
Já mu dávám ruličku když pobíhá po pokoji a on si ji hezky válí před sebou :-D ovšem mu vydrží vždy jen jeden výběh :-D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchodsko
- Kontaktovat uživatele:
jj papír je prostě favorit, ale pozor na ty tapety, určitě jsou natřené nějakým lepidlem, může to být jedovaté. Nejsem si jistá jestli i barva na papíru (noviny, letáky) není jedovatá. No každopádně u nás jen čistý papír a ještě raději rujičky od papírových utěrek, toaleťáků a od igelitových sáčků ty jsou trochu tvrdší.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak já zjistila že do jedné klece ruličku dávat nemůžu,pokaždé to zkončí během pár minut takto :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Super fotka.Moc mě pobavila.A co pak dělá činča s trubkou na hlavě? :lol: