Problémy se zuby
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Šikulka :D Ještě si zapamatuj, kudy a čím jsme jely k nám a bude to na jedničku :D :D :D
-
- Bronzový uživatel
xx
Naposledy upravil(a) secreet dne Stř Dub 09, 2008 10:36, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já bych teda neříkala hurá (i když pokud se jedná o preventivku, která ej v pořádku) tak možná jo... Moje poslední návštěvy veteriny mi přivodily trauma...
M.
M.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martej: tak asi jsme zmatkaři všichni...zopakuju ti postup rozhovoru co tady vedeme.....
1.jsem se tady dozvěděla že veterina je na Palackého
2.šla jsem na veterinu na palackého třídě ale na druhém konci této ulice
3.dozvěděla jsem se že jsem šla špatně, ale s tím že ta veterina kterou jste mysleli Vy je na té samé ulici
4.a ty mě teď sem napíšeš, že tady už do nekonečna opakujete že to NENÍ na Palackého třídě
Ta veterina JE na palackého třídě......Neházím na nikoho vinu, chybu jsem udělala já, ale kůli omylu jsem napsala ať to vysvětlíte blíže,aby se nespletli i jiní lidé....
1.jsem se tady dozvěděla že veterina je na Palackého
2.šla jsem na veterinu na palackého třídě ale na druhém konci této ulice
3.dozvěděla jsem se že jsem šla špatně, ale s tím že ta veterina kterou jste mysleli Vy je na té samé ulici
4.a ty mě teď sem napíšeš, že tady už do nekonečna opakujete že to NENÍ na Palackého třídě
Ta veterina JE na palackého třídě......Neházím na nikoho vinu, chybu jsem udělala já, ale kůli omylu jsem napsala ať to vysvětlíte blíže,aby se nespletli i jiní lidé....
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jinak děkuju Styrovi a Sylvě za vysvětlenou...jj to je přesně ona. Ta druhá je až u zastávky Hudcova a přesněji je to sídlo veterinární správy...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pardon Silvě :oops: mám taky sestru Sylvu s tvrdým y...
-
- Zlatý uživatel
Bibi: Děkuji za opravu chybky :D :D Mám totiž narozky na Silvestra :D :D , proto to "i" :D :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
zasílám obrázky:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
Tak pro me dalsi novina prerustani zubu je ve velke vetsine dano chybnym dedicnym postavenim zubu a pak nedochazi k obrusovani a mohou vznikat ostre hroty a haky ktere pak bodaji do jazyka atd. a vzdy by melo dojit k vyrazeni z chovu!
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lipt.Mikuláš
potrebujem poradit !!!surne!!! moja cincilka nechce nic hlodat a neviem co robit lebo uz zacina akoby škrýpať zubkami a bojim sa ci ich nema prerastene a neviem ako to vypada keby mala lebo ju mam len kratko a uz mi prestala papat,a stale spi a aj v noci
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lipt.Mikuláš
neobrusuje si ich vobec
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Hlodáním se obrušují přední zuby, ty poznáš snadno přerostlé.
Stoličky se obrušují potravou - granulemi a zejména senem, ty už přerostlé nepoznáš, ale poznáš to podle příznaků, že činčila hubne, nepřijímá potravu, slintá a nebo drobí. Jestli máš podezření na přerostlé zuby, urychleně vyhledej odborníka, protože to jde pak všechno strašně rychle, činčilka má bolesti a umře na vyhladovění.
Stoličky se obrušují potravou - granulemi a zejména senem, ty už přerostlé nepoznáš, ale poznáš to podle příznaků, že činčila hubne, nepřijímá potravu, slintá a nebo drobí. Jestli máš podezření na přerostlé zuby, urychleně vyhledej odborníka, protože to jde pak všechno strašně rychle, činčilka má bolesti a umře na vyhladovění.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
jen to upřesním - určitě vyhledej Dr. Jekla z Brna - veterina na Palackém. Číslo je 541 562 368. Máš to poměrně blízko a je to jedinej člověk, kterej je na činčilí zuby opravdu expert...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Smejkop napsal:potrebujem poradit !!!surne!!! moja cincilka nechce nic hlodat a neviem co robit lebo uz zacina akoby škrýpať zubkami a bojim sa ci ich nema prerastene a neviem ako to vypada keby mala lebo ju mam len kratko a uz mi prestala papat,a stale spi a aj v noci
Jediná rada: veterinár!
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Puchov
welmi pekne napisane ;)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Ahoj.. Moje činča nikdy žádný příznak problémů se zuby neměla.. Nehubne, neslzí ji očka atd.. ale všimla jsem si, že na dně misky s granulemi většinou zůstává vrstva "granulové drti".. Je to problém nebo je to u činčil normální? :( Občas se drobky objeví i na poličce, ale né moc.. taky jsem si všimla, že většinou granulku rozpůlí, jednu půlku sní a druhou zahodí.. poraďte, díky :wink:
Přerostlé stoličky
Ahojte, ráda bych se s Vámi podělila o moji zkušenost s bolavými zoubky u činčily. Mám celkem tři činči, ten nejstarší a největší mazel se jmenuje Kvido. Jsou tak 2 týdny, co jsem si všimla, že Kvidovi kolem očička začaly vypadávat chlupy. Nejdřív jsem to brala jako přechodnou záležitost, ale situace se nezlepšovala, tak jsem si na této diskuzi přečetla příspěvky vztahující se k tomuto problému. Doufala jsem, že bude problém s plísní, nikoli se zoubky. Koupila jsem mast Funfgicidin a objedala Fungistop. Bohužel Kvido přestal jíst. Dokonce začal odhazovat i tak oblíbenou rozinku a nedojedl ani hrachovou vločku. Včera jsme se proto rozhodli zajet na pohotovost na vetrinární kliniku v Brně (Palalackého 1). Ujal se na nás pan doktor Jekl. Kvidovi prohmatal bříško a vzápětí řekl, že to budou zřejmě ty zuby, v žaludku měl víc vody, než je normální. Pak se mu podíval do tlamičky a věc byla jasná. Kvidovi přerostly stoličky a kořeny mu prorůstají až k očím, kde tlačí na slzovod, a proto činčilka slzí a začínají jí vypadávat chlupy v tom místě. Kvida si tam rovnou nechali a dali mu kapátkem prášky proti bolesti. Dnes je na operaci, sřezávají mi ty přerostlé stoličky, bohužel nejde zastavit průstání kořenů do dásní, což je to bolestivé. Proto budu Kvidovi každý den dávkovat léky proti bolesti. Poučení, které z toho mám, je toto: činčila si obrousí přední zuby okusováním dřeva, jedením pelet atd., ale zadní zuby si obrousí jen tak, že bude žvýkat seno. Pan doktor mi radil, abych ubrala pelet a přidala seno a sem tam i čerstvou trávu, což je pro ně přirozená složka potravy.
Teď tedy čekám na výsledek dnešní operace. Kvida si povezu domů snad zítra a věřím, že to bylo jediné správné rozhodnutí vydat se na kliniku. Problémy se zuby má prý každá druhá činčila a je dobré se aspoň pokusit těmto problémům předejít. Ozvu se za pár dní s tím, jak to u nás probíhá. Ahoj.
Teď tedy čekám na výsledek dnešní operace. Kvida si povezu domů snad zítra a věřím, že to bylo jediné správné rozhodnutí vydat se na kliniku. Problémy se zuby má prý každá druhá činčila a je dobré se aspoň pokusit těmto problémům předejít. Ozvu se za pár dní s tím, jak to u nás probíhá. Ahoj.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tak to přeju hodně štěstí! Tobě pevné nervy při péči a myšákovi, aby se z toho nejhoršího dostal. Také jsme si to prožili a ta starostlivost za každý další den života našeho miláčka rozhodně stojí, i když to není vůbec lehké.
-
- Bronzový uživatel
Tak náš Maxík čtyřletý činčilák má taky problémy se zuby.V pátek jdeme na uspání a úpravu přerostlých stoliček.A to nám asi před třemi měsíci Šmoulík umřel na to samé.Tak mám strach jak to dopadne.Dneska jsme začali dokrmovat rodicarem a koupili kaši tu osmizrnnou.Narkozu používají tu správnou, jak tady píšete a pan doktor se specializuje na malé hlodavce.Tak vím,že bude ve správných rukou,ale stejně mám strach jak to dopadne.Děti říkají,že jestli nám umře i Maxík tak už novou nechtějí a necháme si jen Matýska to je náš nový mazel,kzerého jsme si pořídili za Śmoulíka tak je i z toho smutno. :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
To je mi s Maxíkem líto, budu držet palce aby vše dobře dopadlo. Matýsek mu určitě dodá sílu :wink: posílám pozdrav
-
- Bronzový uživatel
Děkuji,máš pravdu oni se mají s Matýskem fakt rádi, hned od prvního dne se k sobě tulí
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Šmudlátka, přeju mu hodně štístka.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
moc držíme palečky.........
-
- Zlatý uživatel
Take drzim palce.
-
- Bronzový uživatel
Tak dneska byl na zákroku a poté nám veterinář řekl a ukázal fotky zubů.On tam měl jen takové malé korálky a v nějakém zcela špatném postavení prostě se s tím nedá nic dělat jen léky na bolest a proti zánětu a stejně nebude jíst a bude se zhoršovat.On vážil jen asi 350g.Tak jsme tam jeli rozloučili se a nechali ho uspat.Je nám strašně smutno.Před asi třemi měsíci nám umřel Šmoula a teď i Max.Byli mu jen čtyři roky.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”