Seno
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubice
Seno
Mám menší problém ...koupila jsem si seno a zjistila jsem dýl že je celý prolezlí molami . Tak jsem to vyhodila..ale od tý doby se jich nemůžu zbavit.. nemáte nějaký nápad jak na to? Nebo nevíte co dát do sena aby se tam nevyrojily?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Seno
Ahojky, kup takovej ten polštářek na potravinové moli od Raidu, pak činčilu přestěhuj do přepravky a dej ji třeba na chodbu a zavři za ní dveře, kup od Raidu sprej a létající hmyz a celou místnost vystříkej, klec vykliď a ve vaně jí umej, omyj větve, domek... všechno dřevo pak nech vyšušit na topení... až to budeš všechno mít, tak místnost, kterou si vystříkala nech dobře vyvětrat a vše vrať do normálu :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne treba zistit z kadial idu, z kadial vylietavaju.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Moli jsou pořádný prevíti. Už je to ouki??
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
nám se doma osvědčily lepící papírky na moly, on je právě, jak už bylo napsáno, problém spíš zjistit, odkud lítají a kde se množí :roll:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Slovenská Republika
prosim vas som len zaciatocnik ale chcem sa spitat ci davate cincilkam nejake presne davky jedla v urcenych hodinach alebo maju mat vy myske a sennicku jedlo stale... dakujem za odpovede :oops:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Dospělým činčilkám dávám granulky i seno k dispozici neomezeně. Mláďata se občas mají sklony přežírat, ale je to opravdu málokdy.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Granulky dávám aby měli vždy plnou misku- večer nasypu,ráno když není dám znova.
Seno když mají neomezeně mám zkušenost že ho pak spíš roztahají a počůrají- pak je nechám 1-2 dny bez sena a příště ho vyberou všechno :D
Seno když mají neomezeně mám zkušenost že ho pak spíš roztahají a počůrají- pak je nechám 1-2 dny bez sena a příště ho vyberou všechno :D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
dopourčují se 3 polévkové lžíce granulí a hrst sena. Já mam velké misky a granule jim nechávám neomezeně a seno dávám dvakrát - třikrát denně po malém množství, protože když jim ho dám najednou, roztahají ho po kleci a počuraj :-(
-
- Zlatý uživatel
Seno by meli mit kazdy den dostatek, je to prevence proti prerustani stolicek a korenu,taktez granulky pro cincily a ty davam neomezene, nedavkuju, ponevadz obycejnyma granulema se cincila vetsinou precpavat nebude, ale ji je, jen kdyz ma hlad.Ale do misky je davam vecer a asi odhadem vrchovatou polevkovou lzici pro jedniu cincilku.A pak uz jen same vhodne mlsky a obcas, jako kustovice cinska-goji jeden kousek dvakrat do tydne, susene bylinky obcas trocha,denne sipek suseny,obden platek krizalky jablka,denne kousek susene karotky-taktez vyborna prevence proti prerustani korenu, ale karotku dobre oplachnout vodou a oskrabat,nakrajet na kolecka a dat ususit.Zadne orechy nikdy, ani slunecnicova semena,zadne smesky, byt jsou nabizene specilane pro cincily v obchodech.Jako zdrava alternativa smesky davam cincile ke granulim kulicky 2-4 od Vitacraftu denne Vitacraft Adult vitaminove kulicky zelene pro cincily,krmim granulema White Mollen Country-Line pro cincily.V tematu stravy vhodne urcite najdes jeste hodne veci, ktere obcas muzou, ale obecne plati, mene znamena vice u cicnil
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Činči se buděj několikrát denně, aby šly schramstnout nějakou tu granulku (obzvlášť těhotné a kojicí maminky), takže rozhorně by měly mít možnost baštit, kdy maj chuť, ale večer jim misku umejt a dát nové. Je děsně sladký, když Daleík rozespalej sedí u misky a dlabe. Když mě vidí, dělá jako že chce ven, ale spí u toho :lol: , takže musim zmizet a do dvou minut už chrupká v pelíšku :)
-
- Zlatý uživatel
Samozrejme, ze musej mit k dispozici granule a seno i pres den.:-)Ja jen vzdy vecer vyhodim zbytky, nekdy i po dvou az trech dnech, vymeju a dam nove.Mam to vychytane tak, ze vecer nasypu vzdy tolik, aby vydrzelo krmeni zase az do druheho dne dovecera.Nekdy ale vydrzi i 3dny:-)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Slovenská Republika
velmi moc vam vsetkym dakujem za rady :)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jasmin napsal:Seno by meli mit kazdy den dostatek, je to prevence proti prerustani stolicek a korenu
Dávám dostatek, ale už mam odkoukaný jak která klec to seno žere a rači dam třikrát denně trochu, než vrchovatě jednou a stejně to nesežerou :-)
-
- Zlatý uživatel
Ja taky nedavam vrchovate:-), ale tak, aby kazdy den mela.Seno je take potrebne na spravnou funkci zazivani.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Včera jsem koupila seno s mátou peprnou od firmy Limara. Jenom mě zajímá jestli nebude vadit ta máta, má léčivé účinky atd., ale jestli nebude vadit, že budou tohle seno s mátou dostavat každý den. Přece čeho je moc...
Seno jinak krásně voní, vypadá dobře, myšákům chutnalo. Od tehle firmy kupuji často seno, naposled s kopřivou a taky mělo úspěch. :)
Jinak omlouvám se, že tady píšu, ale nechtěla jsem kvůli jedné otázce zakládat téma.
Seno jinak krásně voní, vypadá dobře, myšákům chutnalo. Od tehle firmy kupuji často seno, naposled s kopřivou a taky mělo úspěch. :)
Jinak omlouvám se, že tady píšu, ale nechtěla jsem kvůli jedné otázce zakládat téma.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že by to v ničem vadit nemělo.
-
- Zlatý uživatel
nevadi.Kdyztak muzes koupit jeste klasicke obycejne a michat napul:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Ja dávám seno denně,ale jen trochu,aby ho vyjedli,jak dostávali více tak bylo počůrané a roztahané po celé dně.a granulek mají plná korýtka,jak vyjí dostanou další,ale myslím že se nepřežírají :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice
Chci se zeptat máte někdo zkušenost s tím alpským senem od vitakraftu??
-
- Zlatý uživatel
Jo, to beru a je vyborny.Ale zalezi na tom, kde a jak ho skladuji, koupila jsem jednou nekde ve zveraci a doma zjistila, ze bylo divne citit a proste zatuchle, ponevadz bylo zrejme dlouho a spatne skladovano asi ve vlhku.Jelikoz jsme ho brali nekde ve strednich cechach po ceste, uz je to dlouho, tak jsem ho vyhodila.Bohuzel neni zrovna nejlevnejsi:-(, jinak bych jim ho sla vratit.
-
- Bronzový uživatel
No dávali jsme jim pana MALINU ale oni to nechtějí asi už jsou rozmlsaný.... :D ale to od vitakraftu jim teda chutná :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
No u nás jel pan Malina,ale potom jsem přes Wulfi dostala pytel sena od koní a to jim teda jede! mam ho už od listopadu a vždycky se na čerstvé večer těší a hned se do něj pustí.Je uplně žluté a velká stébla a krásně voní.Zatím neomrzelo,jako všechny ostatní.ikdyž ten vitakraft jsem nezkoušela, je na mě moc drahé :oops:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: opava
ahoj alpske seno od vitakraftu nekupuj,je to hnus,doporucuju vita verde s pampeliskou,mtou koprivami.nebo taky neture diner od vitakraftu.
-
- Bronzový uživatel
To vitaverde jsme dávali taky a taky jim chutnalo,ale ted jsme chtěli vyzkoušet ten vitakraft..a proč je to hnus?