Ovoce a zelenina
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Sokolov
Ovoce a zelenina
Můj činčilák mi nechce jíst čerstvé jablíčko nebo mrkev. Ani když není studené z lednice. Čuchne k tomu a uteče. Když mu kousek nechám v kleci ani k němu nejde.
Je to normální? :o :(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Frýdek-Místek
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že je. Moje potvůrka si k čerstvému ovoci ani nečichne a když už ano, tak strašně vyvádí a poskakuje :D Ale sušené křížaly nebo šípky, to zase může :)
-
- Zlatý uživatel
Je to normalni.Me ta moje nechce tez mrkev cerstvou a ani moc jablicko, vse susene, jako krizalky.A treba ta susena mrkev, kdyz ji nakrajis na kolecka a das ususit a to same i pltaky jablek je pro ne i zdravejsi, ponevadz pusobi proti prerustani korenu zubu.Nektere cincily proste cerstve nechteji
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Většina činčilek čerstvé nechce.mají radši vše sušené,když to usušíš určitě si dá :wink:
-
- Bronzový uživatel
Sušené papká všechno,: jablka, mrkev i šípky. Jsem ráda že to nedělá jen ten můj :) Jak sušíte mrkev? :-o nikde ji nemůžu sušenou sehnat, jen ve smíšeném krmivu.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Kolečka suším v sušičce-ty dávám jako mlsku.pak kupuju strouhanou sušenou mrkev,tu přimýchám občas ke granulkám.
-
- Zlatý uživatel
Nejlepsi jsou ty susene kousky.Ja kupuju biokarotku v akci, nebo, pokud mas moznost ze zahradky, omyju, oskrabu, nakrajim na platky a susim bud v troube, nebo na topeni.Je to vyborna prevence proti prerustani korenu zubu, ponevadz je nuti zvykat.je to neco, jako zvykacka.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já suším mrkev na topení oškrabu jí nakrájím na kolečka a potom jí zatočím to takové kovové síťky co se dává do oken proti mouchám za den dva je krásně suchá. ( A je to levnější než sušička) :wink: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
soarka napsal:Sušené papká všechno,: jablka, mrkev i šípky. Jsem ráda že to nedělá jen ten můj :) Jak sušíte mrkev? :-o nikde ji nemůžu sušenou sehnat, jen ve smíšeném krmivu.
Tak já ti nějakou nasuším... též ji budu sušit... :) už máš u nás kýbl jablek :)
-
- Zlatý uživatel
ondroj napsal:Já suším mrkev na topení oškrabu jí nakrájím na kolečka a potom jí zatočím to takové kovové síťky co se dává do oken proti mouchám za den dva je krásně suchá. ( A je to levnější než sušička) :wink: :wink:
Jaka sitka na mouchy a kde se to da sehnat?:-)
-
- Bronzový uživatel
Wulfina - díky ségra :-) Pufínek ti poděkuje, pošlu ti pár bobků :-D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:D :D dík, bobků mám doma dost... :D
-
- Bronzový uživatel
Myslím, že to seno z Pardubic a sušená jablka dostanu až po Vánocích, že? :-o
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, jedem tam 16.12. takže až pojedem k našim 25.12. tak ti to dovezu :)
-
- Bronzový uživatel
Dobže :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jasmin napsal:ondroj napsal:Já suším mrkev na topení oškrabu jí nakrájím na kolečka a potom jí zatočím to takové kovové síťky co se dává do oken proti mouchám za den dva je krásně suchá. ( A je to levnější než sušička) :wink: :wink:
Jaka sitka na mouchy a kde se to da sehnat?:-)
no já ji kupuji v železářství je to jemná síť proti hmyzu když řekneš že sháníš síť proti hmyzu takovou tu kovovou tak budou vědět já jsem platil asi 35 korun za metr. Jen doufat že se teď v zimě sežne je to dost sezóní zboží. Také se to dá sehnat v baumaxu ale tam to je tedy dost mastné metr krát dva je tam přes sedum set korun.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
no anebo stačí dát na talířek a položit na topení 8)
-
- Zlatý uživatel
Ja to davam na plech:-)
A co sit na motyly?:-)
A co sit na motyly?:-)
-
- Nový uživatel
Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky?
Ráda bych se zeptala jakou jinou čerstvou zeleninu a ovoce nebo bylinky dáváte činčilákům mimo jablíčka a mrkvičky.... mejm klukům to taky moc nešmakuje... v létě sem jim občas dala lístek do pampelišky a to se mohli utlouct ... je ještě něco co se může dát čerstvé ??? Děkuji za odpověď Monika
-
- Zlatý uživatel
No, cerstveho moc ne, je pro ne lepsi susene, ale vetsina mych cincilek milovala kulicku hroznoveho vina.Ale vypeckovat a predtim umyt:-)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Kosova Hora 24
dotaz. Sušim borůvky,ale máme na zahradě 3 druhy kanadské,kavkazské a středoevropské (což jsou ty z lesa),které jsou vhodný? Kanadské jsou velké a chutnaj stejně jako středoevropské a kavkazský jsou nakyslé.
-
- Zlatý uživatel
No, obcas jim jednu, jako mnamku dat muzes, dobre cistej streva, boruvka je pry prirodni desinfekce strev proti bakteriim a virum.Ale dobre ji oplachni pod teplou vodou radeji,muzou byt pokalene od lisek, nebo kocek, tak kvuli prenosu vajicek tasemnice,ci skrkavek
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
ondroj napsal:Já suším mrkev na topení oškrabu jí nakrájím na kolečka a potom jí zatočím to takové kovové síťky co se dává do oken proti mouchám za den dva je krásně suchá. ( A je to levnější než sušička) :wink: :wink:
S křížkem po funuse, už mám sušičku :roll: :lol:
-
- Bronzový uživatel
Re: Ovoce a zelenina
http://www.dobre-krmeni.cz/vitaminova-tycinka-pro-cincily-2-druhy/ heh ea co tyčinky ty má taky moje činčča v kleci už jednu snedlasoarka napsal:Můj činčilák mi nechce jíst čerstvé jablíčko nebo mrkev. Ani když není studené z lednice. Čuchne k tomu a uteče. Když mu kousek nechám v kleci ani k němu nejde.
-
- Bronzový uživatel
Re: Ovoce a zelenina
a jak se jím davá jako růže jen listy nechapuRadka napsal:http://www.dobre-krmeni.cz/vitaminova-tycinka-pro-cincily-2-druhy/ heh ea co tyčinky ty má taky moje činčča v kleci už jednu snedlasoarka napsal:Můj činčilák mi nechce jíst čerstvé jablíčko nebo mrkev. Ani když není studené z lednice. Čuchne k tomu a uteče. Když mu kousek nechám v kleci ani k němu nejde.