Rexfell
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
Rexfell
Ahojte zaujimalo by ma kto predava činčilu - Rexfell je podla mna velmi zaujimava a pači sa mi neviete kolko taka činčila stoji? :D :D :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Rexe koupíš v zahraničí, v čechách jich moc není, pokud vůbec.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ako ta cinca vyzera? :shock:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zlatý uživatel
stoji od 12 -16 000 a vejš .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
A jak je to s chovem?
Je možné tuhle kadeřavou činčilu připustit třeba se standardem, nebo to musí být v páru stejné činčily?
Je možné tuhle kadeřavou činčilu připustit třeba se standardem, nebo to musí být v páru stejné činčily?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Někde se uvádí, že jsou recesivní, ale v Rakousku je chovatelka, která odchovává rexfelli z rexfella a standardní činčilky - myšleno druhem srsti a ne barvou. Je to jen druh srsti, takže se může pářit s jakoukoli mutací.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
žanda napsal:Někde se uvádí, že jsou recesivní, ale v Rakousku je chovatelka, která odchovává rexfelli z rexfella a standardní činčilky - myšleno druhem srsti a ne barvou. Je to jen druh srsti, takže se může pářit s jakoukoli mutací.
a nemuze byt treba gen rexfella?? jako treba u angory nebo tak :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť sem psala, že je recesivní ;) Ale ta paní chovatelka z rakouska má rexfella a negenovou činčilku a rodí se ji rexfellové.
Naposledy upravil(a) žanda dne Stř Ún 04, 2009 19:56, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
Ano , ale u nich je to vzlaštni . Někdo uvádí Rexfell Carrier jako činčilku , ktera ma jen par kudrnatych chlupu na ocase nebo na břiše , jinde takovou činčilu uvádějí jako plného rexfella .
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
No ono když se člověk podíva, tak někteří jsou málo kadeřavý, druhý více. Kadeřavá činčila má bejt celá. Nejkvalitnější má dle mě Wilson chinchilla - jsou celé kadeřavé a rovnoměrně.
Jiní dle mě, nemají pravé rexfelly, a někdy je nemají vůbec a špatnou srst považují za kadeřavou
Jiní dle mě, nemají pravé rexfelly, a někdy je nemají vůbec a špatnou srst považují za kadeřavou
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Mně to právě od pohledu taky přijde jako špatná srst. Nemůžu si pomoct, ale sympatie to ve mně moc nevzbuzuje.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ě se teda nejvic libi klasicka srst :D tohle je takovy malo prirozeny :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Stačí si namazat ruku olejem, pohladit činčilu a máte Rexfella ;-).
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Mne je tiez sympaticka "hladka" srst.
-
- Zlatý uživatel
Mě se moc libi , jsou užasni , jako namazane olejem to určitě nevypada :) .
Marti , je hloupost tvrdit ,že Stefanie Wilson ma rexfelly a jini je nemaji pravé :) Každa činčilka je jinak kudrnatá , to že je kudrnatá méně podle mě zeznamená , že je to jen kvalitní srst a né rexfell , zvláště potom když pochází z kudrnatých rodičů . Človek , ktery má méně chlupatou angoru , přesto je to angora , akorát nemá tak dlouhe chlupy , budeš tvrdit , že je nepravá angora ? Pokud se koukneš na chinchillas.com , jsou tam činčilky meně i vice chlupaty - oboji angory . To same je dle mě i u rexfellu . Až rexfellci od Wilsonů budou mit miminka , ktera nebudou tak kudrnatá , budou nepraví ?... ;)
Marti , je hloupost tvrdit ,že Stefanie Wilson ma rexfelly a jini je nemaji pravé :) Každa činčilka je jinak kudrnatá , to že je kudrnatá méně podle mě zeznamená , že je to jen kvalitní srst a né rexfell , zvláště potom když pochází z kudrnatých rodičů . Človek , ktery má méně chlupatou angoru , přesto je to angora , akorát nemá tak dlouhe chlupy , budeš tvrdit , že je nepravá angora ? Pokud se koukneš na chinchillas.com , jsou tam činčilky meně i vice chlupaty - oboji angory . To same je dle mě i u rexfellu . Až rexfellci od Wilsonů budou mit miminka , ktera nebudou tak kudrnatá , budou nepraví ?... ;)
Naposledy upravil(a) Jesse dne Čt Ún 05, 2009 15:21, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
Tohle je dle meho take rexfell . Že by ta odmalička kudrnata srst po celem těle byla " jen nekvalitni " ?
Ta sama , dospělá činčilka je niže , zustalo ji jen par kudrnatych chlupu , rexfell , či rexfell carrier je 100% ;) .
Ta sama , dospělá činčilka je niže , zustalo ji jen par kudrnatych chlupu , rexfell , či rexfell carrier je 100% ;) .
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
ne ja sem neřekla, že ostatní nemaj rexfelly, ale že někteří prodavají činčilu jako rexfell a má jen špatnou srst.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jesse napsal:Človek , ktery má méně kudrnatou angoru ;)
to ses prepsal nebo sou i kudrnaty angory?
-
- Zlatý uživatel
"Nejkvalitnější má dle mě Wilson chinchilla - jsou celé kadeřavé a rovnoměrně.
Jiní dle mě, nemají pravé rexfelly."
Vyznělo to tak :) .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vim že se tu bavime o rexicich ale tahle činča ma taky delši chlupy a pod obrazkem bylo napsany tušim že neni angora jestli ma gen to nevim takže myslim že i rexici to podle me nemusi občas být ale všichni určitě ne neni jenom možny že se tak projevuje gen nebo tak neco?? tadyk tem typum srsti ja nerozumim :D ja mam rači obyčejny chloupky s ruznyma barvičkama :D
-
- Zlatý uživatel
Plačková Kamila napsal:Jesse napsal:Človek , ktery má méně kudrnatou angoru ;)
to ses prepsal nebo sou i kudrnaty angory?
Jej , to sem se prepsal :) každopadně kudrnata angora by byla skvela :lol: . By vypadala takhle :)
-
- Zlatý uživatel
Plačková Kamila napsal:Vim že se tu bavime o rexicich ale tahle činča ma taky delši chlupy a pod obrazkem bylo napsany tušim že neni angora jestli ma gen to nevim takže myslim že i rexici to podle me nemusi občas být ale všichni určitě ne neni jenom možny že se tak projevuje gen nebo tak neco?? tadyk tem typum srsti ja nerozumim :D ja mam rači obyčejny chloupky s ruznyma barvičkama :D
Tohle je velvet , ale ja delši chloupky nevidim . Oni velveti jsou celkove chlupatějši , než normalni činčilky.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja vim že jsou chlupatejsi ale takle sem to jeste nevidela ma delši chlupy na hrbete :) myslim ze se mi to nezda :D
-
- Zlatý uživatel
je nějaka naježena , no :)