Strava - vaše otazky a zkušenosti
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ruzomberok
- Kontaktovat uživatele:
vcera som zacala skusat s preformovanim a obmedzit,co som tu skusala,asi im to bude trvat dlhsie sa preorientovat...
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Vem jim z klece směsku, seno a všechno co by mohli jist a strč jim tam misku s granulema....do napaječky jim můžeš rozdrtit půku vitaminu b, aby měli zvýšenou chuť k jidlu.
Nesmíš jim nechat vybrat ;-) Je jasny, že když dítěti dáš vybrat mezi mrkvi a čokoládou, že sahnou po čokoládě:-)
HOdně štěsti :-)
Nesmíš jim nechat vybrat ;-) Je jasny, že když dítěti dáš vybrat mezi mrkvi a čokoládou, že sahnou po čokoládě:-)
HOdně štěsti :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ruzomberok
- Kontaktovat uživatele:
vdaka posnazim sa.... len nech z toho,ze to nebud chciet zdochnu,to by bol ten najhorsi pripad... :(
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kurupirka napsal:vdaka posnazim sa.... len nech z toho,ze to nebud chciet zdochnu,to by bol ten najhorsi pripad... :(
Musíš to třeba odvažit..nebo odměřit..dát třeba dvě lžíce granulí večer a rano se mrkni, koli toho sežrali...a když nic nesežrali, tak jim tam dej hodně sena ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
kurupirka napsal:ano,to vsetko pekne chapem.... lenze ako sa ma obycajny clovek o tom dozvediet,ked!!!!!!!! v tej predajni davaju to iste a dokonca tam pre nich maju len to...
To je ta uplna zakladna informacia...
Ked som jej neskor kupovala "podla Vas zdravsiu vyzivu" uz nechcela take,len si vyberala,co bude jest a ostatok nechavala tak...
Podla mna je zakladny problem v tom,ze bola vychovavana inak,ako len zdravo
Kazdy sme zacinali nejako a vacsina z nas zle.
Dolezite je zhanat si rozne informacie z rozlicnych zdrojov a tie porovnat. Na anglickom fore a ani na nemeckom ti nikto nikdy nedoporuci zmesku a aj ked si pozries fotky ich cincil, tak maju v miskach len pelety. VSetkym nam trvalo chvilu kym sme zistili, co je to zdrave a co nie. To vsetko prislo casom. :wink:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Mno právě moje Cecilka toho >>sežere<< až se sama divím,ona s Jonášem spíš radši normal nesušené ovoce než to sušené (kromě rozinek)
:o .
:o .
:?: Dobry den potřeboval bych poradit mam malinkou činčilku doma ji mam asi 3 dny a nejak nechce zrat granule ani susene ovoce rozinky nic prosim poraďte bojim se dekuju predem za odpoved :) :?:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jí aspoň seno? Pokud nejí vůbec (což pochybuju) tak bych navštívila veterináře. Dej ji do klece čistou vodu, seno a granule. Hlídej kolik toho sežere ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Golman22 napsal::?: Dobry den potřeboval bych poradit mam malinkou činčilku doma ji mam asi 3 dny a nejak nechce zrat granule ani susene ovoce rozinky nic prosim poraďte bojim se dekuju predem za odpoved :) :?:
A odkud ji máš? Pokud od chovatele, sežeň si granule stejné značky, na které byla zvyklá, když byla ve zverimexu, zajdi se zeptat, co dostávala tam. Popř. zkus jiné mlsky - šípek, pampelišku, sušenou mrkev... Jestli nebude činčila jíst nic, zbývá jenom návštěva veteriny.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
čtu dobře???3DNY????????
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Krnov
- Kontaktovat uživatele:
jako ze ji má doma 3 dny ne ze ji sou 3 dny :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
že jí ma doma tři dny :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
Aha... :oops: :oops: :oops:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Hledala jsem ve starších tématech, ale přesnou odpověď jsem bohužel nenašla.. tak se zeptám tady.. Jak často můžu činči dávat kousíček čerstvého jablíčka?? Dávám kousek každý den a když vynechám, tak má moje činča strašně mrňavé bobky :( takže fakt nevím, jestli raději dávat denně, aby neměla zácpu a nebo ji nechat bez jablíčka (přesto, že má minibobečky) :roll: když jablíčko dostane, tak za chvilku má bobečky krásně velké (v normálu) a v hojném počtu.. :wink: díky za odpovědi :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Equiska napsal:Hledala jsem ve starších tématech, ale přesnou odpověď jsem bohužel nenašla.. tak se zeptám tady.. Jak často můžu činči dávat kousíček čerstvého jablíčka?? Dávám kousek každý den a když vynechám, tak má moje činča strašně mrňavé bobky :( takže fakt nevím, jestli raději dávat denně, aby neměla zácpu a nebo ji nechat bez jablíčka (přesto, že má minibobečky) :roll: když jablíčko dostane, tak za chvilku má bobečky krásně velké (v normálu) a v hojném počtu.. :wink: díky za odpovědi :wink:
Já dávám jablíčko tak jednou týdně.. to samé rozinku.. většinou je znakem zácpy nesprávná strava, jako jsou směsi apod.. pokud krmíš činčilu granulemi a senem, jak by to mělo být, tak bych jí dopřála více pohybu.. :wink:
-
- Zlatý uživatel
Equiska napsal:Jak často můžu činči dávat kousíček čerstvého jablíčka??
Já dávám zhruba obden při věnčení :wink: .
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
camilla napsal:Equiska napsal:Hledala jsem ve starších tématech, ale přesnou odpověď jsem bohužel nenašla.. tak se zeptám tady.. Jak často můžu činči dávat kousíček čerstvého jablíčka?? Dávám kousek každý den a když vynechám, tak má moje činča strašně mrňavé bobky :( takže fakt nevím, jestli raději dávat denně, aby neměla zácpu a nebo ji nechat bez jablíčka (přesto, že má minibobečky) :roll: když jablíčko dostane, tak za chvilku má bobečky krásně velké (v normálu) a v hojném počtu.. :wink: díky za odpovědi :wink:
Já dávám jablíčko tak jednou týdně.. to samé rozinku.. většinou je znakem zácpy nesprávná strava, jako jsou směsi apod.. pokud krmíš činčilu granulemi a senem, jak by to mělo být, tak bych jí dopřála více pohybu.. :wink:
Díky za radu.. nakonec jsem zjistila, že činča má malé bobečky jenom přes den, když spí a moc se nehýbe.. večer jak se probouzí a pak ji pouštím po bytě, tak je má normální.. takže jablíčko určitě není potřeba :wink: díky moc..samozřejmě ji pouštím denně a krmím granulema :D
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Equiska napsal:Díky za radu.. nakonec jsem zjistila, že činča má malé bobečky jenom přes den, když spí a moc se nehýbe.. večer jak se probouzí a pak ji pouštím po bytě, tak je má normální.. takže jablíčko určitě není potřeba :wink: díky moc..samozřejmě ji pouštím denně a krmím granulema :D
já dávám myšákům jablko dvakrát do týdne :-)nic špatného to neni ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
potřebovala bych poradit....je tu spousta a spousta příspěvku ale než bych je všechny přečetla tak se raději zeptám...
koupila jsem směsku Avicentra a jsou tam oříšky, kokos, apod. mám mu to raději vybrat?? a ještě jednu...měla bych kupovat i granule nebo stačí tyto směsky? zatím jsem kupovala pouze směsky, tak jestli jsou granule taky potřeba....díky:)
koupila jsem směsku Avicentra a jsou tam oříšky, kokos, apod. mám mu to raději vybrat?? a ještě jednu...měla bych kupovat i granule nebo stačí tyto směsky? zatím jsem kupovala pouze směsky, tak jestli jsou granule taky potřeba....díky:)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
zmesky nikdy iba granule zmesky im pokazia zuby a tak
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Peťulinka napsal:potřebovala bych poradit....je tu spousta a spousta příspěvku ale než bych je všechny přečetla tak se raději zeptám...
tak ty směsky sem měla je to hnus nevybrala sem z toho vubec nic dobrého v třebiči to prodavaj snad všude :evil: kupuj jen granulky směsky mu nedavej nakonec sem je dala kralikum
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Oříšky a kokos rozhodně nepatří do denní stravy.. bohužel směsky jsou toho plné.. Určitě kup granule a postupně ubírej směsku a přidávej více granulí, až zůstanete jenom na granulích.. Pokud budeš krmit směskami i nadále, bude mít činča postupem času zdravotní problémy.. :?
Takže SMĚSKU NE :!: :!: Jenom granulky, vodu a seno..
Takže SMĚSKU NE :!: :!: Jenom granulky, vodu a seno..
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky bych je nekrmila smeskama :) tech orechu je tam moooooooooooc
-
- Zlatý uživatel
Základ je granule a seno, jak bylo psané. Ale směsku vyhazovat nemusíš, dá se tam najít pár věci které v omezeném množství mohou jako mňamky. Já z toho vybírám rozinky, svatojánsky chlebíček, lisovanej hrách a kukuřici, barevné kousky a popř. i něco jiného. Důležité je nedávat činče nic tučné a přeslazené.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
v tyhle směsce jsou jen slunečnice ořechy kokos a možna trochu tech barevnejch nevi čeho :D