Příspěvekod saskie » Pá Črc 01, 2011 17:56
Takže, pár info ze včerejška u pani doktorky. Ukázala jsem jí takovou tabulku, kterou jsem si udělala na to déčko, kde jsem sehnala, byl i Ca a P. Stojí si tvrdě za tim, co říkala. A já jí věřim. Bavili jsme se pak třeba o tom vápníků, že mě překvapuje, že v kuličkách pro mimi ho je jen 0,8. K tomu mi řekla, že má za sebou třeba případ, kdy jedna ("zkušená") chovatelka krmila jak měla, ale k tomu pejskovi přidávala vápník, s čímž Lietavcová nesouhlasila a vymlouvala jí to. Pejsek skončil tak, že se mu u krku udělaly boule, právě z přebytku toho Ca. Zkrátka výsledek je, že mladý toho vápníku nesmí mít zas extra, že to může zastavit růst a nebo se to usazovat takhle příšerně třeba do výstupků. (Možná jste to věděli, já koukala jak vrána.) Zpět k vit.D, jak zahlídla číslo 2000mj./kg, což má apetit, skoro se vyděsila a řekla, že to je fakt moc. Těch 1500mj. mi ještě schválila, což má třeba ten Versele laga complete. U Versele zase tvrdě odmítla VL nature a to pro poměr Ca a P, kde obsah Ca 0,65 je fakt alarmující. (U complete je to ok.) Koukla na ovator a tam byla nadšená z poměru Ca a P. Říkala, že je až moc dobrej :lol: , ačkoli D uvádějí jako 1600I.E. No řekla jsem jí, že já míchám Ovator, VL complete, trošičku Beapharu care+ a Vitakraftí kuličky (ty maj něco malinko nad 800mj.) a ona mi říkala, že dobrý, super.
Pak jsem si vzpomněla, že dávám i trošičku darwina, ten má brutálně toho D3 a ještě mám taky trošku VL nature i re balanc, ale už nic z tohohle nekoupim. Zůstanu u těch Vitakraftů, Ovatoru, VL comlete a B. care+ a myslim, že budu moct bejt v klidu, že krmim tim nejlepšim, co jde.
Jo a úplně mi vypadl Supreme, ty maj ty čísla úplně ok a asi to bude taky dobrý krmivo, už pracuju na spolupráci s firmou a objednávce, takže pak dám vědět, jak mi to činči dlabou, ale slyšela jsem, že to maj rádi. No je to taky dražší krmivo, ale mít to jako takový doplněk jako třeba ten Beaphar care+, nebo ten VL complete, ten taky neni nejlevnější, myslim, že činči pak aspoň maj něco na výběr z talíře a nejsou odsouzený úplně na jednu věc pořád, zas tak drahý to neni a šmudlinky mi to baštěj obojí rády, ale když maj obojí (jako víc krmení najednou).
A ještě se mi podařilo se u ní prokecnout, že mám ve výstabě netovej obchod zaměřenej výhradně na činči (a právě tam nechci mít nic špatného či nekvalitního) a k tomu mi hned sama řekla, že ještě zaměstná svou kamarádku a zapracujou na tom, že ty krmení pořádně prozkoumaj, což mě úplně rozsekalo, to vám teda povim. Uplně sama řekla, že to udělá, že snad za měsíc to bude stačit :shock: :lol: :lol:
Tak jsem jí radši neříkala, že jsem tak týden do pořádnýho spuštění :oops: Já Lietavcovou prostě miluju (Míša nežárlí :D ), jo a od tý doby, co s ní nedělá ta příšerná sestra, za ní chodim fakt šíleně ráda. (Ale nebojte, nevymýšlím si pseudonemoce u činč, abych měla důvod :lol: .)