Jak ,,vykrmit činčilky"?
-
- Bronzový uživatel
Jak ,,vykrmit činčilky"?
Ahojte,mám 2 činčilky sameček má 1,5r.váhu 391g...jak jsem ho koupila měl jen 336g. :cry:
Samička má 1r a 4 měs.váhu455g...jak jsem ji koupila měla jen413g.Mám je 4měsíce. Poradíte mi jak je ,,vykrmit"na váhu ať je můžu dát jako pár? díky
Samička má 1r a 4 měs.váhu455g...jak jsem ji koupila měla jen413g.Mám je 4měsíce. Poradíte mi jak je ,,vykrmit"na váhu ať je můžu dát jako pár? díky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
některé činčily nemusí vyrůst.Měla jsi raději koupit, když už jsou dospělé,l tak s vysokou váhou.Zkus je dát do veliké voliéry.Já jsem činčilu přestěhovala z malé a za cca 4 měsíce přibrala 70g a pořád roste :)
jinak můžeš do krmiva přidávat oves. vločky, lžíci týdně.Víc neporadím.ALe nevykrmuj je za každou cenu, aby nebyli tlustí.
jinak můžeš do krmiva přidávat oves. vločky, lžíci týdně.Víc neporadím.ALe nevykrmuj je za každou cenu, aby nebyli tlustí.
-
- Bronzový uživatel
Já jsem kupovala tyto činčily podle majitelé s jinou váhou(tak jak má být ),ale až jsem si je doma převážila,zjistila jsem,že mi "kecal" ohledně váhy...předávali jsme si je z auta do auta při koupi :evil:
No, už jsem poučena,při nákupu činčil přes internet :wink:
Díky za radu...vyzkouším,teda tu změnu klece...vločky jim dávám
No, už jsem poučena,při nákupu činčil přes internet :wink:
Díky za radu...vyzkouším,teda tu změnu klece...vločky jim dávám
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou činčilky po malých rodičích, vyrůst nemusí i když se je budeš snažit vykrmovat.
Dopřej jim pravidelný výběh, kvalitní granulky a seno, lžíci vloček týdně (ne více, hrozí zácpa), do napáječky B- komplex (1/4tbl na 250ml). Můžeš lžíci pšen. otrub týdně, kuličky http://www.zravamrska.cz/?2,vitakraft-v ... gular-600g
Jako mlsku Goji kustovici čínskou.
Jak dlouho jsou u tebe? Starším činčilkách chvíli trvá než si zvyknou na nové prostředí a pak můžou začít i přibírat.
Dopřej jim pravidelný výběh, kvalitní granulky a seno, lžíci vloček týdně (ne více, hrozí zácpa), do napáječky B- komplex (1/4tbl na 250ml). Můžeš lžíci pšen. otrub týdně, kuličky http://www.zravamrska.cz/?2,vitakraft-v ... gular-600g
Jako mlsku Goji kustovici čínskou.
Jak dlouho jsou u tebe? Starším činčilkách chvíli trvá než si zvyknou na nové prostředí a pak můžou začít i přibírat.
-
- Bronzový uživatel
Mám je 4měsíce,dávám granule(kupuji od velkochovatele)1xtýdně vločky,teď jim přidávám ty kuličky (co tady píšete...)pamlsky
-
- Bronzový uživatel
a seno v dostatečném množství...zapomněla jsem to napsat
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
na ten b-komplex sem zapoměla.ten je taky dobry davat.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ty vlocky nemusis jen jednou tydne naraz,spis celkove jednu lzici za tyden,kazdy den trochu ;)
-
- Bronzový uživatel
Díky,tak ještě zkusím to B a ty vločky každý den trošku :P díky...vyzkouším a budu informovat
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak at se jim dari,snad vyrostou.to je hruza ty podvodnici:/
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám hubeňoura, musela jsem ho cpát i rodicarem. Nevím, jaké granule od velkochovatele myslíš, je jich víc a je v nich dost rozdíl. Kuličky od Vitakraftu jsou prima, ale zkus i ty pro mladé. Zkoušela jsem už opravdu všechno možné, o krmení zjišťovala co se dalo. Kvalitnější krmení jsou Versle Laga (complete a dál nature apod. jako doplněk) a Supreme. A Beaphar Care + je skělý http://cincilka.cz/products/41-beaphar- ... -15kg.aspx ten ti rozdlabe snad každou činčilu, opravdu moc jim chutná. Jinak jim dávám různé bylinky/traviny od JR nebo taky od Vitakraftu. Naši zbožňují třeba tyto http://cincilka.cz/products/102-jitrocel-100-g.aspx nebo http://cincilka.cz/products/110-rukola- ... 100-g.aspx či http://cincilka.cz/products/105-zeleny-oves-100-g.aspx a jiné.. Budou tak mít zdravě pestrou stravu, budou spokojenější a pak mají i větší chuť k jídlu. No a samozřejmě to chce aby se citíly dobře, aby měly pohyb a tak.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jim můžeš dát http://www.allpet.cz/p5958-harmonic-bioenzym-k-250-ml/
Je výborný na zažívání, eliminuje stres a hlavně po něm mají dost hlad :lol:
Je výborný na zažívání, eliminuje stres a hlavně po něm mají dost hlad :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem nezkoušela, já znám spíš ty výrobky od rodicare.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to vitamíny do vody a hlavně upravují střevní mikroflóru. Dobré po jakékoliv léčbě.
-
- Bronzový uživatel
Díky,jen co to proštuduji...tak hned něco seženu...ty kuličky,dávám pro malé činče do 1r
Tak doufám,že ty moje 2hubeňoury vyktmím [-o<
Tak doufám,že ty moje 2hubeňoury vyktmím [-o<
-
- Zlatý uživatel
Misto b-komplexu muzes davat goji-kustovnice cinska,zpocatku asi mesic obden jeden kousek.Je to prirodni zdroj vsech becek a dalsich vitaminu
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A super mlska pro činči :D
-
- Zlatý uživatel
To jo.Ja uz nedavam od te doby, co jsem na nej prisla a objevila ho rozinku.Po nich se jim stejne kazi zuby a pokud je nekdo dava casteji, nez jednu dvakrat do tydne maximalne, tak muze hrozit i cukrovka, zvlast v tech smeskach, kde ty rozinky jsou ve velkem a mozna i sirene.
Jsem rada, ze jsem tu goji pred tema 2lety asi obejvila a mohla ji tady doporucit.Opravdu je to bomba i pro lidi.My ale muzeme vic, nez cincilky, ja snim treba pul pytliku, kdyz mam chut:-)
Jsem rada, ze jsem tu goji pred tema 2lety asi obejvila a mohla ji tady doporucit.Opravdu je to bomba i pro lidi.My ale muzeme vic, nez cincilky, ja snim treba pul pytliku, kdyz mam chut:-)
-
- Bronzový uživatel
tak to goji si musím koupit ...měla jsem ho na zahradě a uschlo mi :? tak mi držte palečky,ať mi přiberou
Můžu jim dát do 2l vody půlku multivitaminu?
Můžu jim dát do 2l vody půlku multivitaminu?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
to bych jim nedávala, dej jim co jsme psali. všeho moc škodí
-
- Bronzový uživatel
tak dobře...seženu a dám jim co jste mi psaly :wink:
-
- Zlatý uživatel
multivitamin urcite ne, to neberu ani ja:-)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A tu goji bych koupila v bio obchodě nebo tak něčem, ne v bille či albertu, ta kvalita je trochu jinde.
-
- Zlatý uživatel
To take, ale hlavne muzou byt konzervovane a nekdy dokonce jsou i v oleji nejake ty rozinky a plody:-(
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, jako kupované rozinky, ty jsou vždycky v nějaký kejdě. Usušila jsem je v sušičce z hroznů sama a dávám jedině ty. Činčám chutnají.