Vaření
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Vaření
Tak holky pochlubte se,vaříte ?Já jen občas a to spíš jen polívky ale né z pytlíku hezky podle vlastní chuti a pořádně si s nima vyhraju :D .Vaření zatím přenechávám tatínkovi od přítele,je ševkuchař.Jak třeba poznáte že máte uvařené vajíčko?Já ho vyndám z vody na lžičku a musí okamžitě oschnout a je 100% uvařený :D .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vaření
Tak já vařím normálně. Nesnáším instatní srágory a hotová jídla. Potrpím si na domácí nešizené. Je tedy pravda, že českou klasiku úplně neovládám jako třeba poctivou svíčkovou, roštěnou, guláše, ale s receptem dávám asi všechno. Ráda peču sladký, koláče, dorty, muffiny. Čemu se vyhýbám, tak složitějším úpravám kvalitního masa, nerada bych to zkazila :).
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
tak já jsem teda děsnej antivařič. Né, že bych to neuměla, zatím si nikdo nestěžoval, ale nebaví mě, jak u toho člověk stráví 350let a pak se to za 5 minut "sežere". A ještě je z toho akurát halda špinavého nádobí. Bydlím na privátě, takže to musím umýt hned, protože pak na nás spolubydlové hází významné pohledy a to mi dycky zkazí chuť. Mám ráda pohodku po jídle :)
Navíc na to ani nemám čas, když strávím půl dne ve škole a pak abych ještě něco vařila #-o nic pro mě...
Takže já se živím těma kravinkama ze sáčku a chleba na oběd u mě taky docela fičí :lol:
Nejhorší je, že už jsem i nějak přestala stíhat chodit do menzy, takže můj jídelníček je poslední dobou opravdu děs běs...
Ooobčas se ale stane, že mě přeci jen chytne vařící nálada a něco tak splácám :D tak třeba to chce ještě chvilku času a jednoho dne mě to začne bavit. :lol:
Svíčkovou a podobné specialitky jsem zatím nezkoušela, ale ráda bych se to jednoho dne naučila, jelikož to je moje nejoblíbenější jídlo :x
Navíc na to ani nemám čas, když strávím půl dne ve škole a pak abych ještě něco vařila #-o nic pro mě...
Takže já se živím těma kravinkama ze sáčku a chleba na oběd u mě taky docela fičí :lol:
Nejhorší je, že už jsem i nějak přestala stíhat chodit do menzy, takže můj jídelníček je poslední dobou opravdu děs běs...
Ooobčas se ale stane, že mě přeci jen chytne vařící nálada a něco tak splácám :D tak třeba to chce ještě chvilku času a jednoho dne mě to začne bavit. :lol:
Svíčkovou a podobné specialitky jsem zatím nezkoušela, ale ráda bych se to jednoho dne naučila, jelikož to je moje nejoblíbenější jídlo :x
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
tak to já vařím by se dalo říct od desíti sice složitější jídla českou klasiku později,ale baví mě to a ráda experimentuji s chutěma a ráda peču,baví mě to zatím.Dost let jsem byla vegan ale vařila jsem normálně masitá jídla jen je nezkoušela a rodinka se dost divila že to chudná dobře :lol: Teď už maso jím a skoro vše,s přibývajícími roky mi už saláty a ovoce k životu moc nestačí :D
-
- Zlatý uživatel
Též mě to moc nebaví ale třeba se to časem poddá :D .Taky většinou vařím ty jednodušší,polívky,obalený a přírodní řízky,smažený sýr...a taková ta klasika na složitější si netroufám mám strach že bych to skazila :lol: .A pak pečení to mě baví až na krizové chvilky kdy je toho moc a máte chut s tím praštit :lol: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Já radši peču než vařím, je mi ještě máálo (21 :D ) ale vařit jsem musela tak nějak pravidelně od 17, mama se od nás odstěhovala..Maso jsem nejedla,ted rok jedla,ted ho zase nejim :D ale vařila jsem ho pro tatu a ted pro přitele. Co jako fakt neumím je svičkova,jednou jsem ji vyzkoušela a chutnalo to jen jako smetanova omačka se zeleninou,od svičkove to mělo daleko,ale jinak to pry bylo dobry :lol: ale muj jidelniček se vetsinou sklada z rohliků se syrem #-o ..A přitele vyženu do menzy na teply jidlo.Přes zkouškovy temeř nevařim,když je čas,tak vařim no. Všem chutna,ale mně ne :D přijde mi vždcky to jidlo chutově uplně stejne,jako delala vždycky mama :D dam sousto do pusy a bleee,to chutna jak od mámy :lol: a včichni okolo mě bagrujou,ale ja nemužu :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Vařim, peču, ale nebaví mě to... :lol:
-
- Zlatý uživatel
mně nebavi mýt to nádobí po vaření, fakt vopruz :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A já dneska vařila rajskou. Synátor mlaskal a já s mužem jsme dělali rajská blééé ale taky jsme ji snědli... A v neděli asi budu vařit koprmajdu (blééé) ale snad si klouček pochutná... Nějak poslední dobou nechce jíst :roll: už potřebuje každý den něco jinýho, zítra mu k tý rajdě dám trošku květáku a brokolice z mrazáku a to by bylo aby zase nemlaskal...
-
- Zlatý uživatel
Tak u nás se ted furt dělá kuřecí a už je to taky mazec chtělo by to nákou upravu ale aby to jedli všeci bo ten chce to,ten zas tohle další tamhleto :lol: .Jo no to nadobí je zatrest nechce se ti další den taky né a pak to udělat musíš bo se to furt množí už sme říkali že pořídíme papírový tacky a pak s nima rovnou do popelnice :lol: .
-
- Zlatý uživatel
Naší mámě jednoho dne ruply nervy a rozhodla se,že už vařit nebude :lol: (vydrželo ji to jeden den) my jsme koukali,jako cože to neni obed?co budeme jist? Ona totiž denně vařila 3 jídla - tátovi maso, mně bez masa, brachovi bez lepku...takže se ji ani moc nedivim,že ji to přestalo bavit a ještě já nechtěla dva dny za sebou stejny jídlo, bracha taky ne a tata to snědl za jeden den, takže vařila každy den :D strašna představa!
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Třeba dneska vyrábim klasický těstovinový salát s kuřecím masem a buchtu s karamelovým krémem... nic složitého, ale dobrýho :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
Sice nejsem holka, ale rád se zapojím do diskuze :) Mě vaření baví a nebojím se říct, že to umím :lol: Svíčková je asi stejně složitá, jako řízek. Fakt na tom nic není...
A pokud se s tím nechce nikomu drbat, tak se dá koupit mražená zeleninová směs na svíčkovou. Není to sice jako čerstvá zelenina, ale urychlí to přípravu nejméně o půl hodiny :)
Ještě do omáčky přidávám trochu chilli, protože miluju tu kombinaci jemné smetanové chuti a pálivého chilli :)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 8629_n.jpg
A pokud se s tím nechce nikomu drbat, tak se dá koupit mražená zeleninová směs na svíčkovou. Není to sice jako čerstvá zelenina, ale urychlí to přípravu nejméně o půl hodiny :)
Ještě do omáčky přidávám trochu chilli, protože miluju tu kombinaci jemné smetanové chuti a pálivého chilli :)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 8629_n.jpg
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Heleď, můžu ti v klidu říct, že Péťa (můj skoro choť) vaří líp než já a baví ho to a to o 100% než mě :D
Vy chlapcí, když chcete, tak prostě umíte :)
Vy chlapcí, když chcete, tak prostě umíte :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi totiž vaří, protože chtějí :-). Ženský bohužel většinou vařit musí, tak je to spíš povinnost než zábava. Taky ráda vařim, spíš tedy objevuji nová jídla. Ale to proto, že nemusím vařit denně.
-
- Zlatý uživatel
Teď jsem na tom tak, že vařím podle hledisek: rychlé, finančně přijatelné a nejlépe z jednoho hrnce, ať si každý nabere kdy chce. Takže to ve všední dny vypadá asi takhle: rizoto, francouzské brambory, těstoviny s čímkoliv, mexické fazole, čočka a oblíbené polévky špenátová a mléčná kyselajda (jako koprovka, ale bez kopru). V době maturit víc nedám :D .
-
- Zlatý uživatel
Čauky chtěla bych se zeptat jak čistíte nebo jak vyčistit keramickou kovičku na čaj a kávu bo po čase se to v tom hrdle usadí a já pořád přemýšlím jak to z tama dostat.Normálně to čístívám vařící vodou a kyselinou citronovou a pak špejlí a drátenkou to tam štourám :lol: .Tak bych se chtěla zeptat jestli to jde nějak jednodušeji :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nečistím, koupím novou...
Začala jsem používat skleněné džbány :)
Začala jsem používat skleněné džbány :)
-
- Zlatý uživatel
No to je taky džbán ale keramický akorát ten sosák se blbě čistí .Varnou konvici též kupujem novo když už ta stará vyčištit nejde . :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
Wulfina napsal:Nečistím, koupím novou...
Postupoval bych stejně... než se s tím sr*t, tak radši obětuji pár korun :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak :lol:
-
- Zlatý uživatel
Tak sem si předchvilkou udělala utopence bo mám pořád chuť na něco dobrýho :D :lol: .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, já se nedávno pokusila o punčák... :D
Myslim, že se povedl, jen byl s vanilkovým aroma a rumem, a byl celožlutý, protože v tej naší pr** sehnat punčové aroma a barvivo prostě nelze :D :D
Myslim, že se povedl, jen byl s vanilkovým aroma a rumem, a byl celožlutý, protože v tej naší pr** sehnat punčové aroma a barvivo prostě nelze :D :D
-
- Zlatý uživatel
též děláme z rumu,vanil.aroma a místo barviva stačí červená marmeláda rybíz nebo lesní směs nebo tam strčit obojí :D a je to červený :wink:
-
- Zlatý uživatel
Jak se dela puncak prosim? :) to nutne musim mit :)