Pochroumaný ocásek
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
- Kontaktovat uživatele:
Pochroumaný ocásek
Dobrý den chovatelé,
tak takhle to dopadá když někdo chytá činčilu za ocas! Samečka jsem si přivezla před pár dny od chovatelky. Měl už ty místa dosti oškubané, ale dneska sem si všimla, že to asi začalo mokvat. Vzhledem k tomu, že to má na obou strachám úplně stejné, tak předpokládám, že je to z toho, jak ho bývalá chovatelka chytala (prostě jak činčilka odskakovala, chytla jí za konec ocasu a škubla)... Dobrý ne?! Jinak má kožíšek bez chyb, ani na čumáku nic... Jen ten ocásek... Pokud byste si někdo myslel, že by šlo o nějakou nemoc, tak napište. Je tady možnost plísně, ale ta by se neobjevila tak souměrně na každé straně a má to jen na ocasu...
Zasypala bych mu to pudrem, co myslíte? Mokvá to... Mám i prášek fungistop. Mám to posypat tím? Pro jistotu?
Děkuji za Vaše názory
tak takhle to dopadá když někdo chytá činčilu za ocas! Samečka jsem si přivezla před pár dny od chovatelky. Měl už ty místa dosti oškubané, ale dneska sem si všimla, že to asi začalo mokvat. Vzhledem k tomu, že to má na obou strachám úplně stejné, tak předpokládám, že je to z toho, jak ho bývalá chovatelka chytala (prostě jak činčilka odskakovala, chytla jí za konec ocasu a škubla)... Dobrý ne?! Jinak má kožíšek bez chyb, ani na čumáku nic... Jen ten ocásek... Pokud byste si někdo myslel, že by šlo o nějakou nemoc, tak napište. Je tady možnost plísně, ale ta by se neobjevila tak souměrně na každé straně a má to jen na ocasu...
Zasypala bych mu to pudrem, co myslíte? Mokvá to... Mám i prášek fungistop. Mám to posypat tím? Pro jistotu?
Děkuji za Vaše názory
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pochroumaný ocásek
Vyčistila bych mu to betadinou a opravdu použila prášek septonex, používám ho skoro pořád na tyto ranky...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prášek septonex koupím v lékárně nebo na veterině? A stejně tam i tu mastičku? Já znám pouze septonex do krku :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to znova prozkoumala a nemohvá to, má tam stroupek. Dosti čerstvý stroupek... Nebo spíš červenou bulku... Hnis tam není... Přikládám lepší foto
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Septonex a Betadine (oranžový tekutý kapky) pořídíš v lékárně :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moc děkuji! Hned zítra pro něj skočím a začneme s hojením :). Ještě jednou moc díky
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mě napadlo, jestli máš doma Aloi, tak tim gelem z Aloe lze ránu potírat :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Přesně todle měla moje činčilka,ale už je to tak 2 roky zpět. Ale nechytala jsem ji za ocas,nevim jak k tomu přišla,ale kousala si to. Hojilo se to fakt dlouho.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No já ji neviděla, že by si to kousala... a to večer kolem činčil běhám poměrně dlouho... už jsem koupila desinfekci, tak snad se to začne hojit co nejdříve
Vrátit se na “Nemoci a potíže”