Nejí seno
-
- Nový uživatel
Nejí seno
Ahoj,mám činčilku samičku 5 měsíců a je velmi vybíravá v jídle...asi ji krmili jen směskama a je zvyklá na pamlsky,ale dávám jí jen granule a seno. Teď jí málo sena. Koupila jsem druhé jestli to nebude značkou,ale ani to druhé jí moc nešmakuje...vždycky sní jen několik stébel a pak to seno podupe...nevím,jestli mám zkusit další druh...nebo co mám dělat? Poraďte prosím :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jaké značky dáváš?
-
- Nový uživatel
saskie napsal:Ahoj, jaké značky dáváš?
Před tím jsem dala Apetit,nechtěla ho a tak jsem koupila jiné,neznačkové. Je tam napsané CHOV-SERVIS Náměšť nad Ostravou. A připadá mi,že víc voní než to Apetit a je jak domácí seno.
-
- Nový uživatel
Teda ne Apetit,ale Tukan,promiň.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám Pan Malina a JR Farm s ostropestřem. Vždycky, když dám do seníčku, jdou ho trochu zbaštit, ale pak už na něj většinou také dlabou. Ale když seno voní a vůbec činčilku nezajímá, tak nevím no, seno potřebuje kvůli zažívání a zoubkům. Možná bych ještě zkusila jiné, ale pokud ji seno opravdu vůbec nebude zajímat (stejně ho dávej, trošičku asi sní, i když ji nevidíš), dávala bych též granule complete od Verele Laga. A cokoli s vysokým obsahem vlákniny, třeba sušené rostlinky. Pokud jí bavěj větvičky a cokoli na hlodání, tak zoubky snad také nepřerostou.
-
- Nový uživatel
Jojo,Verse laga complete teď právě dojedla :)...koupím jí je znova.Jo,s hlodáním fakt problémy nemáme...:D už asi po 4 jí přivazuju žebřík z dřívek,který je pověšený na šnůrkách,ale vždycky ho rozkouše...asi ho tam nechce a teď už jsem sí ten žebřík nechala rozsypaný,protože to nemá cenu a ona stejně okusuje ty paličky z něj. Má taky minerální kámen a když ji pustím,zkouší hryzat skoro všecko,co potká...:D Musím na ni dávat pozor...:)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jí hej :D
A to, že něco likvidují, myslím, že to není, že to tam nechtěj, naopak jim to přijde zjímavé :D
A to, že něco likvidují, myslím, že to není, že to tam nechtěj, naopak jim to přijde zjímavé :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel seno je na prevenci přerůstání stoliček- na ty jakékoliv věci na okus či granulky nepomůžou. Seno určitě dávej, aspoň trochu si vezme, střídej jí různé druhy bylinek a dej jí sušenou mrkev- ta jí nutí žvýkat a používat právě stoličky. Nejlépe sušenou doma :wink:
-
- Bronzový uživatel
Tak to mi nemáme problém se senem, ale s granulema,moc jim nechutnaj...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak lepší je, když baští seno a nejedou jí granule než naopak. A mrkev určitě.
-
- Zlatý uživatel
Seno je nejen na prevenci prerustani stolicek, ale hlavne proti prerustani korenu zubu, coz je u cincil nejhorsi problem a neresitelny pak.
Ja pouzivam znacku Malina, Vitacraft, nebo Gimborn, stridam je.Urcite si zvykne na seno, neboj.A Saskie ma v obchudku prima krmeni, kde jsou i stebla a koreny karotky atd., coz je velmi dulezite, jako prebence prerustani korenu a stolicek tez.Dalsi vyborna vec proti prerustani korenu a stolicek je nasusit kousky karotky v troube ted uz a denne davat jeden kousek.Nuti ji to zvykat, jako zvykacku a je to super prevence proti prerustani hlavne korenu zubu, pokud to neni dane spatnou genetikou, coz byva vetsinou ale spojene i se zuby.
Ja pouzivam znacku Malina, Vitacraft, nebo Gimborn, stridam je.Urcite si zvykne na seno, neboj.A Saskie ma v obchudku prima krmeni, kde jsou i stebla a koreny karotky atd., coz je velmi dulezite, jako prebence prerustani korenu a stolicek tez.Dalsi vyborna vec proti prerustani korenu a stolicek je nasusit kousky karotky v troube ted uz a denne davat jeden kousek.Nuti ji to zvykat, jako zvykacku a je to super prevence proti prerustani hlavne korenu zubu, pokud to neni dane spatnou genetikou, coz byva vetsinou ale spojene i se zuby.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bdín;okr.Rakovník
seno
Mám štěstí, že mám teď domací seno. Dříve jsem ho také kupovala a vůbec jim nechutnalo :( Teď když jim dám domácí jen se po něm zapráší :D Granulky taky moc nemusíme, ale jak kdy, protože někdy je snědí všechny a jindy jich sní jen půlku...
-
- Stříbrný uživatel
Zkus značku sena Pan Malina, po tý se u nás vždycky zapráší. Taky bych zkusila dávat jí toho sena míň a třeba během dne přidat. Mě se ten systém osvědčil na seně i na granulích.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
my bereme seno od koní,když jim dám čerstvé,snědí během dne tak půlku seníčku,ale pak už několik dní se toho ani nedotknou,netušíte proč? :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
moji sní jen seno pan malina a jihočeské šumavské.Dávám jen trošičku ačasteji,jinak to jen vytahají.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okr.Nove Mesto nad Váhom
tak tej mojej som raz dala seno a ani raz sa ho nedotkla.Vadí to?
-
- Zlatý uživatel
Pokud neji seno, tak to vadi, ponevadz je potreba kvuli spravnemu traveni a zazivani a hlavne take na prevenci prerustani stolicek a korenu zubu.Davej ji denne platek ususene karotky, aby byla nucena zvykat, kdyz seno moc neji, ale cincilky seno miluji, zalezi asi na znacce.Nam se osvedcilo od Maliny, Vitacraft, Gimborn
-
- Bronzový uživatel
dík
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
seno
Amy je ze zveráče, sena měla málo a nebo žádné - to je zlé, jak je již psáno, seno je třeba v každém případě pro zuby. Po roce po pořízení Amy jsem musela na broušení zubů na Hůrku, následně ještě na jednu. Amy dávám seno (Žoli bez problému ) a zatím bobkuje normálně, žere jak divá, určitě jí pomohla jednak tta korekce a jednak to že baší seno. Dávám jim do sena sušené bylinky Darwin, takže ho provoní a tím, že je hledají, zkousnou i seno. Fakt je důležité :wink:
-
- Bronzový uživatel
díky za rady.Lebo to prvé seno čo som jej dala bolo od jednej mojej babky a tá ho mala v stodole alebo čo je to A to sa jej nelúbilo.A teraz som jej dala seno od druhej babky a tá ho mala v takej búdke kde bolo sucho a teplo.A to jej baští.Tak neviem prečo sa jej to prvé nepáčilo.Či je to tým že to druhe bolo v tom teple a suchu a má lepšiu chuť.Neviem :roll: .Ale hlavné je že jej chutí.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mají rádi hodně suché, aspoň se to píše :D Každoádně nikdy ne nedosušené či navlhlé. Ale to dá rozum, že jo.
-
- Bronzový uživatel
jo jo.Lebo moja babka to mala v tej búde aj niekolko rokov takže sa velmi dobre vysušilo.Pretože ho nepoužívala lebo už nemajú zajace a druhá od ktorej jej to nechutilo tak tý maju zajace takze vzdy maju nove tak toto viac suche jej smakuje viac.No vlastne uplne lebo toho prveho sa ani nedotkla.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Ani mne v lete moc nejdli seno,ale už ako sa schladilo seno mizne ostošesť. A to mám stále to isté.
-
- Bronzový uživatel
Aj u mňa.Už ziedla štvrtinu.