V jakém poměru dáváte jídlo?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
V jakém poměru dáváte jídlo?
Chci se zeptat v jakém poměru dáváte činčilám jídlo. Já jí dávám večer do misky tak lžíci granulí a pak tak po 3 - 4 kouskách jablíčko, rozinky, pampelišku, šípek atd. prostě od každého trošku plus seno. A nevím jestli to dělám správně. Jestli není lepší jí dát třeba jen granule a rozinky a pak zase granule a Jablíčko atd.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
U mě mají činčilky granule i seno neustále k dispozici, akorát večer kontroluji, jesli jedli a případně doplním. S pamlsky to moc nepřeháněj, dávej spíš méně než více, stačí jeden denně :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
romana napsal:U mě mají činčilky granule i seno neustále k dispozici, akorát večer kontroluji, jesli jedli a případně doplním. S pamlsky to moc nepřeháněj, dávej spíš méně než více, stačí jeden denně :wink:
Granule a seno má neustále. Já jí nechci odpírat věci co jí chutnají když je doma mám. Proto jí dám do misky od každého trochu. Ale jestli jí tím ubližuju tak to dělat nebudu.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mlsky v takovém množství jí ublížit můžou. Dávej ji denně jen třeba jeden kousek jablíčka a nic víc. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je hrozný že jsem jí vlastně ubližovala. :cry: Já viděla že jí to chutná tak jsem jí dávala třeba i 5 druhů věcí najednou ať si vybere. Nevím jak si bude zvykat na to, že bude jen o granulích a senu a mňamku dostane jen jednu denně. Mám jí od mimina a je zvyklá jen na tohle.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Sokolov
Celý den má k dispozici seno a vodu. Po výběhu večer a po koupeli mu dám 1 čajovou lžičku směsky a dvě čajové lžičky peletek do mističky na noc :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: V jakém poměru dáváte jídlo?
2 polévkové lžíce na jedince, jednou za týden přidám vločky.
Odměny - šípky, rozinky, dostanou jednou za čas :)
Odměny - šípky, rozinky, dostanou jednou za čas :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jak to, že máte stejný banner? :shock: :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
protože to jsou ségry :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ahaa :D ja jsem si řikala, jestli tu nahodou nemam nakou chybu :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Sokolov
Jop, to jsme :-D a pěkně na sebe kašleme :-D asi ti napíšu ségra :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Moji myšáci mají k dispozici neustále seno, vodu, granule. Školka dostává navíc kuličky vitakraft. Dle potřebu přidávám vločky a otruby. Jiank co se týče odměřování, přijde mi to zbytečné. Už vím, kolik zhuba sežere která klec za den, takže dostávají to co sežerou plus trochu na víc, kdyby byl "moc hlad".
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Volanice
Seno a granule mají po celí den také v množství kolik asitak snědí to už člověk ví + 2x denně minimálně i když já se neudržím a čučím jim do klece pokaždý když jdu okolo nich což je pořád :-) tak koukám jestli si to nepřevrátily nebo seno náhodou neroztahali tak jim dám nové čersvé aby nebaštili něco počůranýho.jinak samozřejmě voda a březím,kojícim a mláďatům přilepšuji kolečky :-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Já jim dávám granulek tak aby měli vždy něco v misce,jednou týdně mají půst-minimum granulek a seno.Seno pokud začnou moc roztahávat 1-2 dny nedám a zase ho pěkně baští :D
-
- Zlatý uživatel
Ja granule apetit, ktere micham s white mollenem granulema-country-line, seno dostatek, obden vetvicky z jablone aspon jedna, denne jeste ke granulim platek vysusene karotky, dvakrat do tydne jedna goji, obden z vitacraft cocteil dva kousky neceho pro cincily a ke granulim denne 2-4kulicky od Vitacraftu adult pro cincily, obden sipek, jednou tydne mensi hrsticka susene sedmikrasky z prodejny zdrave vyzivy, dvakrat do mesice na spicinku noze ostropestrec mariansky, obcas par listu maliniku, nebo jine bylinky, ale stridme.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: pelhřimov
jak tu píšete o těch Vitakraft kuličkách, na co to je dobré a jak se přesně jmenují? Nějak to nikde nemůžu najít, možná na to koukám, jen nevím, že je to ono :D :oops:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: pelhřimov
děkuju :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Já míchám granule darwina, vitaktaftí kuličky malé i velké, a versale laga. Každej den (skoro každej) ňákou mňamku typu šípek, bylinky, občas něco mňamósního jako sušenou jahodu, brusinku, dýňový semínko.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty kuličky jsou príma. Nedavno jsem začla i s těma adult a je zábavný vidět slečnu, jak jednu popadne, uteče s ní do jinýho patra a tam ji celou zdlábne. :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Seno maj furt, jinak na každou činčilu 1 a půl polévkové lžíce granulek a k tomu občas vločky, šípky... :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:Seno maj furt, jinak na každou činčilu 1 a půl polévkové lžíce granulek a k tomu občas vločky, šípky... :wink:
činčila by měla každý den sníst seno a 30 g granulí, což jsou 3 polévkové lžice.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale když jim nasypu tolik granulí, tak to stejně nesbouchaj a nechaj to tam, takže je zbytečné jim toho dávat kopec, když to stejně nechtěj...
Navíc, oni radši sežerou 3 seníky sena za den, než pelety... Mám spíš senomili, než peletkáře...
Navíc, oni radši sežerou 3 seníky sena za den, než pelety... Mám spíš senomili, než peletkáře...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem to nikdy nevážila (neodměřovala), kolik dostávaj, prostě tak ňák, aby jim tam vždycky něco zbylo. Moje pusinky celkem kolísaj s tim, kolik toho nechávaj. Přesně, záleží jak moc se nadlábnou sena a tak.