znovu otěhotnět?
-
- Nový uživatel
znovu otěhotnět?
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na to, kdy může po porodu samička znovu otěhotnět. Vím, že může hned po porodu asi 4 dny. Pak jsem se dočetla, že znovu ji může sameček oplodnit až po odstavu mláďat, což bývá nejdříve na 6 týdnech. My máme miminka tři týdny a sameček už po samičce zase skáče, samička je otevřená. Mám strach, že se mi to opět nepodařilo ohlídat a samičku znovu oplodnil. Teď je to už druhý vrh za sebou, poprvé trojčata a teď dokonce paterčata. Může ji tedy oplodnit i tři týdny po porodu? Asi mám superplodnou činčilu...
chtěla bych se zeptat na to, kdy může po porodu samička znovu otěhotnět. Vím, že může hned po porodu asi 4 dny. Pak jsem se dočetla, že znovu ji může sameček oplodnit až po odstavu mláďat, což bývá nejdříve na 6 týdnech. My máme miminka tři týdny a sameček už po samičce zase skáče, samička je otevřená. Mám strach, že se mi to opět nepodařilo ohlídat a samičku znovu oplodnil. Teď je to už druhý vrh za sebou, poprvé trojčata a teď dokonce paterčata. Může ji tedy oplodnit i tři týdny po porodu? Asi mám superplodnou činčilu...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je otevřená může ji oplodnit pokud to už neudělal.
-
- Nový uživatel
hmmm...nejsem si jistá, zda sem právě toto chtěla slyšet. Viděla jsem ho akorád jak se čistí, muselo to být pár vteřin, když mi jedno mládě uteklo po pokojíčku a nemohla jsem je kontrolovat. Ale mokrá nebyla nic no...tak snad pokud si štrejchli, tak k oplodnění nedošlo...mno uvidíme časem...já doufám, že nic, bylo by toho na ní už moc...
Přesto děkuju za odpověď...
Přesto děkuju za odpověď...
-
- Zlatý uživatel
Je to docela pravděpodobný,že jí oplodní po porodu,každá samička to má jinak,je to dost individuální,některá se nechá už druhej den,některá si dá měsíc pauzu,některá si dělá delší pauzy. Já mám spíš zkušenosti s tim,že se samičky nechali nakrýt už v tom prvním týdnu po porodu.
-
- Nový uživatel
MNo ono hned po porodu měl Jouli zájem taky, ale teď po třech týdnech znova...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oni maj zájem pořád :wink: záleží na samičce ale podle vlastní zkušenosti ji samec nakreje hned je lepší ho dát pryč před porodem
-
- Nový uživatel
To sem udělala, ale na chvíli ho dávám k samičce a hlídám, ale teď mi uteklo mrněpo pokoji a já mám ještě psa...takže sem to nějak nezvládla ohlídat no...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oni toho hned využili jsou to koumáci :P
-
- Nový uživatel
No jouli vůbec! Vždycky kouká a když si myslí že nekoukám, tak zdrhá! Nejednou si sám otevřel klec. Poprvé když byla na smičku, jako jsou králíkárny a podruhé teď, když je na řetízek. Občas pak po někom hodí dřevo, co má uvnitř klece...je to koumák až hrůza. Byla docela sranda, když rodina přišla domů a všechny činčilky si běhali po celém bytě. Doma pes (ještě že je hluchá a skoro i slepá - stářím) Si to klidně štrádoval po celém bytě. Byl aj v ložnici na posteli u rodičů...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To znám naštěstí mají svou místnost v podkroví ale občas se stane že se přijdou podívat dolu do obyváku co zrovna dávaj v telce. :P
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Tak to my neznali do včerejška,kdy se šli Eliška s Maxíkem v noci projít po bytě.Ráno byli všude bobky a myšáci si hověli jeden v pokujíku,druhý u počítače. :D
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”