Mládata a krev s pusinek
-
- Nový uživatel
Mládata a krev s pusinek
Zdravím mam doma 2 činčily měli sme za to že sou to oba klucí, no nakonec semn našel v kleci 2 mládata, byxla v pořádku veselá hravá druhý den se jim ale objevila u pusinek krev a nevěděl sem odčeho koukal sem na matku jestli jí třebanekousli nebo tak něco když pily, ale nic. volal sem veterináři a on mi řekl že to mam nechat že by jim nic být nemělo ale že neví. a Dnes mi jedno po 2 dnech zemřelo. Druhé stále žije matka je u něj ale jě nějaké divné. nevíte co to může být?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mládata a krev s pusinek
Není to třeba přehřátím??
kolik máš doma stupňů?
kolik máš doma stupňů?
-
- Nový uživatel
Re: Mládata a krev s pusinek
Jsou v obyčejné mřížené kleci a doma máme normální pokojovou teplotu. jestli to neni spíš vyroví...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Občas se stane že se mláďata mezi sebou pokoušou. První den se perou o cecíky a kolikrát opravdu ošklivě. Mě takhle pokousali silnější dvě to slabší, mělo pokousaný čumáček a ouško, tam jsou rány nejčastěji.
Mohlo mít krev v nosíku, vdechnout jí, nebo nemohlo dýchat. Nebo to s tím nesouviselo a byla slabé a tohle už nezvládlo. Virové to není.
Má samička mlíko? to malé přibírá?
Mohlo mít krev v nosíku, vdechnout jí, nebo nemohlo dýchat. Nebo to s tím nesouviselo a byla slabé a tohle už nezvládlo. Virové to není.
Má samička mlíko? to malé přibírá?
-
- Nový uživatel
púřed hodinou umřelo i druhé, je to škoda první malé a takhle to dopadlo. Ono abhc to upřesnil měli celý čumáček od krve nešlo zjistit přesně kde, ale zajímavé že když se narodily byly uplně v pořídku až druhý den sem na to narazil ráno a předešlý večer sem je kontroloval a nic.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
To se někdy stáva. Je možné, že byla moc malá a nebo se nalokala plodové vody. Příčin může být několik.
Nejspíše, za 111 dní od porodu budete mít miminka opět. Přilepšete samičce, dávejte ji ke granulkám trochu vloček, kupte roboran h (vitaminy). Také je dobré přidávat nějakou směs bylinek ( malinové listí, heřmánek, jahodové listy, březové listy, jitrocel, kopřiva).
Až se miminka opět narodí, nezapomeňte je hned zvážit. Poté se první týden váží každý den, aby se zjistilo, jestli miminka přibírají. Většinou nejprve hubnou, protože samičkám se natáhne mléko až po několika dnech (většinou do tří dnů).
Ještě jsem se chtěla zeptat. Odkud rodiče miminek máte? Jaké jsou mutace a jakou mají váhu? Ne všechny mutace se mohou křížit. Nemáte jejich fotky?
Nejspíše, za 111 dní od porodu budete mít miminka opět. Přilepšete samičce, dávejte ji ke granulkám trochu vloček, kupte roboran h (vitaminy). Také je dobré přidávat nějakou směs bylinek ( malinové listí, heřmánek, jahodové listy, březové listy, jitrocel, kopřiva).
Až se miminka opět narodí, nezapomeňte je hned zvážit. Poté se první týden váží každý den, aby se zjistilo, jestli miminka přibírají. Většinou nejprve hubnou, protože samičkám se natáhne mléko až po několika dnech (většinou do tří dnů).
Ještě jsem se chtěla zeptat. Odkud rodiče miminek máte? Jaké jsou mutace a jakou mají váhu? Ne všechny mutace se mohou křížit. Nemáte jejich fotky?
-
- Zlatý uživatel
Je možné,že se miminka prala o mléko. Některá se mezi sebou perou a koušou se do čumáčků - pak nemohou dýchat - sát mléko a umřou. Mohla se pokousat navzájem. Já takovýmhle zápasníkům zoubky ustříhám,jak se začnou prát,v pohodě jim dorostou. Nebo by mimča mohl napadnout táta nebo máma ? Ale nevím,proč by to dělali. Po miminech by mohl jít samec,pokud by nebyla jeho,ale jiného samce,někteří samci vycítí,že nejsou jeho a jdou po nich. Snad bude příště více štěstí.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”