činčilka po porodu
-
- Nový uživatel
činčilka po porodu
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak se starat o činčilku, která porodila. Včera mi nečekaně porodila činčilka 2 miminka a já nevim, jak se o ni a o ty malý mam starat. Stačí jí jen granulky, seno a voda? Nebo potřebuje ještě něco navíc?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
miminka i maminku zvaž. Mamince kup sepiovou kost, tu ji rozlamej a můžeš ji přilepšit vločkama a sušeným kočičim mlíčkem. Po třech dnech by ti miminka měli začít přibírat. Pokud miminka mají pod 40g, musíš začít dokrmovat dříve, než se samiče natáhne mlíčko.
-
- Nový uživatel
Já mam tu činčilku teprve týden. Koupila jsem si páreček a samička už byla těhotná, ale já o tom nevěděla. A včera jsem zjistila, že porodila 2 miminka. Vyndala jsem jí písek, protože jsem se tu dočetla, že se nesmí samička 2 týdny po porodu koupat. A neni divný, že začala po porodu víc jíst než před porodem?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
Proc by to bylo divny? vzdyt potrebuje prisun energije, aby ty drobky zvladla a taky na dostatek mlika. jen drobky kazdej den zvaz a jestli budou pribirat, tak nic nedelej. jen se raduj ze je mas :lol:
-
- Nový uživatel
Maličký jsem zvážila. Jedno váží 46 g, ale to druhý je menší a váží jen 33 g. Maminka váží 586 g - je ta váha v pořádku?. Mám to menší začít dokrmovat anebo mam počkat, jestli začne přibírat?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
miminku bych dala napapat. maminka ma asi v pořádku vahu :-) bude teď určitě hubnout. Hlídej, aby činčilka už nekrvacela. pokud ti bude dále krvácet, tak budeš muset zajet k veterináři. Miminka viděj a nebo mají slepená očíčka?
-
- Nový uživatel
Miminka obě vidí a to větší je hodně živý a zvědavý, občas vyleze za mámou, která se jde najíst. Ale to druhý je pořád zalezlý v domečku. Čím mam to malé začít dokrmovat? Koukala jsem na maminku a má zadeček trošičku špinavý od krve, ale už je zaschlá - je to v pořátku? A myslim, že už nekrvácí, že ta krev tam bude asi od porodu. V kleci ani v domečku nejsou žádný stopy po krvi.
-
- Nový uživatel
Tak maličký už přibrali, menší už má 37 g a větší má 47 g. Zatim to malý nedokrmuji. Vypadá to, že maminka má mlíčka dost a že si je vykrmí sama. Děkuji moc za rady.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”