Oranžovobílé zuby
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: České Budějovice
Oranžovobílé zuby
Prosím mohu se vás zeptat, moje činčila má horní zuby oranžové a dolní skoro do bíla.Co s tím mám dělat?Děkuji předem za odpověď.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Činčilky mají mít zoubky žluto-oranžové. U té tvé soudím, že je to tím, že má nedostatek vápníku. My toto řešili taky. Kup si ve zverimexu Kalcifit pro činčily od Vitakraftu a dávej půl tablety ob den. To stačí a časem se to spraví. Vápní potřebují zejména když rostou a taky v průběhu těhotenství ;-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Taky jim kup minerální kámen,sépiové kosti či Ytong.Vápník je ve všem.U nás se nejvíc osvědčili sépiovky.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U nás sepiovky pouze počůrali a stejně to dopadlo i s minerálním kamenem :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Nám sépiovky počůrají když jsou jich přežaný.Tak jim dám delší dobu pausu a pak se po nich můžou utlouct.Mají rádi ty mekčí.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Re: Oranžovobílé zuby
Nechci zakládat nové téma, tak to píšu tady. Zajímalo by mě kdy se přibližně začínají zbarvovat zuby do oranžova...
-
- Bronzový uživatel
Dobře zeptám se jinak. Mám dvě 3 měsíce staré činčily a obě mají stále bílé zuby. Zdá se mi, že ostatní činčily, které jsem měla v jejich věku měly zuby již oranžové. K dispozici mají neustále sépiovou kost, minerální kámen a jako granule zbýšov a ovator. Tudíž mě zajímá, zda je nebo není nějaký problém...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okr.Nove Mesto nad Váhom
Má nedotatok vápniku.My keď sme kúpil naši myšku tak tiež mala biele zuby.Ale vtedy som ešte nevedela že to tak nemá byť.Ale mala minerálny kameň tak ako začala žiť u nás dalo sa to doporiadku a už ich má krásne žlto-oranžové.
-
- Bronzový uživatel
No ale mají neustále sépiovou kost, minerální kámen a dostávají i Vitafit nebo jak se to jmenujou ty vápníkové tablety. Nevím jak jim tedy dodat ještě více vápníku. Přitom na sépiovce pracují pořád...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Čtyřměsíční už mají skoro oranžové. Můžeš jí ty zoubky vyfotit, ona je má úplně bílé?
-
- Bronzový uživatel
Jsou jim tři měsíce. Jedna je má celé bílé a u druhé mi přijde, že začínají oranžovět. S focením bude problém. Nechcou abych se jim na zoubky dívala, natož ještě abych je fotila...
-
- Bronzový uživatel
No a jak by se dalo když tak podpořit vstřebávání vápníku. Myslím jestli není třeba nějaká bylinka, která by to podpořila... A jak dlouho trvá než se činčilce s nedostatkem vápníku zabarví zuby do oranžova?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Vstřebávání vápníku podporuje vit. D, ten je obsažen v granulkách a víc bych nedávala. Pokud mají kvalitní granulky, sépiovku, nic bych nepřidávala. Minerální kámen bych dávala jen na čas, pak vyndala, může způsobit ukládání minerálů v ledvinách. Můžeš ho nahradit Ytongem na broušení zubů.
-
- Bronzový uživatel
Ytong mají a krmím Ovatorem smíchaným se Zbýšovem a vše mají k dispozici i se sépiovkou od narození
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je v pořádku. Nemyslím, že jim něco chybí :)
-
- Bronzový uživatel
To jsem ráda. Doufám, že se jim zoubky co nejrychleji zbarví
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
A snědí opravdu těch granulí dostatek? Normální to určitě není. Jak často dáváte pamlsky? a kolik toho sežerou denně?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Miletínky,Prachatice
- Kontaktovat uživatele:
Krmíš správně, mají vše co potřebují :wink:
Nemyslím že by měli dvě činčilky, každá od jiného chovatele, co rostou dobře, mají dobrou stravu a nejeví známky nemoci nějaký problém.
Určitě ne nenormální, neboj, možná by bylo dobré sem vložit fotku, někdo určitě pomůže podržet? Třeba má každý jinou představu o barvě zubů ......
Nemyslím že by měli dvě činčilky, každá od jiného chovatele, co rostou dobře, mají dobrou stravu a nejeví známky nemoci nějaký problém.
Určitě ne nenormální, neboj, možná by bylo dobré sem vložit fotku, někdo určitě pomůže podržet? Třeba má každý jinou představu o barvě zubů ......
-
- Bronzový uživatel
Granulky jí bez problému, jejich váha ve třech měsících a týdnu je 390 a 380g, jsou čilé a jejich chování je naprosto normální. Místo pamlsku jim dávám bylinky, křížalky, šípky (pouze věci ze seznamu). Každý den seno, větve na okus...Zuby jsem se pokoušela fotit, ale bez úspěchu :(
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Zkus napsat, nebo ještě líp zavolat Jeklovi na veterinu. Já osobně si myslím, že to normální není. Můžou mít i poruchu vstřebávání vitamínů a nebo také nic, ale raději se ujisti. http://www.vfu.cz/ambulance-pohotovost- ... iniky.html
-
- Bronzový uživatel
Dneska jsem jim opět kontrolovala zuby. Saini je už má lehce naoranžovělé a Raili už má na nich taky oranžový náznak. Takže snad se to už lepší :)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”