Čištění klece
-
- Nový uživatel
Čištění klece
Zdravím, je vhodné měnit stelivo v pelíšku několik dní po porodu? Bojím se, abych moc nerušil činčilátko (až se podaří vyfotit, pochlubíme se). Současně ale bych rád, aby tam nebyly nějaké zbytky po porodu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění klece
čistím až 16-20 dní po porodu :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já čistím klece jednou za týden a když jsou tam prckové, tak je dám na chvilku do přepravky. Oni to bez mámy chvíli zvládnou a aspoň nehrozí, že někde prchnou nebo co hůř, že vyskočí nějaké horní klece.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nečistím v den porodu, ale druhý den klidně ano, pokud je potřeba. Samičku s miminky dám na chvíli do přepravky.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:čistím až 16-20 dní po porodu :)
Wulfi a to ti ta klec nepáchne a nemají pročůráno? já čistím 1x týdně a neudělat to, tak je tu nedýchatelno. Představa 3 týdnů by mi slzeli oči i z té jedné klece.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já půdorys klece mám 80x100cm, což je velká plocha a je na ní jen matka a mimina (2-4 činčily), samce beru pár dní před porodem a dávám ho mimo klec. Na svých holkách už vidim, že se to blíží a vždy jsem stihla čistě "povlíct" pár dní před porodem. Maminám dávám Asan a ten je prostě nepřekonatelný... Sice ano, je dražší, ale kam se na něj hrabou piliny nebo hobliny, který teda smrděj šíleně už po 3 dnech, co byli v kleci... :roll:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chyba *80x110cm
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:Tak já půdorys klece mám 80x100cm, což je velká plocha a je na ní jen matka a mimina (2-4 činčily), samce beru pár dní před porodem a dávám ho mimo klec. Na svých holkách už vidim, že se to blíží a vždy jsem stihla čistě "povlíct" pár dní před porodem. Maminám dávám Asan a ten je prostě nepřekonatelný... Sice ano, je dražší, ale kam se na něj hrabou piliny nebo hobliny, který teda smrděj šíleně už po 3 dnech, co byli v kleci... :roll:
Máš suprovou základnu, to jo, Ale mě se stejně holky drží s mimčem v jednom místě, dokud nevyskáčou na poličky,.. No ale Asan jsem zkusila do 2 nejvíce pročůrávaných klecí (jeden pár prostě hooodně čůrá) a maximálně mě nevyhovoval. Neviděla jsem kde to je mokré, abych vybrala TY místa dříve. Musela jsem to celé prohmatat a nakonec jsem to vybrala celé, neprosychalo to jako hobliny,..
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já s tím fakt problém nemám... Nesmrdí to, je to suchý, mě to vyhovuje :)
-
- Bronzový uživatel
To já sice na asanu vidím hned,kde je načůráno,protože to mění barvu,ale spokojená s ním taky nejsem. Je pravda,že vůbec nepráší,ale stejně ho po třech dnech cítím... :? Používám peletky od avicentra. Ty mám v kleci v pohodě týden,vyměním jen ,,použité" rohy v kleci a celou klec pak čistím třeba po dvou týdnech. :D
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”