Sežrání mláďat
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
B bylo mysleno asi jako b-komplex, muzes nechat vylouhovat tu pecicku B-komplexu az se zabarvi trochu voda, tak ji to dej do napajecky, ale osobne bych dala radeji jeste jednu navic, protoze jim ten b-komplex moc nedeje...a vapnik- kvalitni seno a davam vitakraftove tabletky calcifit (tusim ze se tak jmenuji) a taky davam kulicky od vitakraftu pro cincilky 1-12 mesicu, tam je taky vyvazeny pomer vapniku a fosforu a muzou se potom utlouct :P :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Tak ještě jednou:
denně dávej gravidním samicím 1/4 velké tbl. B komlexu a 1/8 tbl Calcifitu. Rozdrť je mezi dvěma lžičkama a buď do něčeho přimíchej nebo přidej vodu a injekční stříkačkou. Ale dej pozor, ať je neudusíš, pomalu a opatrně. Asi týden před porodem do doby 10 dnů po porodu zvyš dávkování Calcifitu na 1/4 tbl. Doplňování vápníku po porodu závisí na tom, kolik je ve vrhu mláďat.
Hele - čísla na Brno na Palackého máš, tak tam zavolej, řekni, co se stalo a třeba Ti poradí ještě něco jiného. Jsou ochotní.
PS: B komplex se nedá předávkovat, tak se té 1/4 neboj. Do napáječky to nedávej, protože stejně to nevypijou celé a tak to nemá význam. Ti moji, než by se napili vody, ve které je rozpuštěné "béčko", by raději měli žízeň. :(
denně dávej gravidním samicím 1/4 velké tbl. B komlexu a 1/8 tbl Calcifitu. Rozdrť je mezi dvěma lžičkama a buď do něčeho přimíchej nebo přidej vodu a injekční stříkačkou. Ale dej pozor, ať je neudusíš, pomalu a opatrně. Asi týden před porodem do doby 10 dnů po porodu zvyš dávkování Calcifitu na 1/4 tbl. Doplňování vápníku po porodu závisí na tom, kolik je ve vrhu mláďat.
Hele - čísla na Brno na Palackého máš, tak tam zavolej, řekni, co se stalo a třeba Ti poradí ještě něco jiného. Jsou ochotní.
PS: B komplex se nedá předávkovat, tak se té 1/4 neboj. Do napáječky to nedávej, protože stejně to nevypijou celé a tak to nemá význam. Ti moji, než by se napili vody, ve které je rozpuštěné "béčko", by raději měli žízeň. :(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
- Kontaktovat uživatele:
A kde ten B-komlex a Calcifitu koupim? U nas ve zverimee maj od Vitakraftu pouze smesy a nic jineho. A jestli mohu poprosit jak to baleni vypada?
-
- Zlatý uživatel
Calcifit je od Vitacraftu - cena asi 70,- Kč ,- takže zoomarket apod a na B-komplex (ten je pro lidi) zkus lékárnu :D . Stojí kolem 15,- kč. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
silva napsal:Tak ještě jednou:
A jak poznam ze mam tehotnou samicku? Nikdy mi to nehlasi tak nevim kdy bude mit mlade a tak to nemuzu ani odhadnout jak dlouho je pred porodem. U nekterych teda vim kdyz na pohled poznam ze jsou o hodne kulatejsi a maj brisko takove tvrdsi ale nepoznam kdy maj rodit atd tak pak bych nevedel kdy mam zvysit davkovani. Jinak moc dekuji za radu
-
- Zlatý uživatel
Nevím jak Ty, já činči vážím docela pravidelně a jak začnou přibírat, tak je vážím každý týden. A protože většinou přibírají po měsíci gravidity, tak to odhadnu. Ono je to celkem jedno, jestli jim dáváš vitamíny o týden dřív, hlavně, abys je dával. Když je dáš činčile, která mláďata nečeká nebo i samečkovi, taky budou rádi :D
Dávej jim pestrou stravu - granule, sušená jablíčka, šípky, růžové lístky, sušené listy toho, co je jedlé, pampelišky, heřmánek, bylilnky - podívej se do kapitoly strava.
Čím jim zpestřuješ jídelníček?
Dávej jim pestrou stravu - granule, sušená jablíčka, šípky, růžové lístky, sušené listy toho, co je jedlé, pampelišky, heřmánek, bylilnky - podívej se do kapitoly strava.
Čím jim zpestřuješ jídelníček?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Susene sipky jim davam toho pokazde nasusim aspon 5-10Kg takze je mam celorocne, kruzalky a rizinky davam taky a jak jsou koprivy tak ty davam take. Ja vazim cincilky jednou za mesic kdyz maj normalni bobky. Pokud je maj male tak je vazim casteji abych vedel jestli mi nehubnou a jsou zdrave. Pampelisky jim davam take ale pokud rostou. Minulej rok jsem nasusil hodne ale nejak mi chytli plisen tak jsem to musel vyhodit a pritom jsem to mel v nadobe ktera vetrala. A granule jsou jejich zakladni strava.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
mozes skusit aj ine susene bylinky. Inak ten B-komplex mozes vyskusat rozdrvit do trosicku kase, neviem, ci to bude tvojim chutit, ale moja Čika (prave ma mladatko) si vyslovene pyta vecer kasicku s B a Calcifitom (davam jej tak 5 ml, je po porode dost vychudnuta, tak jej to velmi nevadi) :D (inak by mi to nezjedla - do paciek nechce a taku vodu by nepila) :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Ja zase dávam vodu iba s B-vitamínom (rozpustené B-compositum) a pijú to v pohode.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ahojky, docela teďkom rozumím, jak se asik cítíš... něco podobnýho se mi totiž před měsícem taky stalo. mělo to být její první krásné miminko, ale místo toho jsem v hnízdečku našla jenom mrtvolku napůl sežranou. A důvod? to taky nevím... ale nejspíš bych to přičetla její bázlivé povaze... vítamínů si myslím měla dost a kllidu taky. u některých činčilek to hold je zatraceně zajímavý... ale přesto jak se říká, naděje umírá poslední, a tak i když jsem na ni byla zprvu naštvaná věřím, že se to už podruhý nebude opakovat a tohle ti přeju taky=)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Nové Sedlice
- Kontaktovat uživatele:
Slyšela jsem, že zvířata to tak dělají, když vycítí, že je mláďě nějak nemocné.
-
- Zlatý uživatel
Urcite,samice mohla vycitit,ze je neco v neporadku,povahou to nebude.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”