souboje mláďat
-
- Bronzový uživatel
souboje mláďat
Ahoj, dneska se mi narodili dvě činčilátka (48, 44g), ale dost se perou a mamina od nich pořád utíká co mám dělat? Má máma dostatek mléka? Samce jsem od nich oddělil. Jsou to moje i její první, tak moc nevím co a jak. :)
Díky za rady.
Díky za rady.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: souboje mláďat
Je to normálka, pokud se nervou do krve, nech je :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Po porodu se většinou rvou a odhánějí od cecíků, hledají to nejlepší místo :) Neměli by se ale rvát od krve a být pokousané. Další den to většinou bývá v pořádku a každé pije u svého cecíku.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšou ostatní: dokud neteče krev, je to normální. Co se týče maminky, že utíká od mimin: samička si taky potřebuje odpočnout. Sleduj váhu mimin. Pokud by nezačli během pár dní přibírat, tak je dej s mámou do malé klece bez poliček, ať jim nemůže utíkat a musí kojit:-)
-
- Bronzový uživatel
Díky za odpovědi.
Kolik by měli denně přibírat? Začnou přibírat hned po porodu nebo až po několik dnech?
Kolik by měli denně přibírat? Začnou přibírat hned po porodu nebo až po několik dnech?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám mimí, co hned druhý den byla o 2-3g nahoře a pak jsme měla mimina, která druhý den po porodu měla o ppár gramů méně a další den večer, už začala přibírat :)
Mimí pak přibíraj každé individuální, ale tak 2-5g klidně :)
Mimí pak přibíraj každé individuální, ale tak 2-5g klidně :)
-
- Bronzový uživatel
Díky.
Nemáte nějaký tip jak zkontrolovat mamině bradavky?
Nemáte nějaký tip jak zkontrolovat mamině bradavky?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Matku normálka chytnu, fouknu (bradavky jsou poměrně dobře viditelné) a kouknu, když jsou normálka růžový, je vše oukej, když tam uvidíš odřeninu, nebo krev, tak vezmi betadinu, otři bradavku a napatlej to kamilosanem :wink:
-
- Bronzový uživatel
Stejně je nevidím.
Ale myslím si že jedno zanedbává. Máma sedí s tím větším na vetvy (máma tam utíká a jeden za ni vyleze, ale druhý ne, když tam toho druhyho vysadim tak za chvíli je stejně dole). Radši jim tam dávám flasku s horkou vodou zabalenou do hadry. Myslíte že mám začít dokrmovat? Doma mám sušené kočičí mléko.
Ale myslím si že jedno zanedbává. Máma sedí s tím větším na vetvy (máma tam utíká a jeden za ni vyleze, ale druhý ne, když tam toho druhyho vysadim tak za chvíli je stejně dole). Radši jim tam dávám flasku s horkou vodou zabalenou do hadry. Myslíte že mám začít dokrmovat? Doma mám sušené kočičí mléko.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Kolik váží?
-
- Bronzový uživatel
47 g při porodu melo 43.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak to přibírá. Počkala bych s krmením a hlídala váhu, zda denně přibírá.
-
- Bronzový uživatel
-
- Bronzový uživatel
už krásně přibírají oba :D jsou to asi dva kluci
-
- Bronzový uživatel
Je možné ze ma samice 21 dni po porodu říje? Se mi zda ze je v říji (samec na ni dorazí). Mám je rozdělit? Zák jak dlouho je múzu dat zpět?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, a je to normální...
Rozdělit je můžeš a nemusíš. 21 dní po porodu už má matka dost sil, aby se ubránila chtivému samci.
Odděluju samce těsně po porodu, proože tam je samice vysílená porodem a brátit se většinou nemá sílu.
A jestli je chceš rozdělit, tak na 7-14 dní - každá má říji jinak...
:)
Rozdělit je můžeš a nemusíš. 21 dní po porodu už má matka dost sil, aby se ubránila chtivému samci.
Odděluju samce těsně po porodu, proože tam je samice vysílená porodem a brátit se většinou nemá sílu.
A jestli je chceš rozdělit, tak na 7-14 dní - každá má říji jinak...
:)
-
- Bronzový uživatel
sem si teda vždy myslela, že se samička chtivému samečkovi bránit nebude když má říji - vždy jsem proto zatím rozdělovala :)
-
- Bronzový uživatel
Jsem si tak nějak mislel, ze když je v říji ze zabrezne. :-)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To si myslíš správně.
Vždy je na samici zda na sebe samce pustí či nikoliv.
Třeba moje Alice je vyloženě nymfomanka a zadek strká pod nos samci každou říji i hned po porodu (jelikož chci, aby měla chvíli pauzu, tak pár rozděluju, nebo ona je schopná se nechat obskakovast furt). Za takový samice musí myslet člověk, nebo by o ně mohl přijít. A pak moje Bublina je zas samice, která na to musí mít vyloženě náladu a když prostě náladu nemá, tak to samci dává patřičně najevo a prostě se nenechá... :)
Vždy je na samici zda na sebe samce pustí či nikoliv.
Třeba moje Alice je vyloženě nymfomanka a zadek strká pod nos samci každou říji i hned po porodu (jelikož chci, aby měla chvíli pauzu, tak pár rozděluju, nebo ona je schopná se nechat obskakovast furt). Za takový samice musí myslet člověk, nebo by o ně mohl přijít. A pak moje Bublina je zas samice, která na to musí mít vyloženě náladu a když prostě náladu nemá, tak to samci dává patřičně najevo a prostě se nenechá... :)