Neobvyklé mňamky
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vojkovice
Neobvyklé mňamky
Ahoj všem. Chci tady trošku rozvinout diskuzi ohledně neobvyklých pamlsků. Prostě to co vaše činčilky milují. Ale né takové ty klasické jako jsou rozinky, kustovnice, šípek... Něco co se jen tak nevidí :) Před pár dny jsem tu třeba četla, že některým činčilám chutná meloun. Tak něco na ten způsob :)
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neobvyklé mňamky
... tak to já se s dotazem na toto téma ráda přidám :-) Zajímá mě, např. brokolice. Má někdo s podáváním brokolice zkušenost? Je vhodné sušit jen ty "hlavičky", nebo i "košťál"? Nasušila jsem si ji včera v sušičce, jen nevím, kdy ji můžu činčilkám "servírovat"... jestli hned, nebo nechat nějaký den ještě "odležet"?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
já bych se brokolici bála dát kvůli nadýmání,ale měla jsem balíček sušených jen košťálů od nějaké polské firmy pro hlodavce a když dostali opravdu maličkatý kousíček,tak jim z toho nic nebylo. Ale byly to kousky velké do 1cm. Už se tu ta brokolice řešila v tématu mlsek.
-
- Bronzový uživatel
Všichni mluví převážně u sušených dobrotách. Jak už různé listy nebo i ovoce. To vím že činčilky papaj rády ale mě by zajímalo co z čerstvěho ovoce. Samozřejmě v malých dávkách a jen vyjímečně. Já jsem zrovna včera dala činčím půlku jedné hroznové kuličky. Moc jim to chutnalo a jen se po tom zaprášilo :)
-
- Bronzový uživatel
Ja by som davala pozor, aby to cincu neprehnalo.... Hrozno ma moc vela cukru. Skor by som dala jablcko alebo mrkvu (ak vobec)...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Prave ze kdyz je to vyjimecne a nemaji k tomu zvykle traveni tak jim to muze ublizit, ze dostanou prujem.hrozno jsem dala jednou pul kulicky a týden prujem.kdo vi cim je to strikany aby to k nam vydrzelo, k tomu je to vodnaty a jak se reklo, cukru az az...kdyz vyjimecny pamlsek, tak goji, nebo krizalku.Ted se jim muze nasusit pampeliskove a malinove listi atd..a jsou to zdrave chutne mlsky, ze kterych jim nic nebude.
-
- Bronzový uživatel
Moje činčilky tedy ani jedna průjem nedostala....
-
- Nový uživatel
Ta naše třeba aktuálně úspěšně luxuje, mimo seznam na fojtl.cz, košťály od česneku, i s kořeny.
Občas se jí podaří ukrást sušené bramborové slupky - ale to nevím, zda je zrovna vhodné, takže jí je sami nedáváme.
Za to k takovému listí od bodláku se nezná. Jinak jí ze seznamu chutná všechno.
A voda bez B-komplexu je prý také mnohem, mnohem chutnější :D
Občas se jí podaří ukrást sušené bramborové slupky - ale to nevím, zda je zrovna vhodné, takže jí je sami nedáváme.
Za to k takovému listí od bodláku se nezná. Jinak jí ze seznamu chutná všechno.
A voda bez B-komplexu je prý také mnohem, mnohem chutnější :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
U nás velmi neobvyklá byla ostružina.
Nejdříve na ní koukali, ale pak jí sbaštili. :D A chutnala...
Nejdříve na ní koukali, ale pak jí sbaštili. :D A chutnala...
-
- Bronzový uživatel
Ja som videla predavat susenu papaju. Predavaju to v zahranicnych obchodoch specializ. na cincily... ale neviem, ze ci to je uplne vhodne pre ne...
-
- Bronzový uživatel
já někdy výjimečně dávám neslazené kukuřičné corn - flakes (chutnají, ikdyž ty slazené by potvůrkám jistě chutnaly víc :-) )
-
- Nový uživatel
Červíci, aktuálně z lískových ořechů. Mňamy :mrgreen: