krv v klietke

Diskuze o všem, co se týká činčil a nehodí se do kategorie strava, bydlení nebo nemoci a potíže.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

packa&kubko
Nový uživatel
Příspěvky: 18
Registrován: Pá Lis 29, 2013 20:55

krv v klietke

Příspěvekod packa&kubko » Po Led 05, 2015 9:37

mam doma 3rocnu samicku a rocneho samce su spolu v klietke rozumeju si ale este su tam take hluche miesta kedy sa dost hadaju ... este nemame nic potvrdene ale mame pocit ze samicka je tehotna(vacsie brusko castejsie spi atd) ale vcera sa bili a dnes rano som nasla v klietke krv. neviete z coho by mohla byt? som prezrela samicu aj samceka samicka a zdaju sa mi v poridku.... dakujem za odpoved

Disable adblock

Avatar uživatele
Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 662
Registrován: Út Črc 14, 2009 15:03
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: krv v klietke

Příspěvekod Dantha » Po Led 05, 2015 11:18

Pokud není žádná z činčil pokousaná (zkontrolujte pořádně kůži na zádech, čumáčky, prstíky, ouška), tak mohla být krev z rodidel... Pokud se naháněli po kleci, samička mohla spadnout z poličky a ublížit si/miminku.
Pokud vážíte činčily pravidelně (aspoň jednou za čtrnáct dní) tak se dá březost a případný termín porodu relativně dobře odhadnout, podle přírustků váhy, které se v průběhu březosti mění v jednotlivých měsících až nakonec cca týden před porodem většinou samičky trochu zhubnout (největšich přírustů na váze bývá dosahováno cca ve třetím měsíci gravidity) Zároveň s tím, zhruba tři až čtyři týdny před porodem bývají cítit pohyby miminka v bříšku a samičce se začnou nalívat bradavky.
U svých činčil jsem vypozorovala, že tři až čtyři dny před porodem se někteří samci snaží samice nakrýt. Pokud již zvětšené bříško u samičky pozorujete delší dobu, mohlo se stát, že se blíží porod, samec se snažil na samičku skákat, což se jí nelíbilo a proto se začli prát... Stejně tak se mohlo stát, že Vaše samička zabřezla a nyní v důsledku hormonálních změn u sebe samce nechce a proto se perou.

Nicméně pouze odhaduji, co mohlo nastat...

Avatar uživatele
žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 2137
Registrován: Út Říj 24, 2006 12:45
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Re: krv v klietke

Příspěvekod žanda » Po Led 05, 2015 17:46

ještě doplnim Danthu, skontrolujte paty, pokud je mají čičnilky tvrdé, suché, občas pata praskne a krvácí. Pokud je to váš problém,, kupte si v lékárně Bephanten a paty namažte.

Disable adblock


Vrátit se na “Ostatní”