prorůstající zuby do dutiny nosní
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
prorůstající zuby do dutiny nosní
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli je to možné aby zuby "přerustali" ale směrem zpět do čelisti ?Četla sem o tom i na stránkách jedné kliniki že zákroky(vytržení zubů) jsou většinou nemožné bo by se zlomila celá čelistní kost.Že se to vyskituje nejčastěji u králíku,činčil,morčat a osmáku.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Re: prorůstající zuby do dutiny nosní
Myslíš přerůstání kořenů zubů?Pokud ano,tak je to možné.Moje Danýska měla všechny kořeny přerostlé. :( U horních stoliček ji prorůstali k oku a k zasažení nosu už taky nebylo daleko.U spodních ji prorůstali čelistí,což bylo poznat i na dotek.
-
- Zlatý uživatel
jj to myslím.A jde s tím vubec neco dělat?já četla že bohužel né.
-
- Stříbrný uživatel
Když přerůstají kořeny,jde bolest tlumit léky,ale vyléčit se to nedá.Bohužel je to smrtelné
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
S kořenama nic neuděláš, jen zvíře sleduješ a čekáš, kdy přestane mít chuť do života :((
Proto pozor na některé chovatele, zuby ne zuby, kořeny ne kořeny, klidně množej dál :|
Proto pozor na některé chovatele, zuby ne zuby, kořeny ne kořeny, klidně množej dál :|
-
- Zlatý uživatel
Tak to má no víte kde :( ... Přišla sem na to u našeho osmáka Pišty,nejdřív to vypadalo jako obyčejná rýma pak sem o tom četla na lide.cz diskuze o osmácich.Ono by bylo i zbytečné ho někam tahat už je mu 7 let a ani nevím jeho puvod odkud vlastně je zvaráč či množitel.Ted už mužem jen čekat,doufám že se dožije a prožije s náma aspon Vánoce :cry: .Zátím papa,hlodá všeno aj chleba si dá .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Buď v klidu, našemu Vikymu jsou necelé 2 roky a bohužel to má za pár :((
-
- Zlatý uživatel
chudák ve 2 letech :( .Já su ráda za to že zatím papá,hlodá,líta atd až na to dýchání to je horší ale at si užívá dokud může.Fakt zabít za nevhodné křížení pak to tak dopadá :((
-
- Zlatý uživatel
Bohuzel je u nas take diky mnozitelum zubnimi problemy postizena kazda druha cincila a to same i se selestem srdce, je to silene:-(.
A ses si jista, ze nema opravdu rymu, nebo neni nastydlej?Ponevadz, pokud by mel porblemy se zubama a dokonce korenama, tak by slintal a spatne prijimal potravu.Radeji bych s nim zasla na veterinu, kde tomu rozumeji, aby pokud je nestadlej se to nerozsirilo nelecene na zapal plic.A pokud je to to, co si myslis a pises, tak se nato dava na doziti kapky, analgetika, ktera jim tlumi bolesti, bez toho by to neslo.a radi je prijimaji bez problemu, ponevadz jim chutnaji, jsou sladka.
A ses si jista, ze nema opravdu rymu, nebo neni nastydlej?Ponevadz, pokud by mel porblemy se zubama a dokonce korenama, tak by slintal a spatne prijimal potravu.Radeji bych s nim zasla na veterinu, kde tomu rozumeji, aby pokud je nestadlej se to nerozsirilo nelecene na zapal plic.A pokud je to to, co si myslis a pises, tak se nato dava na doziti kapky, analgetika, ktera jim tlumi bolesti, bez toho by to neslo.a radi je prijimaji bez problemu, ponevadz jim chutnaji, jsou sladka.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud má problémy s kořenama, tak neslintá. Náš Viky taky neslintá, jen mu lysá očko :((
-
- Zlatý uživatel
přesně Wulfi to máme též.U káždého osmáka se to projevuje jinak náš chrčí a je ročepýřený píšou to tak i na internetu na klinikách.A jít ted k vetovi tak mi řeknou at ho rovnou uspím,a v 7mi letech a v tomhle stavu to bych ho tam nemusela ani dovýst.Kdybi měl rýmu tak by mu slzeli očka a teklo by mu z nosu,kýchal by .Zde to i popisují,příznaky atd
http://www.veterinarni-stomatologie.cz/ ... davcu.html
http://www.veterinarni-stomatologie.cz/ ... davcu.html
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Heleď a nemáš nějakého veterináře v okolí, že by za tebou dojel?
Protože jestli je to tak zlý, tak bych fofrem jednala, nenech ho trápit... :(
Protože jestli je to tak zlý, tak bych fofrem jednala, nenech ho trápit... :(
-
- Zlatý uživatel
Zatím jí běhá užívá si když se to bude zhoršovat tak zavolam vetovi co nám jezdí očkovat psy a řeknu si pro něj o uspání :( .Trápit ho nenechám,to co sem si s ním užila za to bych mu to udělat nemohla :wink: .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám to stejně...
Denně koukám, kolik toho Viky spapkal, večer ho pouštím, zatím je oukej, ale očka jsou čím dál horší :(
Denně koukám, kolik toho Viky spapkal, večer ho pouštím, zatím je oukej, ale očka jsou čím dál horší :(
-
- Zlatý uživatel
Je to hrozný když má člověk no dá se říct "zabít" sviho mazlíčka s kerým si prožil strašně moc,on to ví že to dělám pro něj,zachraníla sem ho i před vypuštěním do polí.
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... 047&pos=30 Píďuška
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... 047&pos=30 Píďuška
-
- Zlatý uživatel
Nejhorší to bude až na to dojde..... :cry: hlavně pro Barůnka,byl týraný ve zveráči a ještě příjde o kámoše :(
-
- Stříbrný uživatel
To rozhodnutí je hrozný.Taky jsem se musela rozhodnout.Ale je určitě lepší nenechat zvířátko trápit.Když už jeho žití nestojí za nic,má bolesti a nemůže jíst,pak je uspání nejlepší řešení.Já jela s Danýskou až do HK na uspání.U nás se malá zvířata píchají za živa do plic,tak jsem zvolila uspaní a předávkování inhalační anestezií.Za to,kolik radosti a smíchu mi přinesla,si zasloužila ten nejhumánější konec. :( Je to 2,5 měsíce a stejně po ni bulím
-
- Zlatý uživatel
Jj bude to hoodně těžký.Ale dokud běhá baští a užívá si tako nechám být at blbne dokud muže.Máme naše 2 dobrý veterináře tak snad s nečim humáním pak pomůžou :( .To nevhodný křížení množitelu je fakt zatrest :( .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za trest, hlavně pro ty chudáky...
-
- Stříbrný uživatel
V našem případě to nebylo vinou chovatelky.Rodiče,prarodiče i sestra Danýsky mají zuby OK.U nás to byla nějáká anomálie.Naštěstí jsme mimča neměli,takže Danýska byla první a snad i poslední postižená v této linii.
-
- Stříbrný uživatel
Jo a přepočítala jsem se.Danýska je pryč měsíc a půl.Už ani počítat neumím.Chjo
-
- Zlatý uživatel
Tak jsme boj se zuby prohráli :(( Pišta včera odešel do osmáčího nebíčka.Bojoval do poslední chviličky.Ráno byl ještě v pořádku,pak přijela kamarádka od které ho mám,asi na to čekal,rozloučil se.Potom je jdu večer všecky nakrmit,do poslední chviličky čekal až příjdu,rozločíme se a asi o 3 minutky pozdějí usnul :( :(( .Nezapomenu na ty chvilky co sme spolu prožily,nezapomenu mišáčku...
-
- Stříbrný uživatel
To je mi líto.Drželi jste se dlouho :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
To mě mrzí :( , držel se dlouho a u tebe se měl moc dobře do poslední chvíle. Teď už ho zoubky netrápí
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Holky, kořeny zubů nemusí být dědičné. Oříškovi začaly dělat neplechu pět týdnů po porodu. Podle Dr. Jekla právě díky březosti, porodu, kojenií - strašně moc jí chyběl vápník a už to bylo. Oříšek má rok a půl, teď bojujem, aby začala žrát, kromě jablíčka a moruše nic nechce, ani kaši a léky do ní dostávám násilím. A váhově jde každý den dolů :( .
za týden máme kontrolu.
za týden máme kontrolu.