Kokosový ořech
Kokosový ořech
Ahoj činčiláci, koupili jsme si kokoksový ořech. Teď nevíme, když vydlabeme dužninu jestli jim můžeme dát jen tu slupku ořechu na hlodání. Moc by nás to zajímalo a předem děkujeme za odpověď.
Maličkatým by to určitě moc chutnalo, ale mi nevíme jestli by to pro ně bylo dobré. :roll:
Maličkatým by to určitě moc chutnalo, ale mi nevíme jestli by to pro ně bylo dobré. :roll:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v kleci celý ořech, moc ho ale nehlodají.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já měla ořech jako domek pro křečíky, moc to nehlodali. Je to přírodní, nemělo by to být závadné. Jako hračka by to mohlo být super ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Pokud se to nebudou snažit sežrat za jeden den, tak by to nemusel být problém. Ale jinak bych byl opatrnej, i větve z ořechu jsou přírodný a nedoporučujou se.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
A já myslela, že kokos roste na palmě :shock: , takže odkud větve?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Terezka napsal:A já myslela, že kokos roste na palmě :shock: , takže odkud větve?
STYRO chtel upozornit na to, ze kokos je orech - a veobecne se nedoporucuje davat cincilam na okous drevo z Orechu /tedy orechovych stromu/...
ale osobne si myslim, ze by kokos cincile nemel v nicem vadit - snad jen v tom, ze kokosovy orech mi prijde jako budka celkem mala...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jako budka sice jo, ale pověsit to na nějaký provázek, tak z toho může být prima hračka ;-)
-
- Zlatý uživatel
Sepp napsal:STYRO chtel upozornit na to, ze kokos je orech - a veobecne se nedoporucuje davat cincilam na okous drevo z Orechu /tedy orechovych stromu/...
Tak takhle mně to vůbec nenapadlo :oops: . Já jsem narážel na poznámku, že je to přírodní a tím pádem neškodné. Ale jak víme :roll: , i přírodní věci mohou činče způsobit problémy. Takže jako hračka jo, ale kdyby to chtěly hnedka slupnout, tak pŕŕŕ :lol: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Vydlabanej bude super :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
My ho máme v kleci celej a maj ho jen na sezení-vůbec do něj nekoušou. Ale zato poličky jim chutnaj :twisted: :twisted:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-venkov
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:Sepp napsal:STYRO chtel upozornit na to, ze kokos je orech - a veobecne se nedoporucuje davat cincilam na okous drevo z Orechu /tedy orechovych stromu/...
Tak takhle mně to vůbec nenapadlo :oops: . Já jsem narážel na poznámku, že je to přírodní a tím pádem neškodné. Ale jak víme :roll: , i přírodní věci mohou činče způsobit problémy. Takže jako hračka jo, ale kdyby to chtěly hnedka slupnout, tak pŕŕŕ :lol: .
no slupnout nevím :lol: :lol: nevím to jí snad nebude chutnat a asi by to nestrávily :lol: :lol: ale na obrus zubů to může být super :wink:a co potom hračka
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Terezka napsal:Jako budka sice jo, ale pověsit to na nějaký provázek, tak z toho může být prima hračka ;-)
Druhý mám rozpůlený, navrtané díry a pověšené a vevnitř mají činče seno :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
švagrovka dala půlku kokosáku činče do klece... Ája se na tom neustále houpala, ale protože to nebylo na řetízku, ale na provázcích, tak si vždycky "pod sebou řezala větev".... ale kokosu se ani nedotkla.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Northumberland, England
.......já jsem včera zrovna jeden kokos rozřízl v půlce a dal ho do klece a do něj seno..........předtím jsem ho, ale pořádně probrousil šmirglem, jak vnitřek tak venek a hrany.............a večer se Šmuflina na to vrhla, seno vyházela a kokos se snažila okousat, ale žádné velké stopy po zubech na tom nevidím - ono to bude asi hodně tvrdé na ni.........tak si alespoň se mnou hraje, když tam dám seno, že ho hned tahá ven......... :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem si dneska koupila taky kokosový ořech :wink: Nejdříve se ale s nim musim poprat já a pak ho chci dát na "nějaký způsob" činčám do klece - nejspíš ale jako hračku. Tak uvidíme, jak zaboduju :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Mišulka napsal:tak jsem si dneska koupila taky kokosový ořech :wink: Nejdříve se ale s nim musim poprat já a pak ho chci dát na "nějaký způsob" činčám do klece - nejspíš ale jako hračku. Tak uvidíme, jak zaboduju :lol: :lol:
urcite sa potesia.... :wink: :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: SK
Ako ste rozbili ten kokosovy orech aby ostal ako tak cely?
-
- Zlatý uživatel
Pokiaľ si dobre pamätám, keď sme kedysi z neho vyrábali krmítka pre sýkorky, tak sme ho navŕtali, vyliali mlieko a potom pílkou rozrezali a vydlabali.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR, Bratislava
my mame tiez oval z kokosu v klietke ale moc to nehlodaju, akurat dali z toho dole tie "chlpy" a uz sa o to nezaujimaju
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
A jak ten kokos rozříznete v pulce na výšku nebo na šířku?? nebo zhruba ve 3/4 kokosu??
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
no, já ho mám zatím ve špajzce :oops: Ale táta slíbil, že mi ho navrtá, vyleje a pak pilkou přeřízne, tak aby zůstaly dvě půlky, ty pak něčím vydlabu, dle situace, do druhý taky vyvrtám dírku a něco z nich vytvořím myšičkám - asi si to skovám na Vánoční dárek !!!! :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR, Bratislava
najprv kokos nechaj vysusit ked budes pocut ze uz nema v sebe vodu a je v celku tak si vezmi pilku alebo karbobrusku :oops: a aj ja taky "majster" som to zvladla... blizia sa vianoce, kokos mozes nasruhat a pouzit ako suseny...
a este som zabudla ze ho prerez po sirke v polovici aspon tak to mam ja :wink:
a este som zabudla ze ho prerez po sirke v polovici aspon tak to mam ja :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: okolie BB, SR
- Kontaktovat uživatele:
kokos
Ja som mala vydlabany kokos ako misku na jedlo. aj ho obhryzal a aj z neho jedol. ale inak keby som ho mala zaveseny JA tak by mi hned spadol lebo moj ajus ho najprv musi dat dole a az potom by sa s nim nejak hral... :roll:
ale ako chces. :wink:
ale ako chces. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
ahojky,já tam měl taky půlku kokosu,ale i celý.Po dvouch nocích ten celý jsem musel dát pryč,to byl rachot i přez zavřený dveře.Vypadalo to jako,když přišli zloději na návštěvu a vše rozbíjeli :lol: :lol: :lol: