Písek
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Písek
Mě se nezamlouvá Sepiolite - práší a ty činčily po něm prostě smrdí... Činčilám se zamlouvá tak napůl, ale mě vůbec :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Cmacuba napsal:Taky jsem měla ještě JR Farm, ale ten se pro změnu nezamlouval mně... Už si ale nevzpomínám proč. Nicméně Sandy je pro nás oba jednička :-)
Jen kdyby ten písek nebyl všude... Když se mi nááááhodou povede Tobyho chytit a pomazlit a je po koupačce, tak mi kolikrát skřípe písek i mezi zubama :-D
Jó písek i v puse, znám :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Chomutov
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem měla sepiolite a ještě teď všude stírám prach... JR farm je úžasnej a ještě ti kožíšci tak nějak krásně voňánkují...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR (Trenčín, Bratislava)
- Kontaktovat uživatele:
ja tiež používam JR farm, zatial najlepsi, čo som mala,aj ked sa don vycikaju,tak to ztvrdne a da sa vybrat hrudka a piesok sa hned neznici. Dnes som im skusila objednat ten zahraničný piesok Blue Cloud Dust, je drahy, ale teraz bola akcia dva za 250kč, normalne tolko stoji jeden. Vraj je super,tak mi to nedalo,aby som to nevyskusala :-D
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mám ten piesok Blue Cloud Dust vyskúšaný. Kožuch majú z neho naozaj úplne jemný,nadychany :) ,ale podľa mňa je dosť prašný,je strašne jemny,taký šedy ako prach z vrtania steny a uplne je ho cítit v izbe.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Vadí v činčile písku takové ty smetíčka z hodlin ? :?:
-
- Zlatý uživatel
oprava:Vadí činčile v písku takové ty smetíčka z hoblin ? Jako kvalita kožíšku,svědění a ták. Asi už fakt neumím psát :lol: .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je písek nepočůraný, tak ho po každém koupání přesívám, i když se v něm vystřídají kluci a holky :wink: , aby v něm nebyly případné bobky, hobliny, seno apod...ale i když mám pískovou koupelnu raději kvůli prachu a nepořádku raději v koupelně, kde jen zametu kachle, tak kolikrát při výběhu se kluci vykoupají i v neprosetém písku na rozdíl od vybíravých holek :lol: ...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Také ho pravidelně prosívám, aby tam nebylo tolik nečistot.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Denně přesívám písek... :)
Aby ho dostaly vždy čistý...
Aby ho dostaly vždy čistý...
-
- Zlatý uživatel
Muže být činčila po písku Apetit mastná?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, je to velmi nekvalitní písek
-
- Zlatý uživatel
:( poslední dobou se mi zdá nekvalitní předtím to ještě šlo.Budou to muset ještě chvilku vydržet než bude sepiolita.Nebo jako nouzovku koupím Sandy.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja som ho používala a je nanič, už používam len JR farm, je hrubší a celkovo lepší
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Sandy je výborný, i JR Farm
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Mlada Boleslav
- Kontaktovat uživatele:
tak se taky podělim o zkušenost, písků už jsme vystřídali docela dost, a zjistila jsem že:
levné písky jako Apetit nebo Tukan, Avicentra jsou tvrdé s minimem prachu, sice nepráší, ale zase kožíšek není nadýchaný a odmaštěný, písek je ale těžký a dobře odstraňuje vypadávající chlupy
nejprašnější co jsem měla je jednoznačně sepiolit, kdybych měla činči v obýváku, asi bych z toho byla fakt nešťastná, ale činči jsou krásně nadýchané, ale zas jeden sameček co je citlivější na prach tak po něm dost slzí, velmi se nám osvědčil Witte Molen, i když je trošku dražší, ale to řeším tak že ho namíchám s Tukanem, počůraný písek opatrně vybírám a zbytek přesívám, spotřeba pak není tak velká, Sandyna od Vitakraftu je dobré řešení do bytu a pro citlivější činčilky, i když neobsahuje tolik prachu který dělá ten krásný nadýchaný kožíšek, ale odmašťuje taky moc dobře
Takže za mě nejlepší řešení písky míchat, cena je pak přijatelná a výsledek myslím taky :wink:
levné písky jako Apetit nebo Tukan, Avicentra jsou tvrdé s minimem prachu, sice nepráší, ale zase kožíšek není nadýchaný a odmaštěný, písek je ale těžký a dobře odstraňuje vypadávající chlupy
nejprašnější co jsem měla je jednoznačně sepiolit, kdybych měla činči v obýváku, asi bych z toho byla fakt nešťastná, ale činči jsou krásně nadýchané, ale zas jeden sameček co je citlivější na prach tak po něm dost slzí, velmi se nám osvědčil Witte Molen, i když je trošku dražší, ale to řeším tak že ho namíchám s Tukanem, počůraný písek opatrně vybírám a zbytek přesívám, spotřeba pak není tak velká, Sandyna od Vitakraftu je dobré řešení do bytu a pro citlivější činčilky, i když neobsahuje tolik prachu který dělá ten krásný nadýchaný kožíšek, ale odmašťuje taky moc dobře
Takže za mě nejlepší řešení písky míchat, cena je pak přijatelná a výsledek myslím taky :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já už koupu jen v JRku a jsme opravdu spokojená :)
Práší málo a myslim, že kožíšky máme pěkné :)
Práší málo a myslim, že kožíšky máme pěkné :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okres Třebíč
Já mám písek od Vitakraftu a myslím, že činča po něm má krásný kožíšek :)
-
- Zlatý uživatel
Může být činčila citlivá na koupací písek ?že má po něm třeba suché uši?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Může. Mám činčilku, které začne slzet očíčko když se více koupe.
-
- Zlatý uživatel
No tak já už asi též :D .Té mojí se lope ouško ale je divný že jenom jedno ale když jí to nečím máznu a nechám ji bez písku tak je to vpohodě :),no zkusím zas asi apetit a uvidím .
-
- Zlatý uživatel
Tak sem pořídila ten Apetit a je to mnohem lepšíí :D .Kdyby měl někdo ještě nápad ná náky písek pro citlivější činčilku budu ráda :D .
-
- Nový uživatel
Dobrej,můj činčilák se koupe v apetitu nemá s tí problémy. Jaký je rozdíl od jemného písku pro stavebnictví??
Viděl jsem na stavbě a zdá se mně stejný??? Neprodávají třeba 20kg balení?? Apetita,nikde jsem nenašel.
Viděl jsem na stavbě a zdá se mně stejný??? Neprodávají třeba 20kg balení?? Apetita,nikde jsem nenašel.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
http://www.apetit.cz/inpage/apetit-koupaci-pisek/ tady lze koupit velké balení
-
- Bronzový uživatel
Taká malá otázočka: Aký je rozdiel medzi jemným a hrubým pieskom? Ako to ovplyvňuje srsť? Ja používam apetit, ale rozmýšľam, že by som vyskúšala aj niečo iné... Aký je vlastne rozdiel?
ďakujeeem #-o :D
ďakujeeem #-o :D