pamlsky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
To ani nevím,že se to dá koupit v nějakym marketu já jsem to kupovala jen ve zdravé výživě.Pro zvířátka většinou vše kupuji bio a to nejlepší! :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
jejula napsal:Ahojik nikde jsem to nemohla najit,ale můžou činčilky jako pamlsek dýňové semínko?Nebo slunečnicové?Ale myslím tím třeba max, 1x za měsíc jestli by to moc uškodilo nebo radši nedávat?
Dýňová semínka jako výjimečnou mlsku dávám a činčilkám strašně chutnají. Jinak na Cincilka.cz je opravdu velký výběr mlsek, ktéré činčilky můžou.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Miletínky,Prachatice
- Kontaktovat uživatele:
u nás jako mlsky hodně frčí Green Rolls od Apetitu a Svatojánský chléb :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
U nás šípky, červená řepa, mrkev, goji a mrkvové peletky od JR :wink:
-
- Stříbrný uživatel
u nás frčí mrkev, jablíčko, hrachové vločky, goji, mrkvové granulky Ovator, sedmikrásky a jetel
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O zelenym ani nemluvim, to asi u nás nejvíc meduňka a růže :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Čeradice
Hehe, u nás frčí všechno kromě standartních granulí (pelet), které by myšák měl jíst především :lol:
Mrkvové pelety od Ovatoru a od JR Farm, sedmikrásky, sušená mrkev, sušená jablka, sušené lesní listí od JR Farm (jmenuje se to Lesní tajemství pro činčily), sušená směs bylinek od JR Farm, ovesné a pšeničké vločky, green rolls od Vitacraftu, svatojánský chléb, sušený celozrnný rohlík nebo chléb :wink:
Rozinky nedávám vůbec, obsahují moc cukru. Ovšem teď Toby nedostává skoro nic - protože zlobí a nechce jíst granule.
Mrkvové pelety od Ovatoru a od JR Farm, sedmikrásky, sušená mrkev, sušená jablka, sušené lesní listí od JR Farm (jmenuje se to Lesní tajemství pro činčily), sušená směs bylinek od JR Farm, ovesné a pšeničké vločky, green rolls od Vitacraftu, svatojánský chléb, sušený celozrnný rohlík nebo chléb :wink:
Rozinky nedávám vůbec, obsahují moc cukru. Ovšem teď Toby nedostává skoro nic - protože zlobí a nechce jíst granule.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky rozinky nedávám vůbec, to spíš sem tam brusinku :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koupila sušeny jablíčko a goji.Jablko nějak nechce a goji to je bašta!
-
- Zlatý uživatel
to je a je zdravejsi, nez rozinka, ale opatrne a neprehanet, jen jednu dvakrat do tydne
-
- Bronzový uživatel
Re: pamlsky
Mám dotaz,činčilku mám už skoro týden a kromě granulí,sena a nějakého dřevíčka na okus mě nechce pamlsky,sehnala jsem mrkvičku a nasušila,ale žádný úspěch :( zkoušela jsem heřmánkový čajíček a bílý jogort,ale nic....Potom jsem koupila ještě nějakou tyčinku,ale taky žádný třesk [-o< trošičku si sem tam ukousne.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
jituška napsal:Mám dotaz,činčilku mám už skoro týden a kromě granulí,sena a nějakého dřevíčka na okus mě nechce pamlsky,sehnala jsem mrkvičku a nasušila,ale žádný úspěch :( zkoušela jsem heřmánkový čajíček a bílý jogort,ale nic....Potom jsem koupila ještě nějakou tyčinku,ale taky žádný třesk [-o< trošičku si sem tam ukousne.
Když jsem si také pořidila před rokem činčilku, nechtěla nic jíst z pamlsku, které jsem ji nabízele (asi to bylo ze stresu, že je v novém prostředi a nedůvěřovala mi).
Dala jsme ji i tyčinku do klece, kterou tam měla snaad dva týdny a ani se ji nedotkla a po čase co jsme se ráno probudila tyčinka byla celá rozhryzana a pohazena po kleci a baštila ji spoikojeně(rychle jsem tyčinku dala pryč protože v takovém množsví by ji vážně jíst neměla :D ) teť ji už tyčinkama neladuji , ale už ji všechny pamlsky od růžiček,šípku, mrkvičky,jablka(vše sušené).. :) Myslím si že to chce jen čas .. U nás ty bylo to samé :) a teť už se o pamlsky rovnou pere :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Re: jituška
Nespěchal bych, pokud jí granule, seno a pije vodu, tak má základ a až se pořádně rozkouká, tak si veme i časem nějakou mlsku, neboj.
Nespěchal bych, pokud jí granule, seno a pije vodu, tak má základ a až se pořádně rozkouká, tak si veme i časem nějakou mlsku, neboj.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Je to chytrá činčilka, když se nechce ládovat mlskami =D> :D
-
- Nový uživatel
Re:
Wulfina napsal:U nás šípky, červená řepa, mrkev, goji a mrkvové peletky od JR :wink:
Kde berete v tom jarním období šípky? Dívala jsem se na cincilka.cz, ale nechci zbytečně dávcat 90,- za poštovné, když šípky stojí 40,-.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Šípky se sbírají na podzim. Takže buď nasušit zásobu nebo koupit.
-
- Nový uživatel
minlub napsal:Šípky se sbírají na podzim. Takže buď nasušit zásobu nebo koupit.
To vím, proto se ptám, kde bych je eventuelně mohla koupit v tomto ročním období.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Dají se koupit po celý rok v eshopech či některých větších zverimexech.
-
- Stříbrný uživatel
Verča M. napsal:minlub napsal:Šípky se sbírají na podzim. Takže buď nasušit zásobu nebo koupit.
To vím, proto se ptám, kde bych je eventuelně mohla koupit v tomto ročním období.
Já je kupovala loni tady: http://www.naturway.cz/produkty/sipek-plod-cely/
-
- Bronzový uživatel
=D> tak miláček Matoušek spapal tyčinku,tak vypadá,že se už adaptoval v novém prostředí [-o< každé rano čeká,že ho pustím proběhne si všechny místnosti a šupajdí do klece,kde až do večera spinká a večer si řádí pod mým dohledem v obýváku,ale do klece je to večer horší,musím ho tak zavřít :? :lol: pozorovat je lepší jako televize :lol:
-
- Stříbrný uživatel
pokud jsou to takový ty závěsný tyčinky na drátku, kde je hafo slunečnicových semínek, slepovaný medem, tak to není vhodný pamlsek pro činčily, přestože jsou na obalu zobrazeny...
-
- Bronzový uživatel
:P Já koupila tyčinky a tam právě těch semínek moc nebylo,ale bohužel krabičku jsem vyhodila,tam bylo napsané složení.Kupovala jsem to ne ve zverimexu,ale je to prodejna průmyslového zboží a teď tam přidělali krmiva pro všechny mazlíčky.... :P Příště budu sledovat pořádně složení.Ještě bych se chtěla zeptat,dneska jsem koupila Matouškovi ovesné vločky a snědl by mě snad celou ruku :lol: jak moc mu mohu přilepšit a jak často? :roll:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jen velmi málo výrobců prodává takové tyčinky, které by byli vhodné. A stejně musí být něčím lepené, což asi není zrovna to nejlepší.
Dle mého názoru uděláš činčilce větší radost a tolik jí nezkazíš zdravý, když jí dopřeješ místo toho různé sušené bylinky, jablíčko či jiné vhodné pamlsky. :D
Když dáš celou tyčku a on jí sežere, může mu to způsobit trávicí obtíže.
Dle mého názoru uděláš činčilce větší radost a tolik jí nezkazíš zdravý, když jí dopřeješ místo toho různé sušené bylinky, jablíčko či jiné vhodné pamlsky. :D
Když dáš celou tyčku a on jí sežere, může mu to způsobit trávicí obtíže.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
My dáváme různé sušené bylinky,sušenou mrkvičku,jablíčko,šípečky,tyčinku topinambury(májí je na JR farm)ale my máme vlastní a moc chutnají,občas dáváme klas prosa a pšenice hodně si s tím i vyhrajou,pak větvičky.Mícháme i různé granulky.Naše mršky milují i tohle,vždy zmizí jako první http://www.zverimex-rybarske-potreby.co ... 23525.html .Pamlsku je strašně moc kolikrát je nestíhám ani dávat. :D :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tohle od Darminu dávám taky, to milujou. Střídám to s http://www.eliscinobchudek.eu/pamlsky-c ... rolls-i28/ ty jim taky jedou :D Ale bylinky, šípky a sušené růže jsou nejlepší.