Zvieracia klinika plus Trnava
Příspěvekod Mishaelle » Čt Črc 26, 2012 13:31
Ahojte, dávam typ na veterinárnu kliniku pre chovateľov zo Slovenska :D Už dávnejšie som sem písala, že moju činčilku zasiahol elektrický prúd a spálila si celú papuľku... No a keď to už vyzeralo, že je to zahojené, činčila naďalej odmietala jesť a vôbec nehlodala...po viac ako mesiaci som si teda myslela, že by to už mohlo byť aj stoličkami...tak sme zavolali na Zvieraciu kliniku do Trnavy, kde sme sa objednali k MVDr. Brozovi. Nanešťastie po tom, ako ju uspali, zistili, že probliem nie je ani tak v zuboch, ale v tom, že papuľka sa počas hojenia pozrastala a zjazvila zvnútra tak, že ju moja Lori nevedela otvoriť ani do polovice ako normálne činčila a preto ani nejedla a nehlodala.... To sme si však nemali ako všimnúť...ono to vôbec nebolo poznať...MVDr. Broz jej spravil plastiku papuľky, pekne jej to narezal a zašil a súčasne jej zabrúsil zúbky..to bolo minulý týždeň v stredu, teda 18.júla. Týždeň sme to ošetrovali, kŕmili sme rodicarom a veľmi odporúčam bioptron lampu na hojenie rán, nasvecujem ráno a večer... V utorok moja Lori opätovne zistila, že má zuby a začala hrýzť všetko, čo jej pod zuby prišlo...minerálne kamene, vetvičky, samozrejme potravu a seno. Tak to konečne vyzerá, že už bude v poriadku :D Teda, chovatelia zo Slovenska, ak máte problém s činčilkou, Trnavu odporúčam, skvelé vybavenie, príjemný personál a odbornosť.