Sušený šípek
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
No časem plánujeme taky sušičku... Hlavně po včerejší šípkové nehodě... Nějak nám nefunguje termostat v troubě a plech na kterém šípky byly je na vyhození, naštěstí nestihly začít hořet!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem natom byla podobně a tak mi manžel udělal radost k vánocům. :P
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Dantha napsal:A ještě jsem zapomněla na dotaz... Jak často a v jakém množství šípky dáváte? Když si tu čtu jak to sbíráte ve velkém...
Tak i klidně 2-3 za den :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Trutnovsko
- Kontaktovat uživatele:
Tak fajn...to pojedem ve velkém jen co dozrají!!! :D moc děkujem....
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Mikulášovice
- Kontaktovat uživatele:
ja uz jsem si taky nejake sipky natrhala, rozpulila jsem je na pulku a susim na pude... tak snad mu pak budou chutnat:-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem přišla z pole, kde nám rostou šípky a letošní úroda nic moc. Šípky moc nerostou v trsech, ale jednotlivě. Zdaleka se neblíží červené barvě a spousta jich bude špatných - nepoživatelných.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
sun.care napsal:ja uz jsem si taky nejake sipky natrhala, rozpulila jsem je na pulku a susim na pude... tak snad mu pak budou chutnat:-)
pulit ste je nemusela :D stačí příště sušit rovnou cele :-D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Marti kde v Lbc rostou šípky? Já tady nějak o žádných nevím, tak jim je nemůžu nasušit... :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
my jich mame par u hřiště, ale jinak ja je trham u babči na venkově...myslim, že jsou i nějaké nad sluneční lokou u lesa :-) Taky se zkus mrknout na trkačce u lesa...tam by mohli byt:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ok, hned jak bude čas zajdu to obhlídnout :) díky :) já si je loni dovezla od Turnova a všechny mi zplesnivěly :-/
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
genca napsal:Ok, hned jak bude čas zajdu to obhlídnout :) díky :) já si je loni dovezla od Turnova a všechny mi zplesnivěly :-/
tak byly špatně usušený...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal:genca napsal:Ok, hned jak bude čas zajdu to obhlídnout :) díky :) já si je loni dovezla od Turnova a všechny mi zplesnivěly :-/
Jo, to asi jo, ony zplesnivěly ještě během toho sušení, příště je dám do trouby, na topení to fakt nemá cenu :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
genca napsal:Wulfina napsal:genca napsal:Ok, hned jak bude čas zajdu to obhlídnout :) díky :) já si je loni dovezla od Turnova a všechny mi zplesnivěly :-/
Jo, to asi jo, ony zplesnivěly ještě během toho sušení, příště je dám do trouby, na topení to fakt nemá cenu :wink:
Na topení je to na prd, tam neproudí žádnej vzduch...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak holky!!!!Dnes jsem sesbírala a jdeme na sušení :wink: doufám,že budou dobré....tak ať zrájí...šípkům zdar :lol: >:*B
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Činčiláček napsal:Tak holky!!!!Dnes jsem sesbírala a jdeme na sušení :wink: doufám,že budou dobré....tak ať zrájí...šípkům zdar :lol: >:*B
My už máme kýbl usušen, končíme :-)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To se máte,já ještš nenašla šípky co by byli dál od cesty.Musíme vyrazit jinam :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No,já je taky dýl hledala a našla jsem je taky na louce,ale nedali mi pokoj krávy,mysleli si,že v košíku mám něco pro ně takže bylo i obecenstvo... :wink: mám plnou sušičku,ale nevim kolik z toho bude až se smrsknou... :|
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Činčiláček napsal:No,já je taky dýl hledala a našla jsem je taky na louce,ale nedali mi pokoj krávy,mysleli si,že v košíku mám něco pro ně takže bylo i obecenstvo... :wink: mám plnou sušičku,ale nevim kolik z toho bude až se smrsknou... :|
Bue toho hodně, šípky se zas o tolik nesmrskávaj :-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chtěla jsem se ještě zeptat,bude vadit když tu sušičku na noc vypnu a zapnu ji ráno?? :roll:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ji zkusil vypnout a dobrýýý,nechám ji běžet do večera a snad budou ok...jinak nádherně voní celý byt!!! :wink: sušičku doporučuji je to supeer věcička!!!Uvidím kolik toho bude a vlítnu ještě na keř,mám ještě morče tak aby mělo i to...pak už jen mrkev a jablíčko a bude to... [-o< Tak ať najdete nějaký pořádný keřík!!!!Letos fakt býda.... :? ale alespoň něco no....
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi podařilo pujčit si sušičku a je to opravdu paráda. Takže u nás už se taky suší na plné obrátky! Včera jsem dala sušit i jablíčka, mrkev, hrozny... No že netušíte jak to dopadlo? Moc nám s mámou chutnalo :o , takže pro myšáčky až další várku!
Jinak všmli jste si taky toho, že nejkrásnější šípky rosou u dálnice a hlavních silnic? Tam jsou šípky nádherně rudé a veliké, za to na louce většinou takové malé nicky...
Jinak všmli jste si taky toho, že nejkrásnější šípky rosou u dálnice a hlavních silnic? Tam jsou šípky nádherně rudé a veliké, za to na louce většinou takové malé nicky...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dantha napsal:Tak se mi podařilo pujčit si sušičku a je to opravdu paráda. Takže u nás už se taky suší na plné obrátky! Včera jsem dala sušit i jablíčka, mrkev, hrozny... No že netušíte jak to dopadlo? Moc nám s mámou chutnalo :o , takže pro myšáčky až další várku!
já jezdim na dalnici moc rychle, takže na dalnici fakt nevim :-D:-D:D
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:lol: :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Na dálnici jezdím taky hodně rychle, ale kolem dálnice celkem pomalu a tak si všímám, že tam jsou šípky dokonalý, akorát se spoustou olova a tak, takže na koukání hezký, ale na krmení nic moc... :D
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já myslim, že tam bude jina chemikalie :-) Ruku do ohně za to nedam, ale myslm, že se už dělaj bezolovnatá paliva do autiček :-)