Ako skladovat seno pre cincily
-
- Bronzový uživatel
Ako skladovat seno pre cincily
Ahojte prosim ako a kde treba skladovat otvorený sáčok so senom pre činčilu aby nenapachlo,nezvlhlo a nemohlo uškodiť mojmu miláčikovi?
-
- Stříbrný uživatel
stačí ho mít v suchu,aby nenavlhlo,jinak já žádná jiná opatření neprovádím a seno je pořád voňavé :wink:
hlavně do ničeho neprodyšného nezavírat :wink:
hlavně do ničeho neprodyšného nezavírat :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha- Barrandov
Já ho mám otevřený v šuplíku a je v pohodě :)
-
- Bronzový uživatel
dakujem tak skusim napr. nákupný prutený košík to sa moze pouzit vsak?
-
- Stříbrný uživatel
ja ho mám zasa v skrini kde mám všetky ostatné veci pre činčilky...otvorené je podľa toho ako sa mi podarí :D ...raz sa mi to podarilo roztrhnúť a seno skončilo po celej izbe....ešteže som mala druhé :D :wink:
-
- Stříbrný uživatel
jestli si umím správně představit,jak to vypadá,tak myslím,že to může být :wink:
já to mám normálně na poličce :wink:
já to mám normálně na poličce :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava-Poruba
My máme doma seno v povlaku na polštář... Když jsem přemýšlela nad tímto problémem, jak ho mám nejlépe uskladnit, vzpomněla jsem si na babičku, jak vše sušené skladovala v plátěných pytlíčcích na půdě... :wink: :lol: Jelikož to výborně dýchá tak seno je krásně voňavoučké a dokonale prosušené...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
seno skladuju v krabicích od banánů - jsou tam průduchy a je to karton, takže seno volně dýchá, uskladněné ho mám v místnosti "na bordel", kde není vysoká vlhkost,
pokud máš seno v suchém prostředí a větrá, nemělo by se mu nic ani po roce skladování stát :wink: žádná další opatření není nutno dělat
kdybys měla pochyby o ideální suchosti sena, lze ho nechat kdykoliv provětrat přes den (když není zrovna po dešti!) na slunci
pokud máš seno v suchém prostředí a větrá, nemělo by se mu nic ani po roce skladování stát :wink: žádná další opatření není nutno dělat
kdybys měla pochyby o ideální suchosti sena, lze ho nechat kdykoliv provětrat přes den (když není zrovna po dešti!) na slunci
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Já mám seno v otevřené tašce ve skříni s ostatními věcmi pro činčilu a jiné zvířata
-
- Stříbrný uživatel
Když už jsme u toho uskladňování, mě by spíš zajímalo, kde máte všechny ty sušený serepetičky (bylinky, šípky, křížaly, atd., atd.)- já už toho mám doma opravdu hodně a všechno mám v uzavřených zavařovacích sklenicích a skleničkách... myslíte, že to taky není dobře? Nevypadá to, že by to tomu nějak vadilo, ale... vážně nevím :oops: :)
-
- Stříbrný uživatel
to mám v těch pytlíčkách,jak mi to přijde z obchodu :)
-
- Stříbrný uživatel
No, jenže to by se mi právě strašně špatně skladovalo, všechno by se to časem vysypalo a bylo by :) (jako seno a granule, co mám v původních otevřených obalech). Navíc jsem si teď objednávala směsi bylinek a dalších sušených věcí a dva dny si hrála na Popelku, než jsem to všechno přebrala... a na to už bych pytlíky neměla :roll: (to jsou problémy, já vím... :lol:)
-
- Stříbrný uživatel
Na granule mám barel na psí granule (předtím nepoužitý samozřejmně :D ).
Vleze se mi tam cca 20kg granulek :)
Ale na bylinky se časem chystám pořídit takové ty skleněné nádoby :)
Vleze se mi tam cca 20kg granulek :)
Ale na bylinky se časem chystám pořídit takové ty skleněné nádoby :)
-
- Stříbrný uživatel
Nj, 20 kilo granulí by holky měly na zbytek života :D
Takže myslíš, že malý zavařovací skleničky jsou v pohodě? :)
Takže myslíš, že malý zavařovací skleničky jsou v pohodě? :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
No, na seno se nám nejlíp osvědčil velký plastový odpadkový koš, celý pytlík sena do něj vysypeme a když ho pak činčím dáváme, nenadělá to tolik svinčíku okolo, jako když se to vytahovalo z úzkého igelitového pytlíku...
Co se týče mlsek, tak ty máme asi všude možně, ale nejčastěji v otevřených plastových krabičkách u topení (tam se dobroty suší) a když uschnou, dávám je do zavařovaček (do těch se ale moc často nedostanou, protože jakmile mlsky uschnou, netrvá to dlouho, než je činčata zbaští)
Co se týče mlsek, tak ty máme asi všude možně, ale nejčastěji v otevřených plastových krabičkách u topení (tam se dobroty suší) a když uschnou, dávám je do zavařovaček (do těch se ale moc často nedostanou, protože jakmile mlsky uschnou, netrvá to dlouho, než je činčata zbaští)
-
- Stříbrný uživatel
Vignette-myslím,že zavařovací skleničky mohou být :wink:
Teprve tohle léto budu řešit,kam dát opravdu kupu sena,protože ho bude hodně a nevím,jestli použít nějaké prodyšné pytle,fakt netuším,co budu dělat a hlavně kam to schovám :D
Teprve tohle léto budu řešit,kam dát opravdu kupu sena,protože ho bude hodně a nevím,jestli použít nějaké prodyšné pytle,fakt netuším,co budu dělat a hlavně kam to schovám :D
-
- Stříbrný uživatel
Já si asi budu o prázdninách sušit vlastní, ale s mírou... přece jenom to těm našim mrškám vydrží hodně dlouho :)
Doma jsem měla seno ve velký kartónový krabici na balkóně... tady bohužel nemám ani krabici, ani balkón :lol:
Doma jsem měla seno ve velký kartónový krabici na balkóně... tady bohužel nemám ani krabici, ani balkón :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Já měla granule, bylinky a ostatní věci v zavařovacích sklenicích. Ale když jsem neměla do čeho zavařovat, tak jsem je vyměnila za malé plastové zavírací kelímky od Nuttely. :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Používáme skleničky od přesnídávek a seno máme v plastovým boxu z ikey. Má víko s dírou, takže se snad nezapaří.
-
- Stříbrný uživatel
Taky mám převážně přesnídávkový skleničky... mňam :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Já mám takové 2 nádoby z Ikei a jsou super vleze se do nich 1,5 kg granulek apetitu :-) a seno mám normálně v poličce.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zdice
Ať žije Ikea- já cpu seno do velký papírový tašky, která dýchá úplně v pohodě... Jinak zavařovačky jsou fajn :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Ty tašky máme doma to mě nenapadlo hned seno do nich dám :D