Velveti
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Velveti
Docela by mě zajímalo, jak to je s jejich povahou. Už jsem se setkala s názory, že jsou plašší než ostatní činčily, jiní lidé tvrdí, že to není pravda. Prý je to jako u všech činčil - některé jsou plaché jiné ne, a to, jestli je to velvet nebo není, nehraje žádnou roli. Sama velvetka nemám, takže nemůžu porovnávat. Ráda bych ale věděla, jaké jsou vaše zkušenosti.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno / Bratislava
Já mám velvetí slečnu a tak protivnou a "agresivní" činčilu jsem ještě neviděla :lol: dát k ní někoho do partie je boj :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
myslism ze zalezi na jedincích
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
většinou jsou opravdu nevrlý, nerváci, ale najdou se výjimky:-) Já mám třeba velvetku a ta je naprostej flegmouš, ale druhej sameček, toho by si zabila :-D Hyper myš, nervak, pořád prskal :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To si teda musíte obě užívat :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
oni se někteří daj zlomit, ale nikdy z nich neni takova pohoda činča, jako ostatni...chce to se obrnit nadmirou trpělivosti:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ten protivný činčilák je asi Leo, že? A přitom na fotce vypadá tak mile a nevinně, jako úplný svatoušek. :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nn. toho sem měla dřív. jsem ho dala jedny slečně na mazlička. Leoušek je svatoušek :-) je to takovej meďa béďa :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže neklame tělem! :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já mám obě velvetky mazlíčky, zvláště Ella se nechá hladit klidně hodinu :) a je to totální flegmatik... :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Dobřany
- Kontaktovat uživatele:
Tak to můj velvet je strašnej flegmatik,mazlík,zvědavec a nechá si všechno líbit,hlavně od ženských! :lol: Je to zlatíčko,má strašně zlatý srdce,a strašně rád se nechá hladit a mazlit. :) Rozhodně to záleží na jedincích,každá činčila je jiná. ;)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam len velveta take nemozem porovnavat s inymi cincami. Ale ta moja potvora vie riadne prskat :D ze sa ho clovek aj zlakne. Keby bol baba tak sa urcite vola prskavka :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
mám dva černý velvety - Nio - samec - je pořízen ze zverimexu.. Je plachý, ale dobrůtku si ode mě vezme.. Když jsou mladý, tak je útočný, ale nikdy nekousne.. ani košťátku neublíží, když uklízím klece :lol:
Bibi - samice - pořízena od velkochovatele - mám jí rok a neustále na mě hýká, dobrůtku si vezme jen zřídkakdy a když lezu do klece, vypustí ten jejich mandlovej smrádek.. Asi jí těžko někdy ochočím..
No a pak mám brown velvetku Amálku - taky pořízena od velkochovatele a to je zlato... nechá se drbat, když přijdu ke kleci, už je namačkaná na pletivu a žadoní..
Takže opravdu záleží na jedinci..
Bibi - samice - pořízena od velkochovatele - mám jí rok a neustále na mě hýká, dobrůtku si vezme jen zřídkakdy a když lezu do klece, vypustí ten jejich mandlovej smrádek.. Asi jí těžko někdy ochočím..
No a pak mám brown velvetku Amálku - taky pořízena od velkochovatele a to je zlato... nechá se drbat, když přijdu ke kleci, už je namačkaná na pletivu a žadoní..
Takže opravdu záleží na jedinci..
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Hostouň u Prahy
Já mám černou velvetku a nenechá se ani pohladit. Ale nejhorší zkušenosti mám s béžovýma - ty se mi perou hned po narození a o přítulnosti se nedá ani mluvit :shock:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam tiez velvetiu slecnu a je uplne kludna mila necha sa hladkat je proste boži
-
- Zlatý uživatel
Ja mam velvetu a je to mrška uprskana :)
Naposledy upravil(a) Jesse dne Ne Črc 12, 2009 11:35, celkem upraveno 1 x.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já mám velvetíka a je plachý. Je mu zatím půl roku, tak uvidíme, jak se projeví. Zato jeho brácha(mozaika) je teda drak.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Třinec
- Kontaktovat uživatele:
Máme black velvetku a je v pohodě, nechá se chytit, podrbat, skáče po nás a je to potvůrka mlsná, furt žadoní o kousek žvance.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
ja mam velveta kluka, to je zlaticko, kdyz prijdu tak se prilepi na pletivo, ceka az otevru a pak na me hned skoci a okousava mi obleceni, ale mazlit se nechce.
pak mam velvetku samicku a to je trosku vysinuta. I chovatelka z Vidne, od ktere ji mam, mi rikala, ze vsechny velvet samice, ktere kdy mela, byly trosku blaznive. Celine nekdy sedi na polici a vubec si me nevsima a nekdy se na me vrha, okusuje me a nechce odejit.. tak nevim :lol:
pak mam velvetku samicku a to je trosku vysinuta. I chovatelka z Vidne, od ktere ji mam, mi rikala, ze vsechny velvet samice, ktere kdy mela, byly trosku blaznive. Celine nekdy sedi na polici a vubec si me nevsima a nekdy se na me vrha, okusuje me a nechce odejit.. tak nevim :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Kostelec nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Já mám velvetí slečnu....sice když jí chci podrbat tak uskočí ale když už jí drbu tak drží.Je to takový moje zlatíčko :o) Dala sem k ní novou činčilý slečnu jednou a vůbec nic jí neudělala krásně se snesly.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
moja je ako ten tvoj samček to iste hladkat a podobne to hej ale maznat to nie ona sama pride ked nieco chceKač napsal:ja mam velveta kluka, to je zlaticko, kdyz prijdu tak se prilepi na pletivo, ceka az otevru a pak na me hned skoci a okousava mi obleceni, ale mazlit se nechce.
-
- Bronzový uživatel
tak teď jsem na rozpacích, chceme pořídit k naší standartce black velvet samečka,je to hroznej mazel a jak tady čtu tak to nejsou žádní svatoušci,tak nevim,nevim #-o
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vlašim
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to moc neshazovala na to,jestli je to velvet nebo standart.Je to jako ulidí,protože teď mám už sedmým rokem skoro Black Velveta Anýska a je to neskutečný mazel,hrozně přítulný,nekouše a je hzorně milý,když čekal s jednou standartkou činčiláka (jmenoval se Pípáček),tak vzornějšího otce bys neviděla,zatímco mamka byla pěkně nervní,prskala na něj a všechno možný, on držel jako by se nic nedělo,takový vzor i pro některé dnešní lidské tatínky. Zatímco můj první činčilák,klasický standart,byl pěkný nerváček a když se mu něco nelíbilo,tak to dal pěkně bolestivě vždy najevo,takže pro mě je můj velvetík největší výhra...ale je to jako s lidma,co člověk,to povaha:-)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Nové Sedlice
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky, mám velveta, samečka, je to divoch. Jen co se ale vyběhá tak je zlatíčko. Myslím si, že každá činča má svou povahu, tak jako lidé. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
My jsme měli velvetka kluka a ten byl naše zlatíčko nechal si líbit úplně všechnoměli jsme asi 2,5 roku kdy bylo všechno v pohodě a potom najednou začal kousat ale hodně vždy až do krve. Nevěděli jsme si rady co s ním nosit pořád papuče to nešlo. Nakonec jsme mu zkusili koupit samičku a od té doby byl klid. Bohužel nám zemřel a my jsme si pořídili dalšího velvetka k té samé samičce a to je taky klidas nechce se moc dát chytnout ale když se nám podaří ho vzít je to mazel co si k němu můžeme dovolit cokoliv. Rozhodně bych ho neměnila. :mrgreen: :x :P