Vhodný rozměr skleněné koule
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Slavičín
- Kontaktovat uživatele:
Vhodný rozměr skleněné koule
Prosím Vás potřebuju poradit.
Chci mojím myškám koupit akvárko-kouli na koupání a ráda bych věděla zda akvárko 5,5l. je dostačující?Myslím tím jestli se do něj v pohodě bez problémů dostanou?Děkuju Vám za odpověď.
Chci mojím myškám koupit akvárko-kouli na koupání a ráda bych věděla zda akvárko 5,5l. je dostačující?Myslím tím jestli se do něj v pohodě bez problémů dostanou?Děkuju Vám za odpověď.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Dostanou se i do menšího prostoru a menší koupelny.Jde o to aby vyhovovala tobě- šla dát ev. do klece a aby tam bylo dostatek písku. :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju.To jsem potřebovala vědět :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
není zač :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ked mam sklenenu gulu tak s rozmerom 8,5l.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
To já ti neřeknu, mám hranaté akvárko a staré šuplíky z ledničky :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem měřila kouli, co mám já, a vychází mi to, že mám objemově dvakrát větší, než píšeš. Vodu jsem do toho nelila, ale můžu, jestli to chceš přesně. Udělala jsem to přes obvod a dopočítala to. Mám poloměr cca 14cm a ta, co píšeš, bude mít tak 11cm. Otvor nahoře mám asi 16cm. Takovýhle skleněný koule, co prodávaj v obi nebo v některých zverimexech bývají dost tenké - lehké. Tak jsem se dřív bála, aby to bylo pro činči bezpečné a radši jsem koupila velkou obyč mísu. Před pár měsíci jsem "skoro tchýni" :lol: zatáhla takovou masivnější - stabilnější - skleněnou kouli (původně jí měla asi na kytky, ale už ji nepoužívala). Nejraději choděj tam. Ale opravdu je větší, než píšeš. A upřímně menší, než co mám, bych jim nedala. Přijde mi, že v týhle si to pěkně užívají a nemusí se tam ňák mačkat. Jinak já činči venčim několik hodin denně (nebo aspoň tu hodinu, když se něco semele), písek mají jen venku, do klece ho už nedávám, protože si z něj dělali akorát toaletu.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Nevím jestli bych ještě pořizoval skleněnou kouli. Od začátku jsem jich měl několik, ale když odešla asi třetí nebo čtvrtá, tak jsem to vyřešil jinak. Taky hlavně záleží na tloušťce skla. Jak se tam nasype písek, tak se to nezdá, je to váha, no a při manipulaci někdy prostě praskne.
Vyřešil jsem to skleněnou mísou, průměr 36 cm a výškou 16.5 cm, vyšla i cenově lépe než koule. Sklo je silné, v pohodě pojme 1 až 2 kg písku.
Koupání je v pohodě, když na to dojde, tak se tam vejdou oba najednou, jen někdy Míša začne v písku hrabat jako blázen a pak najednou si začne vyhazovat písek do klece. To jsou gejzíry. :lol:
Vyřešil jsem to skleněnou mísou, průměr 36 cm a výškou 16.5 cm, vyšla i cenově lépe než koule. Sklo je silné, v pohodě pojme 1 až 2 kg písku.
Koupání je v pohodě, když na to dojde, tak se tam vejdou oba najednou, jen někdy Míša začne v písku hrabat jako blázen a pak najednou si začne vyhazovat písek do klece. To jsou gejzíry. :lol:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já už měla kouli,dřevěnou koupelnu,plastovou ve tvaru kytičky.Teď zkouším tuto a vyhovuje:
http://www.allpet.cz/p5806-savic-koupel ... 3-x-15-cm/
Hlavně jde dát do klece což ty větší koule díky poličkám,prolézačkám a větvím nejdou.
http://www.allpet.cz/p5806-savic-koupel ... 3-x-15-cm/
Hlavně jde dát do klece což ty větší koule díky poličkám,prolézačkám a větvím nejdou.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na koupání kbelíky :lol:
Mají tam hodně prostoru.Jeden je 30l tam se krásně vyřádí dvě činčilky a ten druhý je menší na výšku,ale je široký.
Jelikož děláme teď nové klece,tak jsem jim ctěla dopřát i nové koupelny
:D po vašich příspěvcích o tom,že ty kulatá akvárka praskají,tak to určitě riskovat nebudu,ty mísy se mi zdají mnohem reálnější.
Mají tam hodně prostoru.Jeden je 30l tam se krásně vyřádí dvě činčilky a ten druhý je menší na výšku,ale je široký.
Jelikož děláme teď nové klece,tak jsem jim ctěla dopřát i nové koupelny
:D po vašich příspěvcích o tom,že ty kulatá akvárka praskají,tak to určitě riskovat nebudu,ty mísy se mi zdají mnohem reálnější.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Ta moje koule nevypadá, že by mohla prasknout, ale je znatelně silnější, než ty běžně v prodeji..
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta koupelna z tvého odkazu vypadá dobře :wink: ale já si nemůžu pomoct mě to přijde jaké si malé,ale ten rozměr co tam píšou je dobrý.To chce vidět na živo :P
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jinak jak Moni píšeš zase je důležité aby se dala dát do klece
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Pro Cipíska po těch skleněných koulích jsem pořídil plastovou krabici s horním víkem, velikostně: 29x29cm a výška 30 cm. V pohodě se tam naučil koupat, písek zůstal vždy uvnitř, sám si do ní vyskočil, ale co jsem pak pořídil tu mísu, tak se mu lépe v ní koupe, protože je zaoblená, tak se jim oboum v ní lépe válej sudy :lol: .
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si u známého objednala jednu zkušební koupelnu. Něco podobného, jako jsou koupelny v chovatelských klecích. Takže vlastně krabička z plechu, která bude mít předsíňku a pak koupelnu, zvrchu otvíratelná, na zadní straně háčky na zavěšení na klec. Ještě jsem si tam navymýšlela, aby šel zavírat vchod do koupelny, aby zbytečně přes den nečůrali do písku. Tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem si v Tescu pořídila takovou kouli, měla být na kytky. Tak měsíc bylo všechno v pohodě, dokud mi jednou při vyndavání z klece sama nepraskla a já v zakrvácený ruce křečovitě držela střep, ale nevšímala si ho, protože jsem zkoumala, jestli nejsou nějaké střípky v kleci.
Od té doby nikdy více :D Ať žije obyčejný plastový květináč.
Od té doby nikdy více :D Ať žije obyčejný plastový květináč.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Oravský Podzámok, 115/9
- Kontaktovat uživatele:
tiež by som sa asi bála dat činčám sklenenú gulu...my mame piesok v takej tej drevenej debnicke so zasuvatelnym poklopom...a je to fajn, stabilne, bezpecne...a este aj chutne \:D/