Poslintaná bradička
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
Poslintaná bradička
Zdravím,
chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s tímto problémem?
V neděli jsem si všimla že jedna činčilka má poslintanou bradičku a tak podivně kníkala tak jsem hned myslela na nejhorší-zoubky :-(
V pondělí ráno jsme jeli k vetovi, ten činčilku prohlídl, uspal a udělal rentgen a nic nenašel...
Máme jí sledovat jestli jí (což jí), na váhu nehubne je normálně čilá, teď už ani bradičku mokrou nemá..
Nemáte s tím někdo zkušenost co to mohlo být?
Děkuji za všechny odpovědi :wink:
chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s tímto problémem?
V neděli jsem si všimla že jedna činčilka má poslintanou bradičku a tak podivně kníkala tak jsem hned myslela na nejhorší-zoubky :-(
V pondělí ráno jsme jeli k vetovi, ten činčilku prohlídl, uspal a udělal rentgen a nic nenašel...
Máme jí sledovat jestli jí (což jí), na váhu nehubne je normálně čilá, teď už ani bradičku mokrou nemá..
Nemáte s tím někdo zkušenost co to mohlo být?
Děkuji za všechny odpovědi :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poslintaná bradička
Ahojky, je možné že si zapíchla třeba třísku - proto slintala, a než jste dojeli k vetovi, tak si jí sama vyplavila :)
Určitě jí važte a kontrolujte, zda papá :)
Určitě jí važte a kontrolujte, zda papá :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Stává se, že si činčilka nějak poraní v tlamičce dásničku, nebo se ji mezi zoubky zapíchne smítko z granulí či sena. Pak slintá.
Pokud to je zapíchnuté snítko, tak se to musí řešit u veterináře aby se snítko samo vyplavilo. To co popisuješ, vypadá spíše na odřeninku, která se za den uzdravila a činčilka čile papá dál.
Ale třeba má někdo jinou zkušenost s jinou příčinou a napíše ji. :)
Pokud to je zapíchnuté snítko, tak se to musí řešit u veterináře aby se snítko samo vyplavilo. To co popisuješ, vypadá spíše na odřeninku, která se za den uzdravila a činčilka čile papá dál.
Ale třeba má někdo jinou zkušenost s jinou příčinou a napíše ji. :)
-
- Nový uživatel
Děkuji, děkuji...
Oděrky prý ale neměla, když jí koukal do tlamičky.
Tak doufám že to byla ta tříska a už je pryč než jsme došli na rtg :-)
Ještě jsme dostali (nevím přesně název) nějaký lék na 10 dní na celkové posílení, dáváme jí ho do tlamičky :)
Oděrky prý ale neměla, když jí koukal do tlamičky.
Tak doufám že to byla ta tříska a už je pryč než jsme došli na rtg :-)
Ještě jsme dostali (nevím přesně název) nějaký lék na 10 dní na celkové posílení, dáváme jí ho do tlamičky :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Mě se to kdysi stalo u Čipinky,když jsme se vrátili z veteriny.Slintala,kníkala,špatně stála.Po čtvrt hodině to vymizelo.Letěla sem znova sama na veterinu a šlo o šok.Nelekla se ti třeba něčeho?
-
- Nový uživatel
Seznamujeme se štěňátkem, ale je to už tři týdny a zrovna Daisynka je taková oprsklá, když štěně kouká tak klidně i vystrčí ťapku z kece... Tak nevím, přijde mi že se na sebe už celkem zvyknuly ani na ně malá neštěkala... [-X
Teď už vypadá dobře, dneska běhala o sto šest :-)
Moc děkuju za rady :-) =D>
Teď už vypadá dobře, dneska běhala o sto šest :-)
Moc děkuju za rady :-) =D>
Vrátit se na “Nemoci a potíže”