saskie napsal:U nás, kde jsou ještě použitelné klece s plastovým dnem, tak přesně, také alespoň vlnky :lol: . Když jsme byli na několik dní v Holandsku a měli jsme zařízeno hlídání, ale nikoli výběh, jen kontrola, bašta a pití, tak se kluci naprdli a začli likvidovat přes klec napáječku. Dali jich asi pět, než jsme narychlo sehnali skleněnou. Počítám, že příště bude na řadě ten ohyb u dna a zdrhnou.. Tak naštěstí ta plastová dna některé hlodavce nenapadne zlikvidovat, ale nepochopím plastové poličky a jiné takové vybavení, co jsou výrobci schopní dát do klecí pro hlodavce. Nebo když dělají poličky z pletiva, to je sice lepší, ale když na to člověk něco nepřidělá, těm chlupáčkům z toho akorát bolí nožičky.
U klecí pro hlodavce taky záleží na hlodavci který danou klec obývá ;) třeba potkanům se dávají do klece plastová patra protože to jsou čuňátka a čůrají si na ně a to pak celkem smrdí takže pro ně jsou lepší plastová. Pro činčilky samozřejmě dřevo ;) ale neříkám, že ani potkani ten plast nekoušou :D já jsem teda kdysi měla štěstí a nekousali mi ho. U drátěných pater no teda nevím mě by se po tom taky dobře nechodilo to se mi nelíbí. Jinak u nás taky letí "vlnky" :D Akorát mě teď štve, že mám možnost udělat si dvě skříňovky ze starých skříní akorát na 2 činčilky ale přítel nechce :( což je škoda. Úplně je v tom pokoji vidím :D