činčila a cukr??
-
- Bronzový uživatel
činčila a cukr??
Chci se zeptat zda činčilkám nevadí cukr (v piškotech, sušeném ovoci atd..)??? Kamarádka má osmína a ten z piškotů má šedý zákal, ted činčilkám dávám sušené ovoce které neobsahuje přídavek cukru- jen cukr který je přirozený...můžou tedy piškoty a sušené ovoce které je slazené? Děkuji za odpověd
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Piškoty nemůžou vůbec. Ovoce můžou sušené, ale nepřislazované, nejlépe sušit doma. Vhodné jsou jablíčka, hrušky, goji, brusinky, borůvky (při průjmu), rozinky (méně často, kazí zuby).
Můžou i sušené bylinky a zeleninu, šípek, takže ovoce střídat s nimi.
Můžou i sušené bylinky a zeleninu, šípek, takže ovoce střídat s nimi.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Oravský Podzámok, 115/9
- Kontaktovat uživatele:
No podla toho co pises mam taky zly pocit, ze bezne krmis cincilku susenym ovocim z obchodu, ktore sa kupuje pre ludi ako pochutina...nielenze je to pre cincily totalne zle (rovnako ako piškoty a iny "bordel") ale este toto ovocie obsahuje aj nemaly podiel siričitanov, ktore su skodlive a nevhodne pre ludi, nieto pre 450g vaziacu cincilku...ak bola takto tvoja cincilka stravovana dlhsiu dobu, mohlo jej to sposobit uz bohuzial nenapravitelne poskodenia na peceni (jatrach) a to je celkom zle...:(
-
- Zlatý uživatel
Nejen tohle, ale i cukrovku:-(.
Pokud jsi tim opravdu krmila, tak ji aspon zkus procistit jatra ostropestrcem marianskym, na spicinku noze ted obden asi 10dni, pak 14dni pauza a pote dvakrat do tydne stejne mnozstvi porad.S cukrovkou ovsem, pokud uz ma zadelano nic neudelame, nedavej ted vubec ani rozinku, pouze susene platky karotky jeden kousek jednou tydne kvuli zubum a take je riziko, ze po tom vsem se ji docela mohly i zkazit zuby, nebot to susene ovoce z marketu obsahuje strasne moc cukru a jak napsala Karolina i je to konzervovano.
Pokud jsi tim opravdu krmila, tak ji aspon zkus procistit jatra ostropestrcem marianskym, na spicinku noze ted obden asi 10dni, pak 14dni pauza a pote dvakrat do tydne stejne mnozstvi porad.S cukrovkou ovsem, pokud uz ma zadelano nic neudelame, nedavej ted vubec ani rozinku, pouze susene platky karotky jeden kousek jednou tydne kvuli zubum a take je riziko, ze po tom vsem se ji docela mohly i zkazit zuby, nebot to susene ovoce z marketu obsahuje strasne moc cukru a jak napsala Karolina i je to konzervovano.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Radši si usuš vše doma,já teď suším o život,mrkve,jablka ještě i plátky růží,listy jahod,listy ostružin a spoustu dalšího.Borůvky už taky mám nasušené a čekám jak dozrajou jablka u rodičů od přítele to budou uplné sušící orgije jablek :lol: .Pokud kupuješ v obchodech tak jsou fakt s přídavkem cukru a to je na houby.Za chvíli už budou šípky,máme vyhlídnuto kde sbírat,loni byla dobrá úroda a jak jsem pozorovala tak i letos to bude dobrý a hlavně podřený ruce :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: okr. České Budějovice
já si taky suším všechno doma.a chci se zeptat sušené švestky asi taky nejsou moc vhodný.jsou dost sladký tak budou taky obsahovat asi hodně cukru
-
- Bronzový uživatel
taky jsem vytáhla sušičku a suším doma, už mám sedmikrásky, listy z růží a plno jiného, z ovoce jsem sušila hrušky...někdy dostáváj něco sušenýho z krámu ale minimálně - ted už mám susičku tak budou mít jen domácí - hlavně jsem se ptala i ze zvědavosti, ted už to napravím tím domácím sušením :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Oravský Podzámok, 115/9
- Kontaktovat uživatele:
AnnaVV napsal:já si taky suším všechno doma.a chci se zeptat sušené švestky asi taky nejsou moc vhodný.jsou dost sladký tak budou taky obsahovat asi hodně cukru
No nie sú...jednoducho nie je vhodne zbytocne cincily prepchavat susenym neviemcim, pretoze to nie je pre ne dobre. Cloveku sa aj zda, ze ved nech ma cincilka vselijake dobroty, aby sa mala u mna ako v raji, ale efekt je presne opacny...drz sa radsej striedmej stravy(seno+granule+voda) a v mlskach zbytocne neexperimentuj. Je tu o tom milion prispevkov, co ano a co nie...pravidelne krmenie takouto "pestrou" potravou cincilke urcite len ublizi...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
já se chci zeptat na vhodnost doma sušené hrušky - je hodně vodnatá, ale cukru má asi taky dost :?
-
- Stříbrný uživatel
hrušky jsou dost cukernaté. dávala bych případně podobně jako rozinku, ne víc jak 2 za měsíc