Samička po porodu napadla samečka
-
- Nový uživatel
Samička po porodu napadla samečka
Dobrý den, Dneska někdy po ránu se narodilo Angel první mládě, ale napadla samečka Montyho. Musela jsem sním k veterináři, ale naštěstí rány nebyly hluboké, tak že na šití nemusel. Ale mám obavy, jestli ho mám dát do klece zpátky? Nebo až mladě bude moc opustit matku?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o pomoc...
Ahoj, gratuluju k miminku. Samečka do klece nedávej. Dej ho do jiné klece a po odstavu miminek za 2 měsíce ho se samičkou opět seznam. Někdy se stane, že samička po porodu samečka u sebe nesnese.
Na rány mu můžeš sehnat Aloe (buď šťávu z rostliny nebo sprej) a nedávej písek než se zahojí stroupky. Dobrý je taky řapíkový čaj.
Na rány mu můžeš sehnat Aloe (buď šťávu z rostliny nebo sprej) a nedávej písek než se zahojí stroupky. Dobrý je taky řapíkový čaj.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samička po porodu napadla samečka
Ahoj, to se bohužel stává.
Jak píše Minlub, odděl ho a pak, po odstavu je seznam.
Gratulujeme k miminku :*
Jak píše Minlub, odděl ho a pak, po odstavu je seznam.
Gratulujeme k miminku :*
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji k miminku s přáním dobrého zdraví :) a uklidnění zřejmě bojácné prvorodičky a taky se přikláním k oddělení samečka od samice : stačí jim teď jen oční kontakt přes mříže s dostatečným odstupem, aby se navzájem nevyrušovali. :wink: Aspoň samička znovu nezabřezne a uklidní se jak si zvykne na novou roli. :wink: Hlavní je teď klid při kojení.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Jablonec nad Jizerou- okres Semily
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluju k miminku. My měli stejný případ ( teda vždy jsem ho včas oddělila takže to odnesli jen chlupy ). Tato samička dokud neporodila byla velmi přátelská k samečkovi, ale po porodu by ho nejradší zabila. Takže jsme ho vždy dali pryč a po odstavu jsem ho dala zpět a pořád dokola! Ale také se můžu stát, že mu úplně nevěří a příště to bude lepší, když už z ní bude už profesionální máma :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
gratuluji k miminkům... i tohle se někdy stane. pokud má sameček větší rány, zajděte k veterináři - budete mít jistotu, že se mu nic nestane. pořádně ho zkontrolujte, na desinfekci doporučuji betadinu... neštípe. jinak oddělit jak píšou ostatní. bohužel, někdy se něco stane a nevíme co to způsobilo. přeji, aby se sameček co nejdříve uzdravil :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Nám se stalo něco podobného. Samička se samečkem žili v jakémsi souladu, 2x porodila..., a najednou ráno po kleci vytrhané nebo samovolně puštěné chlupy, jinak přes den a zkraje večera idylka, jen když jsme je pustili ven, tak na sebe začali útočit, sameček totiž začal z určeného výběhu utíkat k jiné voliéře a tam tokat u jiné samičky. V tu chvíli začal napadat tu stávající, no, všimli jsme si, že sameček má dírky v uších, samička zase vykousanou srst, takže když porodila 3 mláďata, oddělili jsme je i v rámci toho, aby si po náročném porodu odpočinula. V současné době má samička podstatně lepší srst, ale při venčení útočí na každou činčilu, kterou vidí, nemůže k ostatním, ale "bojuje" přes pletivo, než ji stihneme odstrčit, začnou na sebe útočit ty činčily, co byly spolu v kleci. Vůbec nevím, jestli po odchovu mláďat mám zkoušet je dát znovu se samcem dohromady :(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych samičku nechala v klidu samotnou s miminy oddělenou v kleci radši v jiné místnosti i s jejím výběhem a samečka bych dala k ostatním činčilám-samečkům, na které je zvyklý a nebude tak vyvolávat další boje mezi seznámenými ostatními činčilkami :wink: . Mamina určitě brání i před svým zvyklým partnerem svoje mimina a snaží se je sama vychovat do doby, kdy už budou připravena je ukázat nejen taťkovi, ale i ostatním činčilám do doby po odstavu. Pak už bude naprosto klidná...teď se o ně moc bojí :( ...
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”