Přednídávka
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Přednídávka
Několikrát se mi stalo, že činčilky objevili víčka od přesnídávek (které snídám) a byli po tom celé divé.
Nikdy jim po tom nic nebylo... Tak mě napadlo, zkoušel jste to někdo? Stalo se vám něco podobného? 8)
Nikdy jim po tom nic nebylo... Tak mě napadlo, zkoušel jste to někdo? Stalo se vám něco podobného? 8)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Když jsme dokrmovali,měli jsme doporučeno do kaše trochu přesnídávky.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Taky do kaše na dokrmování dodávám přesnídávku, dodává to energii. Ale normálně bych nedávala.. Myslím, že sušená jablíčka jsou lepší. :)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
žanda napsal:Taky do kaše na dokrmování dodávám přesnídávku, dodává to energii. Ale normálně bych nedávala.. Myslím, že sušená jablíčka jsou lepší. :)
Normálně jim to snad nikdo nedává... Ikdyž jakej je rozdíl mezi jablem, sušenym jabkem a namixovanym jabkem? :D :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesnídávka není jen mixovaný jablko.I když je bio,nevyhneš se konzervantům,ev.cukru....
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:Tak přesnídávka není jen mixovaný jablko.I když je bio,nevyhneš se konzervantům,ev.cukru....
Jelikož už pracuju v biopotravinách, tak se tak nějak stravuju bio a v přesnídávce je ve 100g 86% meruněk, 6% jablek a zbytek - třinový cukr a tak.. a přesnídávka má 60g. Tak dobře, není to 100% meruňka, ale je jí tam více než čehokoliv jiného... :D A lžička je nezabije... když nebude denně... :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ale činčila by meruňky neměla.. Já sem názoru, že sušené jablko je nezdravější..
Jako první pomoc v dokrmování je přesnídávka super, pro jeji energii, ale zase bych volila jablečnou, nikoli meruňkovou...
Jako první pomoc v dokrmování je přesnídávka super, pro jeji energii, ale zase bych volila jablečnou, nikoli meruňkovou...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
žanda napsal:Ale činčila by meruňky neměla.. Já sem názoru, že sušené jablko je nezdravější..
Hm, tak někdo říká to a druhý ono, někdo říká, že radši meruňky než banány, někdo zas říká radši jabko než meruňky :D Je to težké...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
co si pamatuju tak meruňky už se tu rozebírali že jsou moc sladké.A banány totéž,to tu nedoporučovali.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vim, tak tropické ovoce se činčilám vůbec dávat nesmí. Takže Banány??? Ty se nesmí!!!!!
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já tohle nějak neřešim, dostávaj jabka a šípky...
občas líznout přesnídávky a hotovo...
Nic víc nedostanou...
Ať si jim každej dává, co chce... já nejsem pitomá, abych jim cpala všechno, co vidim.. jako někteří - už jsem se setkala s tím, že prej jim chutnaj bebe sušenky... (Já myslela, že ženský utrhnu hlavu...)
:shock: :roll:
občas líznout přesnídávky a hotovo...
Nic víc nedostanou...
Ať si jim každej dává, co chce... já nejsem pitomá, abych jim cpala všechno, co vidim.. jako někteří - už jsem se setkala s tím, že prej jim chutnaj bebe sušenky... (Já myslela, že ženský utrhnu hlavu...)
:shock: :roll:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já věčně někomu vymlouvám směsku.je to tak půl na půl-někdo mě pošlu do háje,jiný chce dát činčilce to co má dostat.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:já věčně někomu vymlouvám směsku.je to tak půl na půl-někdo mě pošlu do háje,jiný chce dát činčilce to co má dostat.
Tak nějak... Někoho nepřemluvíš, ani kdyby ses postavila na hlavu a někdo si říct nechá, je to samí, jako s granulema pro psi... Radši obyčejnej Brit než Pedigree.. je to tak se vším... :roll:
-
- Zlatý uživatel
V biopresnidavce by konzervanty a ecka byt nemely, ale je tam cukr navic, takze urcite jen tak ne, ale jako prvni pomoc pri dokrmovani a nejakem problemu, kdyz cincila nebasti a potrebuje pribrat, ci je po zakroku, tak na posileni ano, ale lepsi do nich primichat rozdrcene granulky.
Asi me sezerete:-), ale ja obcas, jednou do mesice, mozna jednou za dva mesice davam moji holcine platek cerstveho bananu, ale pouze biobananu.Jen, jak ho vidi, ze ho jim, tak muze ztrhat pletivo:-).Jak ho jednou ochutnala, tak proste je to jeji nejzamilovanejsi mlska.A vrha se na nej, jako smyslu zbavena.Ale jak rikam, pouze jednou do mesice platecek.Nemyslim si, ze by to melo uskodit.
Asi me sezerete:-), ale ja obcas, jednou do mesice, mozna jednou za dva mesice davam moji holcine platek cerstveho bananu, ale pouze biobananu.Jen, jak ho vidi, ze ho jim, tak muze ztrhat pletivo:-).Jak ho jednou ochutnala, tak proste je to jeji nejzamilovanejsi mlska.A vrha se na nej, jako smyslu zbavena.Ale jak rikam, pouze jednou do mesice platecek.Nemyslim si, ze by to melo uskodit.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jasmin napsal:V biopresnidavce by konzervanty a ecka byt nemely, ale je tam cukr navic, takze urcite jen tak ne, ale jako prvni pomoc pri dokrmovani a nejakem problemu, kdyz cincila nebasti a potrebuje pribrat, ci je po zakroku, tak na posileni ano, ale lepsi do nich primichat rozdrcene granulky.
Nesežerem, já jsme zastánce toho, že když toho není hodně a není to často, tak to klidně může být. Já taky nesmím lepek a čas od času neodolám fornetkám :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Když byl myšák nemocný a nechtěl papat,byla jsem ráda že aspoň sušený banán zbaštil.Tak jsem mu ho taky občas dala :D
-
- Zlatý uživatel
Ja davam maly platecek cerstveho, ale bio bananu.Je v tom rozdil v chuti, i me vic chutnaj a cas od casu je koupim, kdyz jsou v akci
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
jasmin napsal:Ja davam maly platecek cerstveho, ale bio bananu.Je v tom rozdil v chuti, i me vic chutnaj a cas od casu je koupim, kdyz jsou v akci
v banánu je velmi cukru a staví, takže hrozí, že by se činčila mohla ,,ucpat". Banán bych rozhodně nedávala !
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přednídávka
Wulfina napsal:Několikrát se mi stalo, že činčilky objevili víčka od přesnídávek (které snídám) a byli po tom celé divé.
Naše holky přesnídávku asi milujou. Jakmile otevřu skleničku, něco se v nich pohne a už mi ji chtějí sníst. Nevím, co tam cítí za dobrotu, ale jsou tři věci, kvůli kterým se chovají jak šílený - přesnídávka, mandle a ochucený burizony. Mám dost problému to před nima schovat, když mlsám.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přednídávka
neprodejny vzorek napsal:Wulfina napsal:Několikrát se mi stalo, že činčilky objevili víčka od přesnídávek (které snídám) a byli po tom celé divé.
Naše holky přesnídávku asi milujou. Jakmile otevřu skleničku, něco se v nich pohne a už mi ji chtějí sníst. Nevím, co tam cítí za dobrotu, ale jsou tři věci, kvůli kterým se chovají jak šílený - přesnídávka, mandle a ochucený burizony. Mám dost problému to před nima schovat, když mlsám.
Jsem ráda, že nejsem sama :D :D