Krmení psů a koček
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Re: Krmení psů a koček
No hledím i u Nastěny ta je takova chodící popelnice co sblajzne všecko té se kupovali rozvažovaný granule,friskies,propesko,darling,pedigrie ale toty jí jednou asi nejvíc :lol: .Jj dobrý granulky a masíčko to je jejich :D .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Fitmin nejsou špatný granule, daly by se řadit do kategorie premium - granule které nestojí extra moc ale psovi zdraví neničí. Co se týče ekonomy krmiv - skoro všechny co koupíte v obchoďáku, tak tam je to horší.... Nestojí většinou moc (i když teda cena například pedigree je fakt vtipná) ale většinou není jejich složení moc dobrý, spousta psů se po tom může utlouct, protože jsou granule slané, navoněné, ale krmila bych tím pouze v případě nouze (například, když jedete na výlet a zapomenete vzít psovi krmení a nemáte, kde mu uvařit něco slušnýho)
-
- Zlatý uživatel
K obchodákovým by mi ani nečuchli :lol: .Krmíme fitminkama a vařeným masem :D , friskies,propesko,darling,pedigrie máme spíš jako můsky když už se koupí ale sou to spíš takový ty pytlíčky po 500g a 1kg :D .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Kobylatko napsal:friskies,propesko,darling,pedigrie máme spíš jako můsky když už se koupí ale sou to spíš takový ty pytlíčky po 500g a 1kg :D .
Všechny tyhle značky jsou dle mého "obchoďákový" granule... Prostě ekonomy krmení - nekvalitní granule za málo peněz :-) Ale jako pamlsek dobrý... I když u nás teda jako plsky jede sušený maso.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak... :wink:
Všechna ekonomická krmiva - přesně Friskies, Bono a pod, je prakticky obarvené obilí.. takže když psa pustíš na pole, vyjde tě to i levnějš :D :D
Všechna ekonomická krmiva - přesně Friskies, Bono a pod, je prakticky obarvené obilí.. takže když psa pustíš na pole, vyjde tě to i levnějš :D :D
-
- Zlatý uživatel
Sušený maso též to je během chvylinky pryč.Jn ale letos místo obylí nám dali na pole řepu :lol: a obilí jen pásek.Ty obchodákový ani nevoní tak nádherně jako třeba ten fitmin :D .
-
- Zlatý uživatel
Jak dlouho nechat vařit vepřové maso pro psy?A má nějaký význam dát psovi vajíčko?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já vepřový odřezky vařím asi 40 minut :)
Vajco dávám celé i se skořápkou - skořápka je zdrojem vápníku a vejce má vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahuje aminokyseliny - ty jsou důželitý pro nás lidi i zvířata). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky. :)
Vajca dávám 2x do měsíce :) Vezmu celý, syrový a pak je to: "Ciro, Berňáši, Taro NA!" a kutululu k psům. Psi udělaj chramst, chramst a vajca nejsou :D
Vajco dávám celé i se skořápkou - skořápka je zdrojem vápníku a vejce má vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahuje aminokyseliny - ty jsou důželitý pro nás lidi i zvířata). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky. :)
Vajca dávám 2x do měsíce :) Vezmu celý, syrový a pak je to: "Ciro, Berňáši, Taro NA!" a kutululu k psům. Psi udělaj chramst, chramst a vajca nejsou :D
-
- Zlatý uživatel
Super ,no neska sem zkoušela vajco bez skořápky syrový + tav.sýr a maso.No maso si radši už budu vařit sama a krmit psy taky.Bo jelikož když někdo jiný má udělat naso tak mrči a kdesi cosi.Tak se radši ptám jak dloho se vaří.No kolikrát to mám fakt "jednoduchý" :lol: .
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jedu v granulích, nemám čas na vaření masa...
-
- Zlatý uživatel
já to dávám půl napul,na vaření právě času mám :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:D já nemám čas vařit sobě, natož psům :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
a co manželovi :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Manžílek si vaří sám :D takže vaří on a kuchyň je jen jeho království... :) Jeho to baví a tak se mu do toho nemontuju :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
ty jo kde jsi ho našla taky bych chtěla aby mi někdo uvařil [-o<
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Já s granulema skončila, měla jsem kvalitní bezobilné, žádné hnusy, jako pro plan, RC, Hills a podobné předražené které se tváří jako kvalitní a fena mi ani tak nežrala, byl to čvrtý druh granclí, které jsme vyzkoušeli a prostě úplný odpor, trošku pomáhalo lososový olej do toho kápnout ale i to přestalo "fungovat" takže po přečtení patříčných článků, poradě se známou a přes půl roku v jedné skupině hurááááá na maso :) Začnem s libovým, už mám vyčíhnuté obchody s masem v Ostravě a okolí. V ČR tak krmí minimálně 4k lidí a je nás čím dál víc :))
Fena mi aspoň konečně pořádně nabere. A maso pro psy fakt nemusíte vařit, pokud má citlivější zažívaní tak jen lehce... jen je potřeba pořádný mrazák :D
Pokud má někdo předsudky, strach, nevěří tomu, zde super web od paní Novosádové, která napsala snad i nejznámější knížku o tomto způsobu krmení :)
http://manwe.eu/index.php/barf-v-praxi
Fena mi aspoň konečně pořádně nabere. A maso pro psy fakt nemusíte vařit, pokud má citlivější zažívaní tak jen lehce... jen je potřeba pořádný mrazák :D
Pokud má někdo předsudky, strach, nevěří tomu, zde super web od paní Novosádové, která napsala snad i nejznámější knížku o tomto způsobu krmení :)
http://manwe.eu/index.php/barf-v-praxi
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proti Barfu nic nemám ... Ať si každý najde způsob, jak krmit...
U nás Barf padá, protože Bernie syrový po chvíli vyzvrátí... My budem granuláci, našli jsme Magnussona a u něj zůstanem :)
U nás Barf padá, protože Bernie syrový po chvíli vyzvrátí... My budem granuláci, našli jsme Magnussona a u něj zůstanem :)
-
- Zlatý uživatel
My máme granulky Fitnim a vařený masíčko syrový mi jí jen kosti maso sem ještě nezkoušela :D no mám v plánu jim to trošku spestřit .
-
- Zlatý uživatel
Co si myslíte o téhle knize BARF ?http://www.popron.cz/katerina-novosadova-krmeni-psa-prirozenou-stravou-recepty-a-jidelnicky-kniha/s-719277/?_actionnumber=9034
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Je to super kniha, vše se tam dovíš a podle některých ji by měl mít každý barfař... paní Novosádová má právě i ten web co jsem psala výš manwe.eu
-
- Zlatý uživatel
Tak neska sme dostali zabíjačkové dobroty z prasátka a zítra dostanou hafani z prasátka hromadu masa,odřezků a kostí :D .To zas budou psiska důležitý třeba s prasečím kopýtkem :lol:
-
- Zlatý uživatel
Jaké koření by se dalo použít když vařím maso pro psy?myslím třeba kmín atd :D .Jen na ovonění :D .
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Kmín je proti nadýmání, takže to nebude špatný :-).
-
- Zlatý uživatel
Tak dneska mě Ben překvapil uplně mu chutnalo neuvařený maso.Nejdřív dostali vařený maso a že jim pak převařím trošku velký kosti,no nejdřív bylo potřeba 2 opravdu velký rozseknout tak sem si je vzala nadvůr samo že přišel Beňák a že by chtěl ochutnat co to je tak dostal z kosti kousek syrového masa a vcucnul to jak malinu a chtěl ještě mizera tak sem šla něco okrojit a dostal ještě kousek :D .Tak máme další lahůdku v psím jídelníčku,občas dostanou i syrový masíčko :D .
-
- Zlatý uživatel
co si myslíte o těchto granulích ? :D http://www.sdhorovice.cz/%28S%285xrzs0i ... cfb588f32d