Brouky v Apetit
-
- Nový uživatel
Brouky v Apetit
Dobrý den, vcera som kupila pelety Apetit,(sáčok 400g) a bolo plné chrobákov, cele som ich vyhodila, fuj. To sa mi stalo už druhý krát, tak chcem len upozorniť ked budete kupovat, treba to dobre obzriet ci tam nieco neleze.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: praha
Re: Brouky v Apetit
To samé se mi stalo s papáníčkem pro morčátka. Tak to aspoň sežraly slepičky.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Také se mi to stalo, asi už 3x za sebou. Ale bylo to vždy z rozvažovaných pytlů z krámku pro zvířata. Nejprve jsem nemohl zjistit odkud se berou, pokaždé se mi jeden až dva promenádovali po kuchyni, až po čase jsem zjistil, že je to z granulí. Přebral jsem je, ale stejně třeba po pár dnech tam byli znovu. Už jsem se tam chtěl tam zeptat, ale raději jsem objednal jiný druh na netu a je pokoj.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
přebírání je podle mě na nic. Mohou tam zůstat vajíčka, kterých si člověk nevšimne a za chvilku je to to samé.
Jinak nám se to ještě naštěstí nestalo...
Jinak nám se to ještě naštěstí nestalo...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Apetit peletky objednávám ve velkém a nikdy se mi nestalo, aby tam něco bylo (podle mě je to otázka skladování - byť už pytlíků ve zveráku nebo doma). Mám peletky zavřeny v "kontejnerech" na psí granule, vždy si do menší nádoby odsypávám krmivo tak na týden a všechno mám uzavřený a utěsněný.
Když kontejner otevřu, peletky vždy moc krásně a čerstvě voní :)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: praha
Wulfina napsal:Apetit peletky objednávám ve velkém a nikdy se mi nestalo, aby tam něco bylo (podle mě je to otázka skladování - byť už pytlíků ve zveráku nebo doma). Mám peletky zavřeny v "kontejnerech" na psí granule, vždy si do menší nádoby odsypávám krmivo tak na týden a všechno mám uzavřený a utěsněný.
To jo protože když jsem přišla domů ze zveráče, tak tam byla malinká dírka, ale až za chvíli jsem si toho všimla. =P~
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ano, aj mne to ludia hovorili, ze sa s tym stretli. Kupili granule v chovprodukte a boli "napadnute" skodcami.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
U rozvažovaných věcí je také dobré hlídat si trvanlivost, ale jak píše Wulf, bez dobrého skladování je sebedelší trvanlivost stejně vedlejší. No také už jsem si párkrát donesla krmení s broučkama nebo kde čím; je to teda už pár let, bylo to v králičím krmení od Darwina.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ve zverákách bývá poměrně často prolém se zamoleným krmením.... Hold molíkům se v obilí líbí a granulkma taky nepohrdnou. Pokud chcete zamoleným dál krmit a nevyhazovat tak peníze do koše, postačí dát krmení na pár dní do mrazáku. Vajíčka a hmyz se usmrtí a je to použitelné. Za sebe bych ale ani takto ošetřeným krmením zvířata nekrmila - většina zvířat z toho majá průjem (...poznatky z práce ve zverimexu :? ....) Pokud krmení donesete zpět s účtenkou, měli by vám ho vyměnit nebo vrátit peníze.
-
- Bronzový uživatel
Zdravím, ti brouci se jmenují pilous černý:
http://cit.vfu.cz/vet-ekologie/rozdelen ... _cerny.htm
je to brouk běžně se vyskytující v obilovinách, protože je požírá, tady se dočtete, že je velmi odolný. Může se rozšířit i v domácnosti tak pozor! My jej přivezli domů s krmivem od hospodáře. V teple ihned ožili a začly vylézat z pytlů stovky broučků. Hned jsme vynesli pytle ven a našli si co naněj působí. Zakoupili jsme postřik - Biokill - určitě znáte. No a krmivo postříkali. Po jednom postřiku je možné krmivo po pár dnech zkrmit zvířaty. Po několika už asi raděj ne. Prý ho odpuzuje česnek. Každopádně výrobce by sice neměl napadené krmivo prodávat, ovšem ve skladech s velkou kvantitou obilí atd. se jej tak lehko nezbavíte, takže spíš chudák výrobce....
http://cit.vfu.cz/vet-ekologie/rozdelen ... _cerny.htm
je to brouk běžně se vyskytující v obilovinách, protože je požírá, tady se dočtete, že je velmi odolný. Může se rozšířit i v domácnosti tak pozor! My jej přivezli domů s krmivem od hospodáře. V teple ihned ožili a začly vylézat z pytlů stovky broučků. Hned jsme vynesli pytle ven a našli si co naněj působí. Zakoupili jsme postřik - Biokill - určitě znáte. No a krmivo postříkali. Po jednom postřiku je možné krmivo po pár dnech zkrmit zvířaty. Po několika už asi raděj ne. Prý ho odpuzuje česnek. Každopádně výrobce by sice neměl napadené krmivo prodávat, ovšem ve skladech s velkou kvantitou obilí atd. se jej tak lehko nezbavíte, takže spíš chudák výrobce....
-
- Nový uživatel
Mne sa to stalo keď som kupovala Darwins pelety, v BB v chovprodukte v Tescu
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tak toho brouka jsem měla doma taky, přinesla jsem si ho s rýží. Balení bylo zakoupeno v Makru. Vzhledem k tomu, že byli jen v tom pytli a až po čase, asi byly larvy už v té rýži.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Jo jo, toho broučka už vidím pokolikáté. Ve zveráku jsem jim to říkal, oni na to, že nikdo nic neříkal a že oni se zatím s tím nesetkali. Musejí kecat, protože jsem koupil jen 1/2 kg a když jsem granule přebral, tak tam jich pár vyskákalo. Časem tam najdu pak další. Proto moc už Apetit nekupuju. Sháním Ovator, ten klukům šmakoval, ale v různých obchodech ho nemohu sehnat a velké množství taky nechci, dva toho moc nesnědí.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
- Kontaktovat uživatele:
já kupovala apetit pro činčily na váhu a taky samej mol! hnus!!! obchodníci to bůhví jak skladují a pak to tak dopadá...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Mlada Boleslav
- Kontaktovat uživatele:
jojo moly a broučky jsem si domů taky párkrát donesla s prosem pro andulky (ty už teď nechováme), vždycky byla dírka v obalu a vždycky to byl takovej ten tvrdší igelit, v krmení pro činčilky jsem ho naštěstí nikdy neměla, WM má dobrý obal tak se do něj nedostanou a do papírového pytle ani krabice taky ne [-o<
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Hoj chtěla bych upozornit na granule Apetit ,maji asi nějaké divné složení mám je doma ani né 2 týdny a nějaký drobný a chytli plísen a to už se mi stalo potřetí.Takže kdo tím krmíte tak pozor nato.Brala sem je pro osmáky na namíchání do krmiva co si míchám ale už to asi prdím nebudu je už brát.Nejdřív brouci ted plísen,kam tim míří?za to chcou 45 kč? fuj.Takhle těžko budou mít odbyt.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Hm, pěkný... a jsme zas u skladování a přebalování zboží... :(
U nás zatim ťuk, ťuk v pohodě...
Ty ten pytlík chňapni a mazej ho reklamovat... :)
U nás zatim ťuk, ťuk v pohodě...
Ty ten pytlík chňapni a mazej ho reklamovat... :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Já už to měla přesypaný :lol: v neprodyšné doze ale poletí,na hnuj nebo někam ke kytkám :lol: .Ale už sem viděla kolikrát že to měli plesnivý přímo v obchodě.Ze zveráče už nic neberu max tak mlsky pro hafany.A když potřebuju nákou směsku zajdu si do zemědělských potřeb :wink: maj to sice o pár kč držší ale ještě sem tam neměla problém :wink: .