seznameni
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co píšeš bych je spolu už nechala.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem je nechala a ráno na sobě oba hajali :) .. teď už jsou ve velký kleci a papaj společně z misky.. tak moc děkuju za rady :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Super,není zač :D
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
činčilák a dvě činčilí slečny
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je vhodné k páru dát ještě jednu samičku. Mám 3 roky starého samce a roční samičku, která je hodně průbojná. Když jsem je dala poprvé k sobě moc se nervali, jen parkrát se na něj samice vrhla, ale chlupy naštěstí nelítaly.
Teď mi má ale přibýt 2 letá samička - původní majitelka jí chce dát pryč a já bych o ní měla velký zájem. Velikost jejich skříňového domečku by klidně ještě dvě činčily kapacitně pobrala a pořád by měli dost místa, ale nevím jestli se mi dvě samice snesou.
Prosím poraďte. Děkuji moc
chtěla jsem se zeptat, jestli je vhodné k páru dát ještě jednu samičku. Mám 3 roky starého samce a roční samičku, která je hodně průbojná. Když jsem je dala poprvé k sobě moc se nervali, jen parkrát se na něj samice vrhla, ale chlupy naštěstí nelítaly.
Teď mi má ale přibýt 2 letá samička - původní majitelka jí chce dát pryč a já bych o ní měla velký zájem. Velikost jejich skříňového domečku by klidně ještě dvě činčily kapacitně pobrala a pořád by měli dost místa, ale nevím jestli se mi dvě samice snesou.
Prosím poraďte. Děkuji moc
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já bych to nezkoušela.dát 2 dospělé k sobě,navíc do klece kde je jedna doma a má svého samce,to by nemuselo dopadnout dobře.
navíc pokud by jsi to chtěla zkoušet musíš mít další klec jako zálohu kdyby se porvali a musíš je hodně hlídat.máš další klec?
navíc pokud by jsi to chtěla zkoušet musíš mít další klec jako zálohu kdyby se porvali a musíš je hodně hlídat.máš další klec?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odpověď
Klec další mám, jen prostě nechci, aby skončila ve zveráku.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to zkusila, ale musíš nejrpve zjistit, jestli nahodou samička není těhotna, takže by si je musela na tři měsíce oddělit a počkat, jestli porodí, či ne. Pokud by nebyla, tak bych je dala do přenosky a hlidala a pokud by se hadali, zatřepala bych přenoskou.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odpověď
To je právě to - zda není těhotná. Nějak to nemůžu poznat - v hoblinách jsem tzv. zátku nenašla, někdy se k sobě choulí celý den, ale většinou spí odděleně, ani mi nepřipadá, že změnila nějak své chování. Pokud máte ještě nějakou radu jak to vypozorovat budu jen ráda.
A moc děkuji za rady
A moc děkuji za rady
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevypozoruješ to nijak. činčile stačí, aby byla týden těhotna a druhou samičku nepříjme i kdyby ses snažila. musíš je prostě aspoň na 3 měsíce oddělit a hlidat vahu :)
Dá se to poznat i pohmatem, ale to nikomu nedoporučuju, protože můžete činčile ubližit.
Dá se to poznat i pohmatem, ale to nikomu nedoporučuju, protože můžete činčile ubližit.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Potřebovala bych poradit.. Mám samečka se samičkou spolu od začátku roku, ale i když to vypadá, že jsou v pohodě, tak každý den aspoň jednou ozve z klece prskání, křik nebo štěkání. Vždycky jsem si myslela, že on ji otravuje a ona se jen brání, ale právě jsem byla vyvedena z omylu. Teď tam byl zase rachot, tak jsem si sedla před klec a čekala jsem. A to ona ho odhání od misky? .. Je to normální projev hierarchie nebo se nemají rádi?.. Byla jsem z toho trochu v šoku, ona byla vždycky ta milejší a pohodovější...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Oni to dělají.Některý pát žije spokojeně bez prsknutí a jiný se občas proženou po kleci.Pokud není krev či hodně chlupů nebo nehubnou tak bych to zatím neřešila.Dej jim tam 2 misky,do každé to samé a uvidíš jestli se to zlepší.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Jaký máte názor pri seznamování ked sú už 3 den každý ve své kleci a na jeden den je v kleci vymnenit. :?:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já je seznamuju v jeden den aby to nebylo tak zdlouhavé a stresující- ráno do přepravky,zatřepu když se hádají,když ne dám je do vyčištěné (nejlépe úplně cizí) klece.se seznamovánám párů jsem nikdy neměla problém (horší je více samiček se samečkem)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:já je seznamuju v jeden den aby to nebylo tak zdlouhavé a stresující- ráno do přepravky,zatřepu když se hádají,když ne dám je do vyčištěné (nejlépe úplně cizí) klece.se seznamovánám párů jsem nikdy neměla problém (horší je více samiček se samečkem)
Rande na rychlo? :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
jj,rande na slepo a na rychlo :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
U mě seznamování skončilo utrhnutym ouškem :(
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:(
u nás seznamování proběhlo vždy dobře, až na Bublinu se Sannym (když Bublina porodila Amora a Alejandra, tak sannyho hodně odháněla a to í chtěl Sanny pomoct, tak jsem ho musela dát od ní pryč a potom, když jsem jí sebrala mimina), tak jsem jí chtěla vrátit k Sannymu, kterej jí miloval a Bublina mu porafala čumák, ale hroznym způsobem, tak holt nic z toho nebylo, ale zamilovala se do Gregora a tak to byla láska na první pohled...
u nás seznamování proběhlo vždy dobře, až na Bublinu se Sannym (když Bublina porodila Amora a Alejandra, tak sannyho hodně odháněla a to í chtěl Sanny pomoct, tak jsem ho musela dát od ní pryč a potom, když jsem jí sebrala mimina), tak jsem jí chtěla vrátit k Sannymu, kterej jí miloval a Bublina mu porafala čumák, ale hroznym způsobem, tak holt nic z toho nebylo, ale zamilovala se do Gregora a tak to byla láska na první pohled...
-
- Zlatý uživatel
Jak u lidi, taky nekdy zkusim boyfriendovi rafnout do cumaku:-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Tak je dávám pomalu dohromady.No naháňačka byla okolo celej izby a len chlupy za Tamčú ostávali,ale nebylo to až tak strašné.Bylo aj prskání a asi nejaký moč a Jack to zlizoval.Druhý den to isté.Skusil sem ich dat spolu do velkej kleci.Tam sa nanaháňali.Na noc sem ich dal pro istotu zase na svoje a kletky tesne k sebe.No a synáček pri nich nehél spat jak fúrt si tokali.
Tady je pár fotek a videí.(ked nejdú spustit videá stlačte si F5 či obnovit)
http://tvkubko.rajce.idnes.cz/Zoznamovanie/#
Tady je pár fotek a videí.(ked nejdú spustit videá stlačte si F5 či obnovit)
http://tvkubko.rajce.idnes.cz/Zoznamovanie/#
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wulfina napsal::D
Wulfíno, toto je přátelské upozornění, že porušuješ pravidla fóra, příště to bude napomenutí. Přečti si pozorně pravidla fóra. děkuji.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
martej napsal:Wulfina napsal::D
Wulfíno, toto je přátelské upozornění, že porušuješ pravidla fóra, příště to bude napomenutí. Přečti si pozorně pravidla fóra. děkuji.
Jé, no jo, neuvědomila jsme si to, promiň :oops:
-
- Nový uživatel
Nechci zakladat nove tema :) tak se vas zeptam tady... dneska seznamuju dva kluky Lump rok a 4 mesice Rum 4 mesice... Mladsi si prosel mesicni karantenou a byl v poradku tak sme se rozhodli seznamovat... ted meli tyden klece vedle sebe, aby se navzajem citili... zezacatku to vypadalo tak, ze se Lumpicek chce prokousat kleci a dostat se k Rumovi... Rumik se zezacatku bal ale po 2 dnech byli oba v klidu... dneska sme zacali s prepravkovou metodou, zatim je to v klidu, ale prijde mi, ze si nezvykaji... Rumicek sedi v rohu a kdykoliv se na nej skrz dirku podivam zacne knucet jakoby chtel ven... Lumpik obcas neco zkusi a neni to nevinne... kazdy ted sedi na jedne strane prepravky, ale ve smes jsou hodni, jenomze se neseznamuji, ze by se ocuchavali (spis Lumpik je dominantni) a ja mam strachje vecer dat spolu do vycistene velke klece :(
proto bych prosila o nejakou radu jak je zkamaradit, a jak poznam, ze je muzu spolu dat do jedne klece... Diky
proto bych prosila o nejakou radu jak je zkamaradit, a jak poznam, ze je muzu spolu dat do jedne klece... Diky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
moje holky taky v přepravce jen seděli a čučely,tak jsem je pustila spolu probehnout,to občas na sebe prskly,nebo jedna prohnala druhou,ale když se nepraly,tak jsem je dala do klece a večer jsme občas slyšeli nějaké štěknutí,ale jinak to bylo v pohodě.ja myslim,že je k sobě dat mužeš pokud se neperou.