Držení za ocásek?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Držení za ocásek?
Někde jsem četl že se za něj činčila držet nesmí, že by si ho dokonce mohla utrhnout. [-X
Ovšem čas od času narazím na fotku že ji někdo za ocásek přidržuje nebo za něj dokonce visí ve vzduchu. Já když potřebuju chytit Boba nebo Kitty tak vždycky radši cuknu s rukou než abych je za ocásek chytal. Tak jak to je?
Ovšem čas od času narazím na fotku že ji někdo za ocásek přidržuje nebo za něj dokonce visí ve vzduchu. Já když potřebuju chytit Boba nebo Kitty tak vždycky radši cuknu s rukou než abych je za ocásek chytal. Tak jak to je?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Držení za ocásek?
činčilka se může držet za ocásek. vůbec ji to neboli :-))A určitě se neutrhne.
Tady jak šetrně chytat:
Tady jak šetrně chytat:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nesmí se chytnou za konec ocasu, správné uchopení nebo jištění je za kořen ocasu.
-
- Bronzový uživatel
kolikrát to jinak nejde je chytit a hlavně já si je tim jistim aby mě nevyskočili z ruky a nestalo se jim něco...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
Já teda osobně nechytám za ocas žádny zvíře a nechytala bych ani za kořen.Ani trochu.A činčilákovi stačilo se jen dotknout jeho štětinky a hned na mě štěkal.Ale někdo mi myslím i říkal,že činčile se může taky utrhnout ocásek nebo něco takovýho něco jak osmákům.Nevím jinak jsem o tom nečetla.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:jejula napsal:A činčilákovi stačilo se jen dotknout jeho štětinky a hned na mě štěkal.Ale někdo mi myslím i říkal,že činčile se může taky utrhnout ocásek nebo něco takovýho něco jak osmákům.Nevím jinak jsem o tom nečetla.
Pokud jí chytneš za konec, můžeš jí ublížit a to by se jí určitě nelíbilo. Mluvím o fixování, kdy činčilku bezpečně přenášíš nebo chováš aby se jí nic nestalo http://img7.rajce.idnes.cz/d0702/5/5936 ... 140726.jpg
Minlub:Jo já to chápu takhle to bylo i jak chytat osmáky za kořen ocasu,ale já je tak nikdy nedrželo pro mě to bylo zbytečné já si je chytnu do dlaně a Chlupinka jsem taky chytala do dlaně.Mimochodem osmačky taky nechtěj,abych jim šahala na jejich ocásek.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Téma rozděleno viewtopic.php?f=5&t=13247
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Karlovy Vary
Kdysi jsem doma měla nějakou brožurku o činčilách a tam dokonce bylo, že správně se činčila nosí "za ouška". Což mi přijde asi trošku brutální. Bylo tam i několik fotek, že se takhle přenáší nebo se za ně přidržují například u veterináře a podobně.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Přenášení za ucho jsem neslyšela a rozhodně bych byla proti, chudáci :( Ale při fixaci nebo manipulaci se používá držení ocásek - ouško:
http://img12.rajce.idnes.cz/d1203/6/620 ... .jpg?ver=0
http://img12.rajce.idnes.cz/d1203/6/620 ... .jpg?ver=0
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Karlovy Vary
Tak při fixaci bych ještě nic neříkala, takhle to ouško a ocásek, když holt je potřeba a nepostojí. Ale ty ouška samotný, to se mi nelíbí, vůbec. Ale opravdu tam byla fotka jak drží za obě ouška celou činčilu, nebyla ani podložená rukou nebo tak něco, že takhle se bezpečně přenáší činčily.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
pokud se nemýlím, tak ono držení za ouška bylo popsané v téhle brožurce:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
jej, nechtěně jsem místo náhledu odeslala.
Mám tu brožurku doma a je tam obrázek, jak činčilu za ouška drží a trochu přidržují za kořen ocasu. Činčilka je tam ale spíše ve svislé poloze, čili váhu nesou hlavně ouška. Každopádně už na fotce činčila nevypadá moc nadšeně, takže já bych to asi nepraktikovala. Na fixaci ano, ale jinač mi to přijde dost drasťáček. Přece jen má ouška takové jemňoučké.
Mám tu brožurku doma a je tam obrázek, jak činčilu za ouška drží a trochu přidržují za kořen ocasu. Činčilka je tam ale spíše ve svislé poloze, čili váhu nesou hlavně ouška. Každopádně už na fotce činčila nevypadá moc nadšeně, takže já bych to asi nepraktikovala. Na fixaci ano, ale jinač mi to přijde dost drasťáček. Přece jen má ouška takové jemňoučké.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Jojo v týhle knížce to je, ale v praxi jsem to viděla až na výstavě v srchu (na druhé), kdy Poláci své činčily uklízeli do klecí - z výstavních klecí je vytáhli za ouška, pak jistili i za ocásek a takhle je přenesli do přepravních klecí a tradá domů.
Nicméně taky si myslim, že z toho nejsou nadšené a držení za ocásek se mi zdá bezpečnější :)
Nicméně taky si myslim, že z toho nejsou nadšené a držení za ocásek se mi zdá bezpečnější :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
já bych se bála,že jim to ucho utrhnu :lol: je mají takové papírové a hlavně,že je to bude bolet, ikdyž ono kyž se to udělá správně,tak se to asi nebolí,nevím.Wulfi, neumím si představit,že bys třeba vzala tu tvou s těma divnýma ušima,jak je má popraskané za uši :shock: by ti zustaly v ruce :shock: :D já jim uši jen pusinkuju :lol: to mají rádi,dycky nastavujou a zavírají oči :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Jo no, to sem si na ní hned vzpomněla, jak jsem to tu psala... :D Bych jí ty ouška úplně zničila...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havlíčkův brod
takhle bych činčilu nenosila, na fixaci ano ale jinak to zní hrozně když by měla za ucho vyset