Jablečný ocet do pití?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jablečný ocet do pití?
Máte někdo zkušenosti s přidáváním jablečného octu do pití?? Prý to podporuje střevní mikrofloru. Zajímalo by mě jaký je na to váš názor.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
jj. davala sem to taky..ale hodně sem se přemahla...hrozně to smrdi :-D:-D
Jinak sem to ředila tak, že sem do 1,5 litrovy flašky dala vodu a do ni přidala lžici polivkovou octa....myslim, že je to dobra prevence pro nově příchozí činčilky, který dostavaj někdy ze stresu zacpu ;-)
Jinak sem to ředila tak, že sem do 1,5 litrovy flašky dala vodu a do ni přidala lžici polivkovou octa....myslim, že je to dobra prevence pro nově příchozí činčilky, který dostavaj někdy ze stresu zacpu ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám jednou za měsíc do litru kávovou lžičku docela jim to šmakuje.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Slavkov, okr. Uherské Hradiště
Já do vody taky přidávám jabl. ocet..na 1,5 l cca lžíci. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja som to este neskusala...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
těžko říct.....my to dáváme tak, že do 1,5 litrů dám lžici octa, rozleju do napaječek a zbytek vyleju ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martej napsal:ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
těžko říct.....my to dáváme tak, že do 1,5 litrů dám lžici octa, rozleju do napaječek a zbytek vyleju ;-)
Aha tak to jo, ale co bych dělal s 1,5 octové vody kdyz potřebuju necelého půl litru. Je tu jedna možnost nechatu tu vodu v lednici a mít jí na tři dny, ale na druhou stranu je jim asi dávat vodu čerstvou i když té vodě by se nic stát nemělo když je v ní ten ocet je to vlastně slabá kyselina.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ondroj napsal:Martej napsal:ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
Aha tak to jo, ale co bych dělal s 1,5 octové vody kdyz potřebuju necelého půl litru. Je tu jedna možnost nechatu tu vodu v lednici a mít jí na tři dny, ale na druhou stranu je jim asi dávat vodu čerstvou i když té vodě by se nic stát nemělo když je v ní ten ocet je to vlastně slabá kyselina.
on ten ocet neni tak drahej, takže bych volila variantu vylejt..přece jenom si seš pak jistej, že jim dávaš opravdu čerstvou vodu ;-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
Tak si zjisti, kolik kapek se vejde do lžíce. A pak je to už jenom úkol pre 4. ročník matematiky :lol: .
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
Tak si zjisti, kolik kapek se vejde do lžíce. A pak je to už jenom úkol pre 4. ročník matematiky :lol: .
Hmm to je vtipné já jem byl rád že jsem prolezl zakladkou a z té si pamatuju to, že se nemá kouřit na záchodcích. :P :P . Ne to byla sranda děkuji za nápad.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
ondroj napsal:STYRO napsal:ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
Hmm to je vtipné já jem byl rád že jsem prolezl zakladkou a z té si pamatuju to, že se nemá kouřit na záchodcích. :P :P . Ne to byla sranda děkuji za nápad.
Tak to bylo asi hodně dávno :roll: , dnes se to už tak přísně nebere :lol: .
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:ondroj napsal:STYRO napsal:ondroj napsal:no já asi budu dávat do 200 - 150 ml 3-4 kapičky z kapátka. nezdá se vám to moc??
No zas tak dlouho to není to je tak 5-6 let zpátky.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
STYRO napsal:ondroj napsal: Hmm to je vtipné já jem byl rád že jsem prolezl zakladkou a z té si pamatuju to, že se nemá kouřit na záchodcích. :P :P . Ne to byla sranda děkuji za nápad.
No, u nás na gymplu se to bere dost přísně, po celé škole máme čidla, která zachycují kouř, takže ve škole si prostě nikdo neškrtne :) Leda tak venku, tak je těch kuřáků hafo...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
tak možná zkusit půl lžíce na 3/4 l vody... ocet nedávám ale čistím s ním napaječky tak třeba začnu čistit jablečným a hůř vyplachovat...
M.
M.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Dobřany
- Kontaktovat uživatele:
jj taky to dávám...dycky do napáječky pár kapek :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vsetín
hned dnes ho jdu koupit a zkuím jim to dát :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havlíčkův Brod
- Kontaktovat uživatele:
a jak často a jak dlouho jim to dáváte, jednou za měsíc??? nebo to dáváte třeba tři dny a za měsíc zas tři dny. nedávno jsem o tom četla, ale přišlo mi to divný, tak to taky prubnem. :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
májík napsal:a jak často a jak dlouho jim to dáváte, jednou za měsíc??? nebo to dáváte třeba tři dny a za měsíc zas tři dny. nedávno jsem o tom četla, ale přišlo mi to divný, tak to taky prubnem. :lol:
Já to dávám jen nově příchozím činčám, aby nedostali zácpu.....děsivě to smrdi :roll: :roll:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Úvaly
- Kontaktovat uživatele:
Jablečný ocet sama uživám v tabletách. Cítím se nasycená a redukuje to váhu. Ale že by to mělo stejný vliv i na činči se mi nezdá, nebo ano? Ještě jsem ho nezkoušela. Určitě vyzkouším.
-
- Nový uživatel
Můžete mi, prosím, někdo říct, proč se přidává do vody na pití jablečný ocet? Děkuji
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zlepšuje to travení
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
A pomáhá při zácpě. Z toho plyne - nedávat když má činčilka měkké bobečky či průjem.
Dalším účinkem je to, že se v napaječce netvoří řasa, která je pro činčilky nebespečná. Spousta lidí vymývá napaječky právě tímto octem. Dělám to i já.
Dalším účinkem je to, že se v napaječce netvoří řasa, která je pro činčilky nebespečná. Spousta lidí vymývá napaječky právě tímto octem. Dělám to i já.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Jé, ahá :-) díky Martej :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
já dávám ocet 1x měsíčně.Nebo když mají tvrdší bobečky a samozřejmě nevým činčilkám :D
Jak ho dávkuješ?
Jak ho dávkuješ?