Pamlsek
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bohumín
Pamlsek
Co je nejlepší jako pamlsek činčile?:)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
to se nedá říct konkrétně na jednu věc.. je fajn, když pamlsek spojíš i s přísunem vitamínů (šípek, kopřiva, sedmikráska, pampeliška, jablíčko, heřmánek), ale na bylinky pozor - dávat málo, všeho moc škodí
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
to už se tu taky hodněkrát probíralo:) třeba šípek poupátka růže křížaly hrozinky atd :) to vsecko sušené :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuju sušené jablíčka (nejlépe domácí) - nejenže čičám chutnají, ale jsou dobré i na zažívání.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bohumín
Jj dekuji!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: SK
Mozu sa brat ako pamlsky aj citrusove plody?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Citrusové plody? To slyším poprvé. Není to pro ně příliš kyselé a nezdravé? Moje Sylvinka tyto věci naštěstí ani neřeší.
-
- Stříbrný uživatel
Ja som sa stretla s rozporuplnym nazorom na tieto plody, preto si niesom ista.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych jim nic takového nedávala. Byly tu vypsány činčilkám neškodné pamlsky.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tropické a ani subtropické ovoce by neměli jíst. Navíc si myslím, že citrusy jsou dost kyselé a nepřijde mi to jako vhodné. K tomu jsou chemicky ošetřené!
-
- Stříbrný uživatel
Matty napsal:Tropické a ani subtropické ovoce by neměli jíst. Navíc si myslím, že citrusy jsou dost kyselé a nepřijde mi to jako vhodné. K tomu jsou chemicky ošetřené!
chemicky osetrovane je dnes asi vsetko aj jablka,ktore cincily bez problemov mozu.
Ahojky...
na tomhle fóru jsem se dozvěděla že jako jedny z nejlepších pamlsků jsou křížaly. S jejich domácí výrobou zatím nemám žádnou zkušenost, tak jsem chtěla poprosit o rady. Například která jablíčka jsou pro to nejvhodnější, jaký způsob šušení zvolit a tak...a také v neposlední řadě jak často to může činčila dostávat. Děkuju
na tomhle fóru jsem se dozvěděla že jako jedny z nejlepších pamlsků jsou křížaly. S jejich domácí výrobou zatím nemám žádnou zkušenost, tak jsem chtěla poprosit o rady. Například která jablíčka jsou pro to nejvhodnější, jaký způsob šušení zvolit a tak...a také v neposlední řadě jak často to může činčila dostávat. Děkuju
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Písek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, podle mě na druhu jablek moc nezáleží, jasně že jsou lepší domácí nestříkaná, ale moje činča jí i skoro všechny kupovaný. Jablíčka nakrájím na plátky a suším na topení, teď v zimě je to usušené raz dva :wink: . Dávám jí je tak 3x týdně malinký kousek, střídám to i s mrkví a petrželí :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
kupuji činčíkovi od Vitakraftu takové tyčinky na dřívku s Calciem a jiné, mám mu to dávat spíše jako pamlsek nebo nevadí když jednu sní a dám mu hned jinou? obvykle zmizne během 3-4 dní, má je moc rád:)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Peťulinka napsal:kupuji činčíkovi od Vitakraftu takové tyčinky na dřívku s Calciem a jiné, mám mu to dávat spíše jako pamlsek nebo nevadí když jednu sní a dám mu hned jinou? obvykle zmizne během 3-4 dní, má je moc rád:)
Ja nie som za tie tycinky... :wink: nemali by sa davat..
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě ne pořád.. jako pamlsek jednou za čas možná ano, ale taky nejsem pro.. Jsou mnohem zdravější mlsky.. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
tie tycinky su dobre na zuby, na obrusovanie ale neviem ci zlozenie je najvhodnejsie.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Leggy napsal:Matty napsal:Tropické a ani subtropické ovoce by neměli jíst. Navíc si myslím, že citrusy jsou dost kyselé a nepřijde mi to jako vhodné. K tomu jsou chemicky ošetřené!
chemicky osetrovane je dnes asi vsetko aj jablka,ktore cincily bez problemov mozu.
Neměly by dostávat nic chemicky ošetřeného-ani jablka. Samozřejmě, většina pamlsků, co koupíš v obchodě, je něčím postříkaná. Ale i tak se dají sehnat neošetřené mlsky. Avšak stejně nejlepší je sušit si ovoce vlastní "výroby". Pokud ovšem nemáš zahradu, tak to může být větší problém.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U tyčinek pozor. Často obsahují nevhodné ingredience (slunečnicové semínka, ořechy,...). Pokud neobsahují žádné olejnaté semena a ani další nezdravé věci, tak si myslím, že je může sem tam dostat. Pokud ale něco takového v sobě mají, tak mu je raději nedávej. (Ještě tě chci varovat před pracovníky zverimexů. Spousta z nich doporučuje různé směsky, tyčinky apod. jako vhodné krmivo přesně pro činčily. Jenže to je špatně. Bohužel lidé to pak kupují s pocitem, že dělají něco dobrého pro svou činču, ale opak je pravdou.)
-
- Stříbrný uživatel
Matty napsal:U tyčinek pozor. Často obsahují nevhodné ingredience (slunečnicové semínka, ořechy,...). Pokud neobsahují žádné olejnaté semena a ani další nezdravé věci, tak si myslím, že je může sem tam dostat. Pokud ale něco takového v sobě mají, tak mu je raději nedávej. (Ještě tě chci varovat před pracovníky zverimexů. Spousta z nich doporučuje různé směsky, tyčinky apod. jako vhodné krmivo přesně pro činčily. Jenže to je špatně. Bohužel lidé to pak kupují s pocitem, že dělají něco dobrého pro svou činču, ale opak je pravdou.)
Nedoporucuju len zmesy krmiv ale rozne ,,vitaminy,, ktore su vraj nevyhnutne pre zdravie cincily, cloveka donutia aby si kupil to co nepotrebuje vobec.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
A co svatojánský chléb?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neprodejny vzorek napsal:A co svatojánský chléb?
Jako pamlsek taky dobrý.. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Matty napsal:U tyčinek pozor. Často obsahují nevhodné ingredience (slunečnicové semínka, ořechy,...). Pokud neobsahují žádné olejnaté semena a ani další nezdravé věci, tak si myslím, že je může sem tam dostat. Pokud ale něco takového v sobě mají, tak mu je raději nedávej. (Ještě tě chci varovat před pracovníky zverimexů. Spousta z nich doporučuje různé směsky, tyčinky apod. jako vhodné krmivo přesně pro činčily. Jenže to je špatně. Bohužel lidé to pak kupují s pocitem, že dělají něco dobrého pro svou činču, ale opak je pravdou.)
.... a jsou lepené medem.
S obsluhou ve zverimexech je to na štíru. Doporučí to co chtějí prodat a většinou nemají ani základní znalosti. Dost často se setkávám s tím, že je doporučována směs pro králíky nebo morčata... atd.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
lwici napsal:Matty napsal:U tyčinek pozor. Často obsahují nevhodné ingredience (slunečnicové semínka, ořechy,...). Pokud neobsahují žádné olejnaté semena a ani další nezdravé věci, tak si myslím, že je může sem tam dostat. Pokud ale něco takového v sobě mají, tak mu je raději nedávej. (Ještě tě chci varovat před pracovníky zverimexů. Spousta z nich doporučuje různé směsky, tyčinky apod. jako vhodné krmivo přesně pro činčily. Jenže to je špatně. Bohužel lidé to pak kupují s pocitem, že dělají něco dobrého pro svou činču, ale opak je pravdou.)
.... a jsou lepené medem.
S obsluhou ve zverimexech je to na štíru. Doporučí to co chtějí prodat a většinou nemají ani základní znalosti. Dost často se setkávám s tím, že je doporučována směs pro králíky nebo morčata... atd.
jojo, s tím medem je to pravda, četla jsem to ve složení na obalu + semena apod. takže jedna tyčinka zůstala a tu dostane tak za půl roku, možná ani né, ale vyhazovat se mi ji nechce, tak snad mu to jednou neuškodí. A s tou obsluhou je to u nás stejné, málem jsem se minulý týden pohádala s jednou prodavačkou protože mi nabízela granule pro králíky, tak jsem jí říkala, že to snad nemyslí vážně, že přece činča a králík nemůžou stejné věci a ona prý že je to přece jedno ne? takže tenhle obchod sem ryyychle opustila a ikdyž tam měli všechno potřebné tak tam už z principu nikdy nevkročím...navíc činču co tam měli přes vánoce, no chuděrka seděl tam v koutě nehnutě několik dní v maličké kleci bez domečku, nad ním řvali celý den ptáci...hrůza a děs, majitelku bych vyliskala a strčila ji do tý klece místo nebohýho zvířátka :(