bylinky
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Holetín
- Kontaktovat uživatele:
bylinky
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, jestli můžu činčilce dávat do sena i nějaký bylinky? Máta, meduňka, ... Děkuju moc!!! Hezké léto :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Co vím, že se může, tak sedmikrásky, lístky pampelišky, kopřiva a určitě ještě něco :).
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, Terezko. Sedmikráskama se cpu i já, tak si dáme do nosu obě. :^o
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Paskov
Já přidávám ještě sušený heřmánek, lipový květ, jitrocel, občas kontryhel a meduňku. :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
wau, děkuji, bude ze mě baba kořenářka :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
já dávám ještě lístky lesních jahod, malin a ostružin :-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju všem za odpověď!!! :D
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
my dávame aj repík a pŕhľavu. A co duska materina?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Mikulášovice
- Kontaktovat uživatele:
takze meduňku cincilky mohou?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
sun.care napsal:takze meduňku cincilky mohou?
určitě ;)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha- Barrandov
Mám taky dotaz- doteď mi holky jedly jenom obyč seno ze zveráku značky Rasco (tuším, že se tu na něj chvála moc nepěla :wink:). Před nedávnem jsem od Pacinky dostala seno na ochutnání- popisují ho jako "Kvalitní seno příjemné vůně, obsahující velké množství přirozeně se vyskytujících lučních rostlin (lipnicovité, jetel, pampelišky, řebříček, jitrocel, atd.). Ručně sekané i sušené." Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je to dobré složení, protože v tomhle se opravdu nevyznám :oops:. Holkám chutná asi víc, ale rozdíl mezi tímhle "domácím" a tím ze zveráku je hodně velký, až mě to znepokojuje- to ze zveráku je vlastně jenom usušená tráva, skoro žádný lístečky ani květy. Tohle je naopak samá kytka, tak nevím, jestli by ho veverky neměly dostávat spíš na mlsání. Co myslíte? :idea:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Seno je základ, rozhodně bych ho nedával jen jako pamlsek. Jinak co se kvality týče tak těžkou posuzovat já co prodávám v práci tak je hezké voňavé a také plné lístků, Asi hodně záleží v jakou dobu a kolikátá seč to byla. Také není lehké se zavděčit každé činčile u mě jeden pár má radši takové měkké s lístečkama a u druhého zase letí velké tvrdé stébla a málo lístečků. Chce to vyzkoušet.
-
- Stříbrný uživatel
Kdo říká, že bych seno dávala jako pamlsek? Holky ho mají samozřejmě každý den, stejně jako granule :P
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vignette napsal:Mám taky dotaz- doteď mi holky jedly jenom obyč seno ze zveráku značky Rasco (tuším, že se tu na něj chvála moc nepěla :wink:). Před nedávnem jsem od Pacinky dostala seno na ochutnání- popisují ho jako "Kvalitní seno příjemné vůně, obsahující velké množství přirozeně se vyskytujících lučních rostlin (lipnicovité, jetel, pampelišky, řebříček, jitrocel, atd.). Ručně sekané i sušené." Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je to dobré složení, protože v tomhle se opravdu nevyznám :oops:. Holkám chutná asi víc, ale rozdíl mezi tímhle "domácím" a tím ze zveráku je hodně velký, až mě to znepokojuje- to ze zveráku je vlastně jenom usušená tráva, skoro žádný lístečky ani květy. Tohle je naopak samá kytka, tak nevím, jestli by ho veverky neměly dostávat spíš na mlsání. Co myslíte? :idea:
Odpovídám na toto.
-
- Stříbrný uživatel
To jsem pochopila :P, ale rozhodně to nebylo myšleno tak, že by seno nedostávaly vůbec. Spíš jestli by nebylo vhodnější dávat jim "normální" seno každý den a tohle občas na přilepšenou (= jako pamlsek). Už se chápeme? :D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
činčilám se klidně může přidavat nějaké bylinky do sena, jen bych chtěla dodat, že činčilám by se mělo dávat směs jemenějšího sena a toho tuhého a dlouhého. Rozhodně není dobré vynechat takovéto dlouhé a pevnější, protože ho potřebují na zuby.
-
- Stříbrný uživatel
No, to mě už taky napadlo, že bych to ze zveráku míchala s tím domácím... Takže to složení je podle tebe vhodný ke každodennímu krmení? :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Vignette napsal:No, to mě už taky napadlo, že bych to ze zveráku míchala s tím domácím... Takže to složení je podle tebe vhodný ke každodennímu krmení? :)
Vignette, krmím s ním denně všechny a nesmírně jim chutná a má hodně živin, funkci broušení má taky :) Hlavně neuvěřitelně jede, budu načínat poslední balík! Co jsem ho zase od Laca vzala, tak se mi po něm krásně spravil Willy a Mayová se mi už taky zase hezky zakulacuje (v rámci možností její přirozeně štíhlé postavy) :)
Rozhodnutí je na tobě, zda chceš jen kupované a tohle přidávat na mlsání - nebo míchat..nebo dávat jen domácí. Každopádně jim tim neublížíš :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Topoľčany
Re: bylinky
Teres napsal:Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, jestli můžu činčilce dávat do sena i nějaký bylinky? Máta, meduňka, ... Děkuju moc!!! Hezké léto :)
Ja dávam ešte okrem toho, čo sa tu spomínalo sušený ibištek, slez a moc im chutí:-) Strašne sa idú zblázniť po žihľave, len som čítala, že vo väčšom množstve má močopudné účinky, tak jej dávam pomenej ako ostatných byliniek.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okolí Českých Budějovic
- Kontaktovat uživatele:
my si doma sami sušíme seno a činčilák mi to vpohodě žral. Z toho sena si vždycky vybral, to co zrovna chtěl a zbytek tam nechal.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
chovatel1 napsal:my si doma sami sušíme seno a činčilák mi to vpohodě žral. Z toho sena si vždycky vybral, to co zrovna chtěl a zbytek tam nechal.
Já mám taky domácí sušené seno, taky si vybírají sami, a zbytek nechají, je tam jak měkké tak i tvrdé na broušení...vždycky mi ho žrali....minule jsem měla i sušené s pampeliškami :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okolí Českých Budějovic
- Kontaktovat uživatele:
jj. Oni si sami přeberou co chtějí a co ne. :-)
-
- Stříbrný uživatel
Mně došlo, že vlastně taky můžu mít domácí seno- to, kterým děda krmí králíky- už se těším, až ho vyzkouším :)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrov
moje zlatíčko papká seno co jsem koupila ve zverimexu se sušeným heřmánkem. Asi jako každá si také vybere jen to co jí chutná ale ty kvítky jsou pryč vždycky :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
At nezakládám nové téma tak to pisnu sem :wink: .Co už máte nasbírané za bylinky?My už mame nasbírané a nasušené sedmikrásky,kopřivy,mátu,a malinové listy :D .A co vy?jak jste natom?