mutace :)
-
- Nový uživatel
mutace :)
Jaké můžou být mutace?
Mamka violet a tatínek violet s ebon genem. Slečna je dost podobná na táty :)
Mamka pinka a tatínek brown velvet nebo beige.
Nevím jestli je to brown nebo beige, když mi to majitelka prodávala tvrdila, že je to beige. Trochu ztmavnul, ale nijak jsem to nezkoumala....A když jsem si před pár týdny prohlížela činčilky od jedné farmy, ten můj mě připadal jak brown :? Tak já nevím....ale jestli je to brown tak je to v prčicích :( ....pustila jsem ho k black velvet, ale samička a mládě je v pohodě, takže by to nemusel být brown... :)
Mamka violet a tatínek violet s ebon genem. Slečna je dost podobná na táty :)
Mamka pinka a tatínek brown velvet nebo beige.
Nevím jestli je to brown nebo beige, když mi to majitelka prodávala tvrdila, že je to beige. Trochu ztmavnul, ale nijak jsem to nezkoumala....A když jsem si před pár týdny prohlížela činčilky od jedné farmy, ten můj mě připadal jak brown :? Tak já nevím....ale jestli je to brown tak je to v prčicích :( ....pustila jsem ho k black velvet, ale samička a mládě je v pohodě, takže by to nemusel být brown... :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: mutace :)
Nějaké fotečky???
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
violet x violet ec
- z toho budou 100% violeti (pak podle bříška určíte jestli jsou to eboni nebo ne)
pink x beige
- beige (hetero, homo), pink (hetero, homo), white, standard
- pokud je samec velvet, tak ty samé mutace a k tomu ještě to samé s velvetem
http://www.silverfallchinchilla.com/gen ... lator.aspx
- z toho budou 100% violeti (pak podle bříška určíte jestli jsou to eboni nebo ne)
pink x beige
- beige (hetero, homo), pink (hetero, homo), white, standard
- pokud je samec velvet, tak ty samé mutace a k tomu ještě to samé s velvetem
http://www.silverfallchinchilla.com/gen ... lator.aspx
-
- Nový uživatel
tak ta violetka bude asi s ebon genem :)
a ta od pinky bude homo-beige :)
a teď co se mi narodilo to od black velvet tak to bude standartek :)
všechno vyfotím a hodím to sem zítra :)
a ta od pinky bude homo-beige :)
a teď co se mi narodilo to od black velvet tak to bude standartek :)
všechno vyfotím a hodím to sem zítra :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Vyfoťte i toho samečka u kterého si nejste jistí, jestli je beige nebo velvet.
-
- Nový uživatel
Určitě :wink:
-
- Nový uživatel
nejdou mi přidat fotky...moje fotky mají kolem 600 KB...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Fotky je potřeba zmenšit na požadovanou velikost. Případně je nahrajte třeba na rajče - tam není velikost omezená a dejte sem link :D
-
- Nový uživatel
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že fotky nejsou trochu na světle a jsou jen z klecí a hoooodně tmavé! První vypadá že je violet ebony, pak je pravděpodobně vyfocený ten dospělý samec a ten mi podle fotek prijde jako tov tan - má bílé bříško nebo ne? Pak to vypadá na homo beige (možná velvet?). Miminko se tváří jako light ebony. A poslední fotka pink white.
Každopádně by to chtělo kvalitnější fotky!
I když vím, že je to mimo téma, možná bych se zamyslela, jestli by nebylo činčilkám líp v trochu většich klecích... Chovatelské klece jsou fajn na odstav nebo jako dočasné ubytování či karanténa, ale trpufnu si tvrdit, že větši klece by se zvířatům asi zamlouvaly víc.
Každopádně by to chtělo kvalitnější fotky!
I když vím, že je to mimo téma, možná bych se zamyslela, jestli by nebylo činčilkám líp v trochu většich klecích... Chovatelské klece jsou fajn na odstav nebo jako dočasné ubytování či karanténa, ale trpufnu si tvrdit, že větši klece by se zvířatům asi zamlouvaly víc.
-
- Nový uživatel
ta poslední by měla být white ebony....tak já je ještě vyfotím, ale tak nejdříve v pondělí :)
vím, že by se měli činčilky lépe, ale bohužel my máme tyto klece, které jsem dostala...a rozhodně bych je neměnila když jich mám tolik.....činčilky možná mají málo prostoru, ale mají tam všechno co potřebují :)) vodu, písek, seno, granule + dostávají mlsky, větvičky a kostku na zuby :)
vím, že by se měli činčilky lépe, ale bohužel my máme tyto klece, které jsem dostala...a rozhodně bych je neměnila když jich mám tolik.....činčilky možná mají málo prostoru, ale mají tam všechno co potřebují :)) vodu, písek, seno, granule + dostávají mlsky, větvičky a kostku na zuby :)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že ta bílá není white ebony ale spíš pink white nebo white tan (to podle rodičů), na fotce to vypadá že má růžová ouška...
Co se klecí týče, přesvědčovat Vás nebudu - z toho co píšete jsem pochopila, že to asi nemá smysl... Činčily mají v klecích opravdu vše - krom toho prostoru, který potřebují. Doporučuji nahlédnout do Vyhlášky o minimálních standardech pro ochranu hospodářských zvířat - § 13 odst. 1, 2, 10 a zamyslet se nad významem této vyhlášky.
Co se klecí týče, přesvědčovat Vás nebudu - z toho co píšete jsem pochopila, že to asi nemá smysl... Činčily mají v klecích opravdu vše - krom toho prostoru, který potřebují. Doporučuji nahlédnout do Vyhlášky o minimálních standardech pro ochranu hospodářských zvířat - § 13 odst. 1, 2, 10 a zamyslet se nad významem této vyhlášky.
-
- Nový uživatel
no jak říkáte...mají tam vše...opravdu se Vám za to nebudu omlouvat...klece jsem dostala tak proč je měnit? činčilky se mají dobře a navíc je docela často pouštím ven z klece volně po místnosti...myslím, že to je ještě lepší než větší klec.....a navíc znám více chovatelů, kteří mají činčilky a chovají je v takových klecích......
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Nemám důvod se s vámi nijak hádat. Jediné co nemají v klecích je prostor... Jak jsem řekla, o ničem Vás nepotřebuji přesvědčovat. Každý ať si chová svoje zvířata podle svého. Tohle má být debata o barevných mutacích, takže se vraťme k tématu a až budete mít nafoceny nějaké slušné fotky, tak je vložte a můžem debatovat o barvách... Nicméně ten hnědý samec mi příjde i podle těch špatných fotek jako TOV, nedávala bych ho už k té velvetě.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím slečno/paní... určitě si myslíte, že je vhodné křížit dvě recesivní mutace? Ono nikdy se Vám nemůže narodit miminko kvalitnější než jsou rodiče. A tady v ČR není ta kvalita dostačující (nebo spíš ne každý má ty činčilky s opravdu kvalitním základem), aby se dal křížit violet s violetem. Miminka mohou být menší a slabší. Bylo by lepší violeta podpořit kvalitním genovým zvířetem. Ano už není 100% šance narození violeta, ale určitě budete mít miminka silnější. A kromě toho gen má samozřejmě i barevná mutace :) takže můžete chov rozšířit o krásné mutace.
To téma violet x violet tady je, zakládala jsem ho já. Vím, že hodně chovatelů má takové páry a je to na jejich uvážení...
To téma violet x violet tady je, zakládala jsem ho já. Vím, že hodně chovatelů má takové páry a je to na jejich uvážení...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Z jakých mutací vznikne ebony velvet :) ?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Křížením ebony a velvet :lol:
Black Velvet (a její kříženci) + Ebony (různé odstíny a její kříženci) :)
Black Velvet (a její kříženci) + Ebony (různé odstíny a její kříženci) :)