Úmrtí parťáka

Diskuze o všem, co se týká činčil a nehodí se do kategorie strava, bydlení nebo nemoci a potíže.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

evika278
Nový uživatel
Příspěvky: 1
Registrován: Čt Srp 14, 2014 5:52

Úmrtí parťáka

Příspěvekod evika278 » Čt Srp 14, 2014 6:31

Zdravím píšu poprvé a hned kvůli smutné události. Nečekaně mi umřela či činčilka-sameček čtyři roky na močový kamínek. Zbyl mi jen jeho spolubydlící a kamarád cca 3roky. Po obrečení toho prvního mám strach o toho druhého myslíte, že je taky smutný a pořídili by jste mu nového kamaráda, po jak dlouhé době a jak starého? Přemýšlela jsem ho i darovat někomu do dobrých (lepších rukou -starám se s láskou ale přestávám mít tolik času jako dřív) rukou kdo taky shání kamaráda pro činčilku, ale trápilo by mě nevědět jestli se má dobře a asi by to byl pro něj i velký stres :(

Disable adblock

Avatar uživatele
Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Příspěvky: 662
Registrován: Út Črc 14, 2009 15:03
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Úmrtí parťáka

Příspěvekod Dantha » Čt Srp 14, 2014 8:20

Upřímnou soustrast! Druhému myšáčkovi smutno být určitě může... Rozhodnutí jestli pořídit kamaráda nebo činčiláka darovat bude ve výsledku ale na Vás. Nicméně pokud zvířátko prodáte nebo darujete, bohužel nemáte nikdy zaručeno, že se bude mít dobře. Navíc kolikrát i přes původní sliby se často nový majitel někdy už vůbec neozve.
Pokud pořídíte nového kamaráda, může se stát, že si sednou od prvního dne, ale také se může seznamování někdy pěkně protáhnout, než se činčiláci začnou kamarádit.
Pokud zvolíte druhou variantu, osobně bych volila raději mládě, nejlépe takové, které vyrůstalo s dalšími samečky.

Avatar uživatele
Chuckova Veverka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Příspěvky: 296
Registrován: Pá Kvě 11, 2007 22:40
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Úmrtí parťáka

Příspěvekod Chuckova Veverka » Čt Pro 18, 2014 12:55

Asi to není úplně ideální příklad, ale stejný problém jsem řešila před pár lety s osmákem. V té době jsem neměla moc času, takže jsem se osmákům moc nevěnovala. A potom mi umřela samička. Chudák sameček zůstal sám, takže nedělal nic jíného, že pořád běhal v kolečku, přestal jíst a začal hubnout. Bylo mu smutno. Snažila jsem se mu věnovat, ale byl dost plachý. Protože jsem nechtěla pořizovat dalšího osmáka, tak jsem ho darovala chovatelce, která měla další osmáky. Jakmile ho dala k ostatním, začal zase normálně jíst.

To jestli si pořídíš další činču nebo jí dáš pryč je tvoje věc, ale radši bych volila první variantu. Pokud jsou dvě, tak si kolikrát vystačí sami.

Když byly Madle 3 roky, rozhodli jsme se, že si pořídíme druhou činču. Domů jsme si dovezli 3 měsíce starou samičku. Ze začátku to byl trochu boj, Madla si hájila svoje teritorium, ale nakonec se holky dali dohromady.

Tady si můžeš počíst jak jsme dávali naše myše dohromady.
viewtopic.php?f=3&t=7932

Disable adblock


Vrátit se na “Ostatní”