Koupelna
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupelna
5,5l akvárko koule je hlavně brutálně malé, minimální velikost je 8,5l. Raději nechat koupat činčilku venku ve větším, než ji dávat do klece něco malého z důvodu malých dvířek.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Mě skleněné koule pořád praskali, už jsem měla obavy koupit další. Tak mám tyto koupelny http://eliscinobchudek.eu/pisky-koupeln ... ncily-i46/
A z klece je na noc vyndavám.
A z klece je na noc vyndavám.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mně se tyto zdají také celkem malé. Přecejen koupání je pro činčilku to nej, tak bych jí dopřála, aby si to pořádně užila.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Třemošná u Plzně
- Kontaktovat uživatele:
My máme jednu 8,5l kouli a pak máme normální akvárko 30x20x20 a písek dáváme mimo klec při výběhu. jen když se nám stane, že nemůžeme pouštět každý den, max. obden tak je šoupneme do klece (pokud je plastová s drátěným, tak se holt rozebere), ale na noc je nenecháváme :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Chomutov
- Kontaktovat uživatele:
Já mám klasickou koupelnu a kluci ji mají pořád v kleci - v každé kleci mám jednu. Sice do ní bobkují, ale nečůrají. Večer to proseju a obden písek vyměňuji. A musím říct, že se kluci chodí koupat pořád, Oskárek tam občas i spinká, když je hodně unavenej... :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to máš dobrý, že ti to nehlodají ani tam nečůrají. Také bych jim nejraději něchala koupelnu stále k dispozici, protože vím, jak to milují. Ale i kdybych jim tam dala něco bezpečného (ne plast či sklo), po chvíli je z toho záchod, ve kterém budou klidně spinkat :lol: :roll:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já mám písek taky stále u činčil. Někteří jsou prasátka, ale většina se do koupelny chodí jen koupat :-)) Každý den jim ho prosívám a vyměňuju ho postupně....pokud je potřeba vyměním celý, jinak jen dosypávám :-) Není proč ho vyhazovat, když je čistý :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Koupelny na noc vyndávám, nejvíc si jich všímají stejně jen když je tam dám. Většina mi do písku nečůrá a když se občas zadaří, naštěstí písek pěkně hrudkuje a nemusím to celé vysypat. Denně písek prosívám a jen dosypávám jak je potřeba, neměním celý.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
My máme zavedený koupací režim :D
Dávám písek denně na 30-60minut (podle potřeby nechávám déle) :)
Dávám písek denně na 30-60minut (podle potřeby nechávám déle) :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
já to mám taky tak jako Wulfina. Písek je v každé kleci půl hodiny až hodinu, ovšem docela často nechávám i déle, prostě jak si vzpomenu, tak přendám :) Koupelnu na noc nenechávám, protože pak už mi přijde, že v písku jen dělají kravinky - nekoupou se, ale hraboší ho z jedné strany koupelny na druhou, nosí do něj seno, demolujou koupelnu, atd... Do písku nečůrají, i když občas se stane, že to některé činčilce ujede, ale používáme sepiolete, který hrudkuje, takže to není problém. Jinak písek přesívám pokaždé, když přendávám koupelnu z klece do klece a dle potřeby doplňuju :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Písek sice hezky hrudkuje, ať už Sandy nebo JR Farm, ale když si toho člověk hned nevšimne, činča se v něm pak zase vesele koupe. Takže je špinavý písek i činčilí kožíšek :| Ale když má někdo štěstí a činčilku super pořádnou, tak tim líp, že se můžou koupat i v kleci a kdykoli.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Chomutov
- Kontaktovat uživatele:
Já mám sice jako každý prasátka, ale bobkovací, ne čůrací :-) takže proseju a je to... obden vyměním, aby nebyl moc špinavý, anebo Oskárek, když už se mu nezdá druhý den, otevře víko, to odvleče někam jinam, písek vysype a pak se usalaší v prázdný koupelně a čumánkuje, jestli to vidím a kdyže jim to doplním... jsou pěkně fikaný, ty naše potvůrky...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
já když jsem jim zavedla novou koupelnu,tak Alfonsek objevil tu starou a vlezl si do ní a koukal kde je jako ten písek a byl celý zmatený z toho :lol: seděl tam fakt dlouho a nechápal :oops: :-D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Z čeho závěsnou koupelnu z venčí na kovovou klec :D ?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
mně třeba napadl takový ten hranatý kýbl od barvy,provrtat díry a drátem připevnit ke kleci :)
-
- Zlatý uživatel
Ahojky jake jsou rozměry koupelny pro činči v chovné kleci?Ted si budu nechávat dělat koupelnu ze dřeva z masivu :D bude stačit rozměr Š-30 D-30?Bude to stačit pro dospělou činčilu?Výšku stěny zatím nevím,jaká by byla ideální?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lepší je si nechat udělat ,,boudičku" Výška by neměla být menší jak 20 cm, pokud chceš vyložené jen bedýnku, tak může být i klidně 10 cm, ale čičnila ti bude plýtvat pískem. Tady přikládám pro inspiraci koupelnu, co ma Petra Friberg ( http://www.chinchilla-oberpfalz.de)
-
- Zlatý uživatel
Myslíš že by stačily i rozměry Š-30,D-28 a výška stěny koupelny 15 cm .Z koupelen podobné jako sklinka od okurek to vyhrabou potvory.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
určitě :-))
-
- Zlatý uživatel
Tak tohle je ta naše nová koupelna :D http://kobylatko.rajce.idnes.cz/cincilk ... az4077.jpg